Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zračenje
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
daSKAn
Sem že pojamral da je moji xedoski crknilo zračenje. Prvič sem varovlako zamenjal pa je delal ene 3 dni, dones sem probal še eno pa jo je takoj skurilo... (sem najprej mislil da je bla kakšna dodgy varovalka, ker mi jo je sosed iz enga kupa ven požrebal).

Kdo kaj ve kaj bi lahko bil problem in ali bi bil kakšen avtoelekričar bolj pravi naslov za to, kot mehankar?

Cheers!
Marko_mx-3
Ventilator pol ni kriv, ko si nekaj omenjal?
daSKAn
V roku 4 dni mi je skurlo 2 varovalke, eno praktično takoj ko sem jo dal not. Vnetilator neki na iti drajsa, kot da bi bil kak ležaj zanič, samo ne vem ali kako slabotno delovanje ventialtorja zjebe kej elektronko.
uklopko
oj. Najprej vzemi ven ventilator,ga spucaj in pdmaži puše,da omogočiš lepo in nemoteno delovanje motorčka. Lahlo da ti kje dela tudi kak kratek stik. Ali pa enostavno motor potegne preveč Amperov. Kok A varovalko pa ti je skurlo?
daSKAn
15A
uklopko
hmmm velik!
A ti skuri varovalko takoj ko zalavfaš ventilacijo,al se ventilator vrti?
Bi pa jaz vsekakor naredil tako,da najprej preverim sam motor-potem pa naprej.
daSKAn
Ko sem prvič zamenjal mi je delalo OK nekaj dni. Včeraj sem pa na bencisnki kupil varovalko in jo takoj zamenjal, pa se je zalaufalo zračenje za ene 10 sekund potem pa fertik. Sem pogledal varovalko in je bila tudi skurjena.

Bom malo pogledal motorček, sam morm poštudirat kje je... biggrin.gif, vem približno, da je nekje pri sovozniku pri nogah.
Activa
Priključi namesto varovalke za kratek čas ampermeter z vsaj 20A območjem in boš videl kakšen tok steče. Če je varovalka 15A, to pomeni da ima še kar nekaj rezerve pri polni obremenitvi.
Če ga pa kaj res drži, je pa nevarno, da se ti navitje pregreje.
Kolikor vem, se puše ne mažejo, ker so medeninaste oz. keramične in ne potrebujejo dodatnega mazanja.
Če bi jih namazal, bi se kmalu trenje povečalo. harhar.gif
uklopko
OK ne bom pameten ampak ponavadi k smo popravljal take motorčke od brisalcev ali ventilaciske,štartarje (povsod so medeninaste puše) smo vedno kapnil kako kaplico olja ne škoduje, mast pa povzroča čez čas dodatno trenje kjer se pač nanjo prime prah.

YavarYe X6V6
(Activa @ 8 Apr 2010, 20:24) *

Kolikor vem, se puše ne mažejo, ker so medeninaste oz. keramične in ne potrebujejo dodatnega mazanja.
Če bi jih namazal, bi se kmalu trenje povečalo. harhar.gif

Malo te bom popravil tiste puše so ponavadi SINTRANE, in "prekuhane" v gostem olju tako da se zažre v pore-špranje ki ostanejo po in med sintranjem.
Lahko pa se še namažejo ne bo nič narobe.
daSKAn
Danes sem vzel šraufcigre in se lotil zadeve. Iz ventilatorja sem pobral nekaj iglic in smeti, potem sem pa še odpru motorček, kolikor je pač šlo in sem malo spihal.

Potem sem ene 4 min laufal pa ni skurlo varalovalke. Bom vidu kako bo ko bom šel na daljšo furo.

Je pa zgledal, kot da se je navleklo kar nekaj opilkov notr. Zdej ne vem ali je to pobral od zunal ali pa se mi noter kaj brusi...
daSKAn
Nach ni pomagal, zjutri je delal, ko sem hoti it dam, pa zalaufat zračenje pa ne več. Bom verjetno mogu nov motorcek nabavit. In glede na to da mehanizem za odpirat bancinska vratca stane 250€, racunam da bo tole ene 400€....

Gruntam, da motorcki/elektronka ni Mazdina jaća strana... crknu je za anteno(za tega sem u bistvu se vesel), potem za bencin in zdaj še zračenje...
daSKAn
Sem pri avtoelkričarju dal motorček za pogledat, pa je spucal, sam še zmer ne pomaga... še dobr da ni tok vroče, sam se šipe rosijo k prasica...

Grem drug teden pelat napeljavo pogledat...

kr neky.... kako lohka za vraga zračenje crkne... to se mi je kr mal zamerlo pri Mazdi...
jures
(daSKAn @ 7 May 2010, 13:47) *

Sem pri avtoelkričarju dal motorček za pogledat, pa je spucal, sam še zmer ne pomaga... še dobr da ni tok vroče, sam se šipe rosijo k prasica...

kr neky.... kako lohka za vraga zračenje crkne... to se mi je kr mal zamerlo pri Mazdi...

ka pa šobe? Da niso zapackane pa se preobremeni z0tdntknw.gif
loh mas pa glodalce....se mi je ze zgodil, poglodane zice.... wallbash.gif
YavarYe X6V6
(daSKAn @ 7 May 2010, 13:47) *

Si pogledal regulator ki je poleg ventilatorja v kanalu ?
daSKAn
Doesn je pršu vagen od dohtarja nazaj...

Prav da je 8A vlekl, varovalka je pa 15. Je pa pravu da bi lahko bil filtr kabine, da je zapacan z0tdntknw.gif ... grem jutr po novga.
jures
(daSKAn @ 12 May 2010, 21:07) *

Prav da je 8A vlekl, varovalka je pa 15. Je pa pravu da bi lahko bil filtr kabine, da je zapacan z0tdntknw.gif ... grem jutr po novga.

sem sumu rore, sam da bi zarad tega tok blo??? A ni to enostavno testirat z notranjim krozenjem zraka?
YavarYe X6V6
(daSKAn @ 12 May 2010, 21:07) *

Tak tok je vedno, ni važno v kateri "prestavi" je ventilacija.
daSKAn
No filtr ni, spet je crklo.. dry.gif

Sem šel na pumpo in sem kupil 6 varovalk... druzga mi ni, kot pa da probam izločit par stvari s kurjenjem varovalk.
Activa
Če je rotor v okvari (medovojni stik) iskri in vleče večji tok kot normalno.

Tak tok je vedno, ni važno v kateri "prestavi" je ventilacija. whatever.gif - Tok je odvisen od prestave, saj se enkrat vrti hitreje, drugič počasneje.
YavarYe X6V6
(Activa @ 14 May 2010, 07:31) *

Če je rotor v okvari (medovojni stik) iskri in vleče večji tok kot normalno.

Tak tok je vedno, ni važno v kateri "prestavi" je ventilacija. whatever.gif - Tok je odvisen od prestave, saj se enkrat vrti hitreje, drugič počasneje.

Da si nauš kaj naredu vzem en ampermeter in pomeri, odstopek je do max 1A.
Pa ti je iz prakse, razen če se mi je sanjalo.
Recimo M6 ima od 7-8A, pa je lahko na najnižji hitrosti ali pa v najvišji.
daSKAn
Zadeva je zdej taka....

Potem ko mi je spet crklo, ko sem dobil od majstra nazaj, sam šel spet sammal brskat po vagnu.

Prej niti nisem gledal pod pokrov, ker sem se bolj okoli motorčka v kabini sukal... anyway, dvignem pokrov mašine in vidim, da je nek dodgy kabl frej in je bingljal po mašini. No zdej sm ga "nekako" učvrstil in zdaj dela že par dni. Potem sem mal gledal, kam bi kabl mogi it, pa sm vidu da se je snel iz konektorja, ki gre zraven šobe za pucat okna.

Zdej pa moj fribec: vsaka šoba ima dovod za vodo in zraven dovod za štrom, ni mi jasen dovod za štrom. Zakaj? Sm mislim da to ena pumpica porine vodo in to je to... zakaj vsaka šoba svoj štrom :S

Sej je zihre silly vprašanje... ampak vseeno smile.gif men ni jasn..
Boss
QUOTE(daSKAn @ 21 May 2010, 16:06) *

Zdej pa moj fribec: vsaka šoba ima dovod za vodo in zraven dovod za štrom, ni mi jasen dovod za štrom. Zakaj? Sm mislim da to ena pumpica porine vodo in to je to... zakaj vsaka šoba svoj štrom :S

Sej je zihre silly vprašanje... ampak vseeno smile.gif men ni jasn..

Verjetno maš ogrevane šobe, da ti pozimi ne zmrznejo.
YavarYe X6V6
(Boss @ 21 May 2010, 16:49) *

Verjetno maš ogrevane šobe, da ti pozimi ne zmrznejo.

To je to, pa pol se malo pokadi para ko nehaš prat.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.