Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Pokanje pri m6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Cvijo
Pozdravljeni zadnje čase se mi pojavlja močno pokanje pod avtomobilom skratka zju3 ko pripeljem do šihta je use ok potem je cel dan parkiran na soncu in potem popoldne ko zaštartam in se peljem 10m neki poči kot da bi nekdo z kladivom udaril po podnu potem čez 50m še enkrat isto in potem je vredu. Je možno da so bremze ker zadnje so že proti koncu.
LabiGT
rocna je zategnjena ali ne? (ko je avto parkiran)
ce ja, probaj isto brez rocne
shad
(Cvijo @ 8 Apr 2010, 15:41) *

Pozdravljeni zadnje čase se mi pojavlja močno pokanje pod avtomobilom skratka zju3 ko pripeljem do šihta je use ok potem je cel dan parkiran na soncu in potem popoldne ko zaštartam in se peljem 10m neki poči kot da bi nekdo z kladivom udaril po podnu potem čez 50m še enkrat isto in potem je vredu. Je možno da so bremze ker zadnje so že proti koncu.

Pozdravljeni, sem Beno iz ok. Škofje Loke, že kar nekaj časa prebiram forum, sedaj pa je čas, da se tudi oglasim in sicer ravno na to temo, ker imam iste probleme.

Meni se dogaja isto, zjutraj OK, po šihtu pa poka, ugotovil pa sem da so amortizerji fuč(vsi 4). wallbash.gif
Sedaj pa iščem oz. kupujem nove. Zanima me, če kdo pozna oz. ve za kakšno ugodno varjanto, kje jih dobit in zamenjat.
Imam pa M6 120CD Sportcombi
jures
In zakaj bi bilo po šihtu drugače - temperatura???
shad
(jures @ 8 Apr 2010, 16:15) *

In zakaj bi bilo po šihtu drugače - temperatura???

Se mi zdi, da je olje zjutraj pri teh temperaturah ki trenutno so bolj "gosto", popoldan pa se se segreje in je bolj "čisto", s tem pa amortizer ne deluje enako, to je moje mnenje, če pa je drugače pa me popravite, sem pa sicer sprobal amortizerje tako, da sem avto zanihal in se je še malo pogugal, namesto da bi se ustavil.
Cvijo
Ne avtomobil nima zategnjene ročne. Amortizerji isto niso ker mi samo 2x poči in potem je ok. Meni je edino logično da je nekaj z bremzami ker zju3 je dokaj vlažno potem popoldne se segreje in lahko kaj zrjavi ali nevem kaj potem ko štartaš pa kaj popusti...
schurda
Kaj pa če bo potreba postružit diske?
YavarYe X6V6
(schurda @ 9 Apr 2010, 09:00) *

Kaj pa če bo potreba postružit diske?

Aha guten morgen.

Probaj speljat nazaj in naprej če ti bo pokalo potem je za pogledat če imaš dovolj-pravilno zategnjena kolesa in pa polosovini.
Lahko pa da je kak končnik.
Cvijo
Pozdravljeni še enkrat meni samo poči ko se zkutraj pripeljem na siht in pustim avto na soncu cca9 ur in potem ko speljem čez kakih 10 m poči ampak samo takrat...
Alex
(Cvijo @ 10 Apr 2010, 09:24) *

Pozdravljeni še enkrat meni samo poči ko se zkutraj pripeljem na siht in pustim avto na soncu cca9 ur in potem ko speljem čez kakih 10 m poči ampak samo takrat...

Kaj zategneš vsakič ročno?Ker lahko je to,da ti takrat,ko jo odpustiš-poči.Vsaj pri meni se včasih to zgodi.
Čeprav je to bolj pogosto pozimi. whatever.gif
Cvijo
Ne ne ne zategujem ročne.
adormi11
En uporabnik je mel neko čudno ropotanje v "menjalniku", ko pa je CD-je pospravil, pa se je menjalnik čudežno popravil.
Tak da poglej v vseh predalih- tudi v prtljažniku, da ti tam ne bi kaj povzročalo takšnega poka.
Cvijo
Haha smile.gif Ehm mazda laufa na x-carlink tko da cdjov ni smile.gif Drgač prtlažnik je pa prazn smile.gif
Gustav
Da ne odpiram nove teme....

ko povozim policaja (ležečega iz asfalta, da ne bo pomote) sevede z primernop hitrostjo, cca 20 do 30 na uro mi spredaj desno nekaj poči. Če se mene vpraša je roka, končnik ali kak stabilizator.... Na servisu ne "najdejo" nič, avto je pa v garanciji še cca 3 mesece... Da ne bo potem prvi dan po izteku kaj a? Kaj bi lahko crknilo? Pokanje se pojavi res samo na teh policajih in je precej moteče, ker je avto prenov, sda bi popravljal šume samo z glasnejšim radiem.
jures
(Mazda 6 Combi @ 25 May 2010, 14:12) *

ko povozim policaja (ležečega iz asfalta, da ne bo pomote) sevede z primernop hitrostjo, cca 20 do 30 na uro mi spredaj desno nekaj poči. Če se mene vpraša je roka, končnik ali kak stabilizator.... Na servisu ne "najdejo" nič, avto je pa v garanciji še cca 3 mesece... Da ne bo potem prvi dan po izteku kaj a? Kaj bi lahko crknilo? Pokanje se pojavi res samo na teh policajih in je precej moteče, ker je avto prenov, sda bi popravljal šume samo z glasnejšim radiem.

mogoče samo zglob, ki ni drag (imel enak primer na xedosu) - ti slučajno tudi rahlo vleče avto v kako stran?
Gustav
(jures @ 25 May 2010, 14:30) *

mogoče samo zglob, ki ni drag (imel enak primer na xedosu) - ti slučajno tudi rahlo vleče avto v kako stran?

Vleče mi ga nikamor, je pa morda volan za spoznanje vstran - in to odkar imam letne kotalke, pri zimskih je bilo ok - hecno, pa sem preveril tak in centriral sem jih... blink.gif
RoKo
(Mazda 6 Combi @ 25 May 2010, 14:12) *

Gumjasti blažilec na vrhu amortizerja unsure.gif
jures
(Mazda 6 Combi @ 25 May 2010, 21:51) *

Vleče mi ga nikamor, je pa morda volan za spoznanje vstran - in to odkar imam letne kotalke, pri zimskih je bilo ok - hecno, pa sem preveril tak in centriral sem jih... blink.gif

torej ti vleče - če daš volan naravnost logično, poglej vzglobe, nato pregled navzgor, lahko da se je šalčka kjer sedi vzglob poškodovala - imel popolnoma identičen primer.
YavarYe X6V6
(jures @ 26 May 2010, 08:23) *

torej ti vleče - če daš volan naravnost logično, poglej vzglobe, nato pregled navzgor, lahko da se je šalčka kjer sedi vzglob poškodovala - imel popolnoma identičen primer.

Jurček dragi, podvozja od xedosa in M6 ni niti slučajno niso podobna. Pri M6 šalčka na vrhu amortizerja ne vpliva na vožnjo, ker je feder ina amortizer zasmo za blaženje in ne "vodenje" kolesa.
Xedos ima trikotna vodila spodaj in zgoraj amorzizer.
M6 ima zgoraj trikotno vodilo, spodaj dve roki, na katere je nekje 1/3 stren od kolesa pritrjen amortizer in feder.
jures
(YavarYe X6V6 @ 26 May 2010, 09:01) *

Jurček dragi, podvozja od xedosa in M6 ni niti slučajno niso podobna. Pri M6 šalčka na vrhu amortizerja ne vpliva na vožnjo, ker je feder ina amortizer zasmo za blaženje in ne "vodenje" kolesa.
Xedos ima trikotna vodila spodaj in zgoraj amorzizer.
M6 ima zgoraj trikotno vodilo, spodaj dve roki, na katere je nekje 1/3 stren od kolesa pritrjen amortizer in feder.

jajca...smile.gif
no ampak nekaj je na tej roki se strinjas...

aja sem pozabu, ne sodelujes pri navornikih devil.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 26 May 2010, 09:33) *

jajca...smile.gif
no ampak nekaj je na tej roki se strinjas...

aja sem pozabu, ne sodelujes pri navornikih devil.gif

Karoserja pa je enaka tako da se malenkost pregrešim. blush.gif
angelwing
(Cvijo @ 8 Apr 2010, 15:41) *

Fant zlomljeno imaš ŠIBKO STABILIZATORJA kolesa in to verjetno na zadnjem kolesu. Meni se dogaja na ostrejšem ovinku, ko se avto bolj nagiba ne glede na druge okoliščine. Ko mi ga je mehanik dvigno in pogledal zadevo je pokanje še bolj pogosto.
Pravkar pa zadevo rešujem z deli in menjavo tako, da za stroške še nimam pojma.
MAZDA 6 D 100kw l. 2003 km 197 000
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.