Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda6 Karavan (2004-2006)
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
1, 2
nofrus
Pozdravljeni,

imam namen menjati avto, pa sem se zagledal v Mazdo, model: 6 karavan, letnik (kot je opisano v naslovu) 2004-2006, motor: diesel 2.0/136hp, do 125k kilometrov.
Predvsem me zanima samo vzdrževanje, kakovost, vozne lastnosti, servisi . . . itd. Imam ogledanih par modelov (pa čeprav so zelo redki v prodaji), ker pa se ne spoznam na Mazdo, me kot prvo zanima kakšni so disel motorji in če bi jo primerjal z VW. Imel sem Touran-a, ki me je služil do 300k km (19/101hp - letnik 2004), ter sedanji lastnik ga še naprej pestro uporablja.
Vendar želja mi je kupit karavana in Mazda6 je prišla v ožji izbor. Imam jo namen voziti vsaj do 300k km kot do sedaj vsakega jeklenega konjička.
Kakšna je razlika med 120hp/136hp/145hp dieseli? Mislim, vesel bi bil kakršnih koli nasvetov, izkušenj in predvsem pa primerjav s trditvami (poraba tudi sodi sem). Že v Chat-u (tema za krneki) sem podal objavo, pa če je ta trenutek tema napačno postavljena oz. na ne pravem mestu bi bil vesel, da me moderator prestavi v temu primerno temo.

THX v naprej blush.gif

lp

N.
LabiGT
med 121 in 136 ni neke hude razlike, 136 ima lepso krivuljo navora
145 je pa facelift model in ima "zloglasni" DPF filter, ima pa tudi 6. prestavo happy0158.gif

moja ima cez 230.000km v 7mih letih
vozim se pretezno na relaciji ljubljana pristina, s precej visokim tempom

v rubriko menjano v garanciji spada:

-visokotalcna crpalka : crknila cist na zacetku, razlog neznano najbrz smola
-2x sencniki (od takrat bp)
-senzor airbaga pri sovozniku
-motorcek voznikove sipe
-motorcek za dvig luci (spet je crknil), motorcka sta made by bosch)
-merilec pretoka zraka

menjano izven garancije (ampak z dobrimi pogoji, ker pac servi BTC je zelo korekten servis)

-bat (pocil je slab material, kaj takega se ni blo=
-menjalnik (bla je okvara v eni pusi med 4. in 5. prestavo ampak je blo enostavneje in ceneje dobit nov rabljen menjalnik kot zamenjat tist del in se ukvarjat pol z razdiranjem itd itd)

Voznja sama je odlicna, podvozje je 1A, za moje pojme dalec najboljsi del na avtu in v mojem primeru brez napak
Moja poraba po teh kilometrih je dobrih 7
Za dizla gre zelo dobro, tudi zdaj
Ima veliko placa, imam 4 vratno varianto (te so dalec najboljse in najlepse tongue.gif ) in gre noter vse kar ces...kako je sele pri karavanu

Sam imam zelo malo mestnih vozenj, vse je bolj ali manj avtocesta (vidla je ze skoraj celo evropo), ceprav sem mel kar nekaj napak, je to se vedno najboljsi avto do zdaj, sploh glede na to, kar sem dobil za ceno (takrat je moja stala okol 20.000 eur)

vec se ne morem spomnit

tukaj se en video pri 230.000km
http://www.youtube.com/watch?v=t5yEv2Wg2RA

u fak napisal sem post s katerim bi bil tudi boss ponosen smile.gif
Mazda 6 Combi
Kupi pred faceliftom, torej letnik 2005, obvezno se dobr pozanimaj če ima DPF. Teh se izogni, ker rade serjejo, torej išči brez DPF.
Razmisli o 2.0 bencinu in predelavo na plin. 1300 te stane in se voziš za 60 centov po litru.
Boss
QUOTE(LabiGT @ 15 Apr 2010, 19:01) *

u fak napisal sem post s katerim bi bil tudi boss ponosen smile.gif

punk.gif
YavarYe X6V6
(Mazda 6 Combi @ 15 Apr 2010, 19:37) *

Kupi pred faceliftom, torej letnik 2005, obvezno se dobr pozanimaj če ima DPF. Teh se izogni, ker rade serjejo, torej išči brez DPF.
Razmisli o 2.0 bencinu in predelavo na plin. 1300 te stane in se voziš za 60 centov po litru.

devil.gif

Pa da to en z navorom napiše to je bogokletno.

Drugače če že dizla-navor pol absolutno brez DPF.
nofrus
smile.gif A tako, zdaj si vsaj lahko predstavljam in si krog izbora še zožam dry.gif (že tko jih je malo) sad.gif

@labiGT: happy0158.gif thx na opisu

Torej brez DPF, ok. Če sem vas prav zastopil, vsaka Mazda6 (letnik 2005+) s šesto prestavo ima tudi filter DPF blink.gif
Bencin mi nekeko ne ustreza, ker naredim dosti km, pa kdaj pa kdaj se tudi znajdem, da komi najdem "pumpo", kaj šele (ker določene nimajo) plin-pumpo. @mazda6combi drugače dobra ideja.

Še eno vprašanje: se bencinarji kaj bolje obnesejo, ali je preprosto poraba toliko višja in se ne izplača oz. se če ga predelaš na plin blink.gif ? (benz-itak ga nimam namena, samo za info) ashamed0001.gif

lp

smile.gif

YavarYe X6V6
Pri benzu je manj sestavnih delov(motor) ki lahko nagajajo, nima zobatega jermena ima verigo tako je veliki servis samo svečke in olje v menjalnuiku in pa reden servis olje v motorju in filter olja, redni servis je cenejši pri benzu, ker je pač manj olja, kot v dizlu.

Navor ima jermen manjava pri šuš..., ne bo cnej kot 500-600 € z materijalom seveda.

Če bi gledal z DPF, potem je potrebno tudi vedeti da ima ta motor posebno olje ki ne sme vsebovati žvepla, in cena je skoraj 1X dražje od normalnega olj ki je v navadnem dizlu.

Res pa da ima 1X več navora kot bencinar. blush.gif

Sam imam 2.3 benz (166 KM)in se vozim do nekje do 9.5l/100km plina ali pa 8.5 litra benza ni nevem kaka poraba, glede na to de se NE špara ashamed0001.gif .

LPG 9.5 l/100km plina je 9.5 *0,669 €=6,35€/100km (poraba zaokrožena na gor-oziroma moja največja poraba LPG)

Benz 8,5 l/100 km benza 8,5* 1,204€=10,23 €/100km (8,5l/100 km sem imel povprečje prvih 20 kkm,pri ne šparanju blush.gif )

Diesel 6,1l/100km nafte je 6,1*1,125€=6.86€/100km (tako porabo ima fotr na svoji 120 km M6 - penzić)

Vgradnja LPG sistema je cca 1200+-100€ odvisno koliko preseravaš.
Servis(menjava filtra za plin) na 20 kkm cena pa je cca10€.

Če narediš do max 30 kkm letno(če pa več pa še prej) si strošek pokriješ v tem času naslednje leto pa se furaš za vasj 1/3 cnej. Sama zmogljivost je enaka na LPG al pa na benz, meni celo bolj mirno laufa na LPG kot benz. Kar se pa tankanja tiče, ko zmanjka LPG sam prestavi na benz tako da če oboje nabutam prevozim v šusu brez težav tam nekje od 1100 do 1250 km, brez da bi zavil na pumpo.
Mazda 6 Combi
Evo, Ajvar objasnu zadevo nimam kaj pripomnit. LPG pump je pa že blizu 40 v SLO tako da dvomim, da je nebi našel pri sebi kje.
nofrus
@YavarYe X6V6: no tak pogled je bistveno ekonomičen, thx happy0158.gif

@Mazda 6 Combi: vsak dan se nekaj naučiš oz. cel life se učimo biggrin.gif

jures
Človek sprašuje po avtu, čeprav sem plinaš te ne bom forsiral, če iščeš rabljeno išči tako brez DPF, našel boš sigurno povsem lepo za dober denar.
Naše teme včasih takoj zaidejo v benz vs dizel ( happy0064.gif ). Je pa sigurno omembe vredno

Mene zanima kaj si vozil do sedaj? Turana si imel, kaj pa vmes? Ce bos sel iz TDIja na CD od mazde bos dozivel 2 stvari (lastna izkusnja iz seata tdi na mazdo CD143)
Nepopisno boljšo vodljivost, kontrolo in športno podvozje, drugo pa je večjo porabo pri istem načinu vožnje, TDIja si lahko kar malo leno vozil pa ni pil več kot 6,5, medtem če to narediš Mazdi bo žrla 9,10 brez heca, motor je treba stalno zivahno voziti in ne ga 'matrat'

Res je:
da ce si dizlas je obcutek navora povsem drug, ce znas voziti dizla ga laho spravis na minimum, in ti zre malo, pa tudi ce je dolgoprogas in ga na cesti tudi 'spucas' ti bo delal bp, ce pa bo to za mesto ga lahko naj...
da bi na dolgih progah potreboval 6. prestavo

Res pa je tudi:
da je vzdrzevanje drazje
da smo samo letos imeli ene 10 primerov tu na forumu ali z visokotlacnim ventilom ali s sobami...ventil min 200€, sobe 500+
da te bo plin ceneje prisel

Na tvojem mestu premisli kaj iščeš. Verjetno avta ne kupuješ za 2 leti....

Sloveniaj pa je ratala itak dežela pump, ni goriva ki ga ne dobiš na 50km razdalji...smile.gif Tudi v tujini je šala mala z LPgjem, verjemi, se tudi vozim po vukojebinah, a plin dobis prej ko sendvic.
nofrus
He he si me biggrin.gif

Izkušnje so pa sledeče. Vozil sem različne diesel motorje, zadnji je še zmerj pri bajt (SDI Polo/od boljše polovice), drugače sem pa prodal nazadnje omenjenega Tourana, pred njim sem si lastil 2.0/HDI 307 Peugeota, pred tem nekaj časa JTD AR 156, pred tem pa so bili benz motorji Golf IV/III, Pasat 1.8 . . . vse ostalo je pa bilo bolje ali manje "jeklenček" za par mesecev.

No kar koli že, nisem nekek pristaš fixne znamke (sem še v postopku iskanja) blush.gif Predno se pa zaženem v nakup, pa rad izvem o avtomobilu vsaj osnovne lastnosti, da se lahko pripravim na whatever.gif z njegovimi muhami in ocenim velikost v €, koliko moram imeti globok žep (če si ga lahko privoščim). dry.gif

Skratka odločitev, da bi imel Mazdo je padla zaradi:
- želje po karavanu,
- izgled Mazde v primerjavi z ostalimi tekmeci v tem rangu oz. letniku je bila zame prednost,
- 2.0/136hp mi deluje razmerje za na dolge proge vsaj do 250k km,
- ker je Jap. in naj ne bi bilo težav z njimi, vsaj v primerjavi z EU avtomobili, katere sem do sedaj vozil,
- ker imam rad športno/dinamično vožnjo (katero ste mi omenili, da poseduje šestica),
- verjetno je dosti prostorna (tudi za kkšn MTB spravit not, če ne pa vsaj na streho),
- . . . ect....

V bistvu sem/imam njo v primerjavi z FRV 2.2/140hp Hondo (pa o tem ne mislim debatirati, ker je cena povsem različna), pa upam, da se na tem forumu sme razlagati tudi o drugih znamkah, da ne bo kdo dobil ošpic in me "benal" dol s foruma police.gif
Ja no, res je da avtomobila ne kupujem za mesec dva tongue.gif .

cool.gif
Boss
Glede na to, da si dolgoprogaš tudi z DPF-jem ne bi smel imeti težav saj se bo regeneriral točno tako kot je predvideno. Z izboljšanim SW-jem so večino otroških težav DPF-ja odpravili so pa težave ostale pri vseh, ki imajo DPF za kratke vožnje.

Aja, pa brez skrbi lahko debatiramo tudi o drugih znamkah saj je na forumu kar nekaj članov, ki si (nič več) ne lastijo Mazde.

Važno je da je debata konstruktivna in da ne pride do takih izjav kot recimo "Wartburg je full najboljši in oh in sploh, Mazda je pa šit" devil.gif
SpEkTr
Ja kar se mene tiče imam podobno mnenje kot Boss. DPF je ok, če se voziš vsaj malo na razdalje. Potemtakem ni problem. Recimo jaz se vozim Cerklje-Ljubljana na šiht, pa glede regeneracij nimam problemov.
Je pa res to, da ti pa vedno lahko crkne kak senzor, ki je namenjen delovanju DPF. Tako kot ostalih N senzorjev na avtu...
schurda
Glede DPF lahko isto potrdim. Še nikoli se mi ni prižgala lučka, sedaj ima 65 kkm. Dizel je za vozit, ne pa za frčkanje po mestu. bleh.gif Sicer pa 143 KM 105 kW je lih zadosti, če počipaš pa bo lih prav.

Poraba pa se mi drži pod 7, pa je ne šparam prav veliko.

Glede Wartburga pa se strinjam, da ni oh in sploh: tole je moj sanjski avto! Nebesno moder seveda!

Mogoče razlika med vožnjo VW in Mazde: VW (1.9 TDI 105 KM) ima res navor med 1500 in 2000 RPM, ampak mu gre še nekako do 3000 RPM, potem pa je hin, Mazda (nečipana) pa do 2000 komaj kaj vleče, pri 3000 pa se ji strga. Če jo čipaš, začne vlečt že pri 1500, pri 3000 pa ti se ti vklaplja lučka za DSC, ker enostavno cesta ne prenese takega navora. biggrin.gif
Alex
Jaz imam 136-konjsko brez DPF-ja,katerega moram reči,da ne pogrešam. tongue.gif Imam karavana in je v njem ressss mnogo placa-dovolj za familijo (2 otroka).Vožnja je res športna tudi brez športnih vzmeti .
Jaz sem imel v glavnem probleme z xenon lučmi-nič hujšega.Poraba na dolge proge okrog 6,7l/100.
Bom napisal tako,kot v kakšni tuji ocenjevalni rubriki:če bi kupoval še enkrat,bi kupil enak avto. biggrin.gif
nofrus
Z zamudo biggrin.gif

po vseh vaših mnenjih in prebranih nekaj tujih testov iz pred nekaj let (tam cca 2004-2005), bom nekako začel gledat (fizično mislim z ogledi) Mazdo6 karavan brez DPF-ja kot preventiva (se zgodi, da avto vozi še kdo drug v family, pa vem, da takrat ne bo relacije mad.gif ) z 136hp, če se jo bo dalo dobiti in z 5 stopenjskim menjalnikom ter emšo 2005.
To je super slišat, da forum temelji na razgledu in ni absolutno specifično oz. specializiran v eno smer happy0158.gif
No itak ne mislim "rinit" s karavanom na dirkališča, če gre kot je podal primerjavo @shurda, pol mi ne bi smelo delati težav z zadovoljstvom glare.gif

Pa še en zadeva, mal sem že prebrskal obdelane teme na forumu, da se ne bi ponavljal z vprašanji,
ampak ena zadeva me še matra, čist tko za "intermeco" blush.gif Kako je z rezervnimi deli? Obstajao možno kopije oz. so samo orginali na tržišču? Vse Mazde, ki sem jih do sedaj videl se prodajajo v rangu z več km za seboj (okoli cca 110k km +/- ali več-no te me ne zanimajo) in vsaj jst imam namen narediti servis, ne glede na stanje (osnovni, da se razumemo). In kako je z olji, je kaj alergij tongue.gif ? Ga mogoče tudi kaj kuri? Če že, pri kateri kilometrini se to začne?

Thx cool.gif
LabiGT
poraba olja ni problematicna, meni zdaj mal vec porabi ampak zato, ker moram zamenjat ene podlozke pri injektorjih (serijska napaka, skupaj z delom cca. 100 eur)

drugace pa, v najboljsih dnevih ni blo treba dolit med servisi (20.000km)
nofrus
Ponovno jst neki težim, mal sem "pre-surfal" pa zasledil par napak, na katere je biti dobro pozoren ob nakupu Mazde 6 diesel, pa me zanima, če so ugotovitve pravilne oz. kako se jih lahko izogniš, tako iz vidika financ kot tudi s strani servisiranja dry.gif

Se pravi, naj bi bil pozoren na:
- rjo na plehu (zadnji blatniki...ect), ki se jo da popravit preko 12 letne garancije, ki jo ponuja Mazda (a to velja samo za avtomobile, ki imajo štemplano servisno pri pooblaščencu?);
- ali se res sredinsko konzolo načeloma ne da menjavati v kateri je radio? In če je radio kodiran, ter če slučajno menjavaš akumolator in ponovno priklopiš novega, si brez kode za radio te lahko košta novi cca 500€, ki pa je po možnosti brez MP3-ja?
- Kako je z regulacijo luči, ki naj bi bila serijska napaka (nova naj bi bila cca 350€), če je xenon je lahko še dražje ali kako?
- Kako se lahko s testira (računalniško verjetno) šobe in turbina? Kam najbolje peljati to izvesti? Tu se lahko pojavijo stroški +1k€, ali je to samo strašilo in je lahko samo bau bau za nove iskalce blush.gif ;

Če sem kaj izpustil (velikih/pogostih napak) mi lahko "prosto po Pre." dopišete biggrin.gif

lp
adormi11
-pazit moraš na rjo na blatnikih in spodnji robovi zadnjih vrat(ko jih odpreš, pogledaš robove)
-za radio nevem, pri meni očitno ni bil kodiran
-regulacija luči zafrkava samo pri xsenonu
Alex
(adormi11 @ 1 May 2010, 12:00) *

-pazit moraš na rjo na blatnikih in spodnji robovi zadnjih vrat(ko jih odpreš, pogledaš robove)

In še to smo sedaj ugotovili z pomočjo servisa Gama,da je ponavadi kriv samo softwere.
Večinoma pomaga z posodobitvijo programa za xenonke. wink.gif
Zadnji blatniki pa verjetno bolj gnijejo tam,kjer se več soli pozimi.Moji- (tok tok on wood) so še v redu in ni
opaziti nobene rje.
Turbine niso nek problem,vsaj večinoma ne.
Za menjavo radija sicer obstaja neka opcija (amerika) a naj ne bi vse delovalo pravilno na evropskih avtih.

http://www.autotoys.com/x/product.php?productid=5251
IngvarL
(adormi11 @ 1 May 2010, 12:00) *

Hm, za luči ne bo držalo. Jaz sem imel navadne halogene, pa so mi v garanciji menjali oba žarometa - crknil motorček za regulacijo višine snopa. Mislim, da je enako zapisal pred menoj že Labi. Sicer pa so pri 6-icah otroške bolezni še zavorni diski (meni menjali v garanciji pri 45kkm in 100kkm).
bojč
jaz imam mazdo 6 136 KM dizel letnik 2005.čez vozne lastnosti nimam kaj pripomnit.Ima pa brezvezno tako rekoč bolezen.Pri speljevanju in ali zaviranju mi nekaj tolče po pedalkah,kot da bi volanski drog imel lufta.pa smo dvigoval avto,gledal gumice stabilizatorja pa nič...Skratka kar neki.Rolo prtljažnika se je že tudi pokvaril,a sem ga k sreči fantov na forumu zrihtal,nato sem imel velik servis-ne vprašaj kolk stane....Sedaj pa mi je intercooler počil,pa to na obeh ceveh-dovodni in odvodni.Grem na servis v ljubljani -BTC.Sicer priznajo da je to kao serijska napaka,ampak ker nisem do sedaj avta servisiral pri njih in ker je avto iz tujine mi seveda tega ne morejo popraviti zastojn.
nofrus
@bojč: ti pa smel mal smole z M6 sad.gif

Še sm v fazi iskanja, trenutne so bl za en ... k sva jih z meha. šla gledat. Žal, ker v kratkem rabim avto
si ogledujem tudi ostale karavane (samo Francozov ne tongue.gif ) dry.gif VW, Škode, Honda, Volvo cool.gif
nofrus
Ne me odstrelt v drugo atmosfero blush.gif

Zdej bo pa začel padat devil.gif

Debata mora iti naprej in čakam na komentarje za ta avto whistling.gif

ŠKODILAK

party0024.gif

YavarYe X6V6
(bojč @ 2 May 2010, 14:21) *

jaz imam mazdo 6 136 KM dizel letnik 2005.čez vozne lastnosti nimam kaj pripomnit.Ima pa brezvezno tako rekoč bolezen.Pri speljevanju in ali zaviranju mi nekaj tolče po pedalkah,kot da bi volanski drog imel lufta.pa smo dvigoval avto,gledal gumice stabilizatorja pa nič...Skratka kar neki.Rolo prtljažnika se je že tudi pokvaril,a sem ga k sreči fantov na forumu zrihtal,nato sem imel velik servis-ne vprašaj kolk stane....Sedaj pa mi je intercooler počil,pa to na obeh ceveh-dovodni in odvodni.Grem na servis v ljubljani -BTC.Sicer priznajo da je to kao serijska napaka,ampak ker nisem do sedaj avta servisiral pri njih in ker je avto iz tujine mi seveda tega ne morejo popraviti zastojn.

Ležaj na fixnem delu desne polosovine, te verjetno jeb...
Boss
QUOTE(nofrus @ 4 May 2010, 09:57) *

Ne me odstrelt v drugo atmosfero blush.gif

Zdej bo pa začel padat devil.gif

Debata mora iti naprej in čakam na komentarje za ta avto whistling.gif

ŠKODILAK

party0024.gif

Imel sem točno tak motor v prejšnjem Golfu in je kar lepo odziven v nizkih obratih (mislim, da je še 8 ventilc črpalka-šoba) ampak ima relativno malo navora za diesla, kar se mu posebej pozna, če je avto naložen in je treba it v kak klanec. Se ga pa da dober čipat. devil.gif

Minus številka dva pri tem motorju je glasnost saj to je res pravi traktor in se kaj dosti ne stiša tudi takrat, ko je motor že ogret na delovno temperaturo.

Glede avta pa le to, da sem podobno Škodo imel na krajšem testu pa me je malce razočarala lega, če je avto naložen saj dolgi previsi preko koles pomenijo kar nekaj nezaželenega vzdolžnega nihanja.

Take stvari preveri pred nakupom, da so amortizerji v redu oz. računaj na to, da bi bilo dobro jih malo stršat.

Kar se pa samega avta tiče pa boš moral it sam pogledat je pa nekaj res, da s Škodo ne moreš kej dosti falit, sam motor je pa itak VW-jev in je kar trpežne sorte.
nofrus
@boss: thx bo treba na party0027.gif

Saj ne bi gledal Škode ali katerega koli drugega, sam M se trenutno ne da dobiti (vsaj OK), če pa že
je pa cena v nebo sad.gif

Tako, da grem pogledat Š. pa bom videl, res pa je da sem na tesnem s časom, ker avto si neki skoz rentat mi je že wallbash.gif

Bom pogledal in bil pozoren na ostale dele, saj vsi pravijo, da je Škoda = VW wink.gif

Sporočim, kako pa kaj, medtem pa itak lahko še kdo kkšno kost vrže tongue.gif

lp
tomaz108
(nofrus @ 4 May 2010, 13:11) *

@boss: thx bo treba na party0027.gif

Saj ne bi gledal Škode ali katerega koli drugega, sam M se trenutno ne da dobiti (vsaj OK), če pa že
je pa cena v nebo sad.gif

Tako, da grem pogledat Š. pa bom videl, res pa je da sem na tesnem s časom, ker avto si neki skoz rentat mi je že wallbash.gif

Bom pogledal in bil pozoren na ostale dele, saj vsi pravijo, da je Škoda = VW wink.gif

Sporočim, kako pa kaj, medtem pa itak lahko še kdo kkšno kost vrže tongue.gif

lp

kost smile.gif
nofrus
(tomaz108 @ 4 May 2010, 13:31) *

Ha ha happy0158.gif

Se mi zdi za kkšnag 1k € predraga, pol bi raje vzel to M6 z GARANCIJO vsaj en cajt bi bil BP, če ne je pa itak garancija pa še dol se da mal zbit cena. Jo že en cajt gledam, pa sm v unsure.gif

cool.gif
tomaz108
(nofrus @ 4 May 2010, 15:20) *

Ha ha happy0158.gif

Se mi zdi za kkšnag 1k € predraga, pol bi raje vzel to M6 z GARANCIJO vsaj en cajt bi bil BP, če ne je pa itak garancija pa še dol se da mal zbit cena. Jo že en cajt gledam, pa sm v unsure.gif

cool.gif

Ne vem, jaz bi raje vzel kupljeno v Sloveniji od prvega lastnika, pa čeprav je jurja dražja. Sam sicer čakam na bencinarko, karavana, samo trenutno ni velike izbire. Kdor čaka, dočaka.
Alex
(tomaz108 @ 4 May 2010, 15:37) *

Ne vem, jaz bi raje vzel kupljeno v Sloveniji od prvega lastnika, pa čeprav je jurja dražja. Sam sicer čakam na bencinarko, karavana, samo trenutno ni velike izbire. Kdor čaka, dočaka.

Ja,v Slo so pa sami poštenjaki.Je videt na vsakem koraku. tongue.gif wink.gif
Boss
QUOTE(Alex @ 4 May 2010, 20:09) *

Ja,v Slo so pa sami poštenjaki.Je videt na vsakem koraku. tongue.gif wink.gif

To ne, boš pa vseeno lažje zgodovino preveru - če pa direktno kupuješ od prodajalca, ki jo je sam vozu nekaj let lahko z dobro postavljenimi vprašanji marsikaj izveš, ki jih od preprodajalca italijanskih lizing najemov nikoli ne boš.
nofrus
(Boss @ 4 May 2010, 21:03) *

To ne, boš pa vseeno lažje zgodovino preveru - če pa direktno kupuješ od prodajalca, ki jo je sam vozu nekaj let lahko z dobro postavljenimi vprašanji marsikaj izveš, ki jih od preprodajalca italijanskih lizing najemov nikoli ne boš.

No vse je lepo in prav, vendar sem naletel tudi na lastnika (ne ravno Mazde), ki je prodajal avto,
ki naj bi bil Slo. pa vendar, ni bil. Lastništvo ti deloma lahko prikaže E - uprava, ampak tudi to ni 100%

Lahko pa podate kaj pametnih vprašanj, da se lahko mal naslednjič v živim v vlogo "Sigmund Freud" do prodajalca biggrin.gif

cool.gif
jures
Še predelave so not (za mojga) happy0158.gif :
Seznam predelav
Potrdilo o skladnosti: SA 3312243
Številka predelave: 1
Datum predelave: Ni podatka
Opis predelave: Vgrajena naprava za pogon motorja na plin proizvajalca Tartarini, tip RP/G 05/S,homologacijske odobritve E13 67R 01.

Potrdilo o skladnosti: SA 3312243
Številka predelave: 2
Datum predelave: Ni podatka
Opis predelave: Vgrajena vlečna naprava Monoflex, tip 27.0184; Z.2=e4 00-3962; Z.2.1=10,01;

nofrus
Ja, ne moreš verjet, eni nimajo skoraj da nič angry.gif

@jures: nimaš kej skrivat, ko boš prodaju tongue.gif
Grega_
Moraš bit bumbar da sfališ ali je avto SLO ali ni. Datum prve registracije in datum prve registracije v RS morata biti popolnoma enaka, in to je to. Razen če ga je kdo kupil v tujini, ga registriral in odjavil ter še isti dan pripeljal v SLO in ga registriral, mislim da takega švercerja ni.

Drugače pa tista SLO M6, katera je jurja dražja je točno eno leto mlajša, ima kar nekaj kilometrov manj (če so realni), ta uvožena ima spet sanjsko število prevoženih na avtonetu, malenkost čez 100tisoč, se pravi te slej ko prej čaka glavni servis, ne verjemi prodajalcu da je narejen. Pri obeh pa seveda to niso zadnje cene.
Mazda 6 Combi
Lahk pa mojo kupiš..... whistling.gif
nofrus
(Grega_ @ 5 May 2010, 09:35) *

mislim da takega švercerja ni

O so so, smo v časih recesije bi lahko rekel po domače, ki bo trajala in trajala, vsaj dokler ne bo nekomu nekaj padl z ramen whistling.gif

(Mazda 6 Combi @ 5 May 2010, 09:41) *

Lahk pa mojo kupiš..... whistling.gif

Sem ti že odpisal, imaš res lep stroj blush.gif

Zdaj pa nazaj k ugibanju. Nisem mehanik, prej reševalec križank dry.gif
Pogledat sem šel Škodilaka, vse lepo in prav samo ena zadeva me je zmotila (tokrat sem bil sam na ogledu angry.gif ). Ob vzdignjenem avtomobilu sem videl, da je malo, ampak res malo olja/nečesa mastnega na določenem delu, in to ne iz mašine, mislim da tam stoji oz so ogrodja turbine ali pa servo volana. Mašina nima biti (ker sem najprej misli, da je dihtunga na glavi), ker je nekako zelene barve zadeva, če bi bilo olje iz mašine bi bilo temnejše in tudi zgoraj bi opazil (brez dvigovanja).
Kaj je lahko to, sem že omenil z mojega zornega kota znanja, lahko pa še kdo kaj poda? To se nahaja, če si spodaj in gledaš v kljun avtomobila, pred zaščitno plastiko, ki je spodaj (tik pred njo) in malo na desni strani samo ne do kolesa (desnega sprednjega). Nisem slikal, ker nisem imel sabo digitalca, na GSM je pa pre slab fleš, ker se res malo opazi (sem skoraj da ne glavo potisnil skozi, da sem videl).
Vse ostalo bi moralo biti OK za to kilometrino/starost.

Če je kakšna ideja, kr na dan z njo! Vem, da bi za vsak avtomobil moral odpirat novo temo, samosem preveč zjeb... in se mi ne da. Pišem, skoraj da pred spancem closedeyes.gif

lp
YavarYe X6V6
Tisto zeleno je antifriz, nekje pušča kako tesnilo.
tomaz108
(Mazda 6 Combi @ 15 Apr 2010, 19:37) *

Od katerega letnika naprej pa imajo DPF? Tiste s 6 prestavami imajo vse DPF?
nofrus
(YavarYe X6V6 @ 6 May 2010, 06:31) *

Tisto zeleno je antifriz, nekje pušča kako tesnilo.

Sam antifriz mi ne deluje tolk masten, pa hladilna tekočina v posodi je bila rdečkaste barve z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(nofrus @ 6 May 2010, 09:29) *

Sam antifriz mi ne deluje tolk masten, pa hladilna tekočina v posodi je bila rdečkaste barve z0tdntknw.gif

Drugih zelenih tekočin ponavadi ni razen vitrexa.
adormi11
(YavarYe X6V6 @ 6 May 2010, 10:39) *

Drugih zelenih tekočin ponavadi ni razen vitrexa.

Klima tekočina z barvilom+olje seveda
YavarYe X6V6
(adormi11 @ 6 May 2010, 20:23) *

Ja na to pa nisem pomislil blush.gif , tud to zna bit.
nofrus
(adormi11 @ 6 May 2010, 20:23) *

ashamed0001.gif nice, danes mislil točno na to happy0158.gif
nofrus
Hello biggrin.gif

Pregledal klimo, kako dela in je B.P. vsaj bolje deluje kot pri meni v Polotu, pa je na novo nafilana. Obe klimi sta ročni
Če bi hotel preverit kje pušča, bi verjetno moral dati avto na ponovno filanje in opazovati. To ni možno, ker avto ni moj

Če je že klima, je lahko kr drago popravilo, če ni sam kkšna cevkica ali tesnilo z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(nofrus @ 8 May 2010, 20:34) *

Hello biggrin.gif
Pregledal klimo, kako dela in je B.P. vsaj bolje deluje kot pri meni v Polotu, pa je na novo nafilana. Obe klimi sta ročni
Če bi hotel preverit kje pušča, bi verjetno moral dati avto na ponovno filanje in opazovati. To ni možno, ker avto ni moj

Če je že klima, je lahko kr drago popravilo, če ni sam kkšna cevkica ali tesnilo z0tdntknw.gif

Za kontrolo puščanja potrebuješ amo UV lučo in posebna očala, pa najdeš kje pušča z lahkoto.
jures
(YavarYe X6V6 @ 9 May 2010, 07:36) *

Za kontrolo puščanja potrebuješ amo UV lučo in posebna očala, pa najdeš kje pušča z lahkoto.

Al pa anti-leak peno
YavarYe X6V6
(jures @ 10 May 2010, 08:38) *

Al pa anti-leak peno

Lej to pušča zelo počasi, in z tisto penco nauš najdu, pa tud barvilo je noter v sistemu samo zarad puščanja.
nofrus
Škodilak je pr bajti & jst ostajam na Mazda forumu, ker "škodilakov" forum je bl v ku... biggrin.gif

Za zdej lahko samo povem, da bi bilo potrebno mal podvozje (fedre/amortizerje) zrihtat/zamenjat pa kakšenega konja več dodati. S klimo se nisem še okvarjal oz. dobro piha in hladi dry.gif Kakšne druge težavne atribute, ki so sedaj ne vidni pa itak pričakujem sad.gif

Vožnja je dokaj trda oz. malo povleče že na športno, ker se kot prbit drži tudi v hitrih ovinkih, pa
čeprav zgleda kot, da se cela dnevna s. premika po cesti whistling.gif

cool.gif

.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.