Evo ovako....od kad imam Mazdo me to muči!!
Znam da kad auto dojde na rezervo se upali ona mala blentava luč koja obavjestava da sem na rezervi sa benzinom!! E pa sad...kod mene ta luc se upali i nakon nekog vremena opet ugasi...i tak stalno...nema neki određeni vremenski interval izmedju paljena i gasenja...jednom sam cak doso na 2litre u rezervoaru ali i onda je ta luc stalno blinkala!! Jel to tak normalno na mazdama ili meni nekaj ne dela kako treba??!
KAALman
5 May 2005, 18:33
meni najprej bliska po daljših ovinkih, potem še zraven pri pospeševanju, potem pa že skoz gori...
Jaz sem mislim da isto tak...prvo na ovinkih ali kako sam se peljaj do kraja na rezervi (od kad se upalila luc kojih 150km) i dalje je tako delala...nijendom nije da je ostala zkroz gorit!!!
torstorm
5 May 2005, 19:32
odvisno kako voziš in se ti bencin nagiba v tanku.
| QUOTE (torstorm @ May 5 2005, 19:32) |
| odvisno kako voziš in se ti bencin nagiba v tanku. |
Ma znam to ali....primjer....ful je tank prazan....ravna cesta...nema zavoja ni nis....i ona sad radi...sad ne radi...pa opet radi....stanem na benzinskoj i natankam 48.5 litara...znaci da sam nutra imo svega 1.5 litara benzina!!! i onda kad se potrosi opet ista prica!!!
DonFilipo
6 May 2005, 07:08
meni se na rezervi upali lucka in imam v tanku 10-12 litrov. takrat lucka stalno svetli. ko pa pretiravam in je v tanku manj kot 5 litrov potem pa zacne utripati kot zmigavc, nonstop ne glede na ovinke in podobno. konstantno utripa. zivcno utripa.
mislim da imajo te mazde BA 55l tank in ne 50, zato je možno da ti je še utripala lučka.
YavarYe X6V6
6 May 2005, 20:14
Ko začne lučka za količino bencina "blozit" greš tankat pa je.Rešiš 2 problema naenkrat,lučka se ti ne prižiga več in brez skrbi se voziš okrog, ker veš da imaš dovolj goriva.
torstorm
6 May 2005, 20:23
točno tako, jaz se tudi ne vozim rad z lučko ker nikoli ne veš koliko je še točno notri bencina.
Ma meni nč ne žmiga.....meni sveti konstantno......

) Čeprav se pa strinjam da je najboljše met benzin na "dobrem" nivoju..... to pomeni da ga nikoli ne spustim pod zadnjo črtico....thats the point...

))
LP daVid
Da mogu nebi ja njoj dal da se uopce upali....ali sa mojim studentskim prihodima....hmmmm
A kolko onda tocno je tank...50 ili 55 litara??
55 litrov.....tako da kar veselo na črpalko....

)))
LP daVid
Evo ta tema je meni zanimiva.....meni se prizge lucka prezgodaj..ponavadi mam noter se 16 litrov!! motece
Mazda323
9 May 2005, 20:00
Najbolše je če nimaš lučke za tank!
torstorm
9 May 2005, 21:48
ne vem kako je to, samo sem probal odklopiti lambda sondo in je kazalec za porabo pal dol hitro in se je prižgala lučka, ko pa sem sondo priklopil nazaj pa je šel kazalec gor za kakih 3mm.Mogoče je to vse skup povezano in ne meri samo dejanske količine.
YavarYe X6V6
9 May 2005, 21:52
| QUOTE (torstorm @ May 9 2005, 21:48) |
| ne vem kako je to, samo sem probal odklopiti lambda sondo in je kazalec za porabo pal dol hitro in se je prižgala lučka, ko pa sem sondo priklopil nazaj pa je šel kazalec gor za kakih 3mm.Mogoče je to vse skup povezano in ne meri samo dejanske količine. |
Pri stari(modri) M je najboljše - sploh nima lučke

, pri sivi pa se mi dostikrat prvič prižge že pr 1/4 in gori nekaj km in nato ugasne in se ne prižge ko je že skoraj pri zadnji črti, nato pri zadnji črti, še preden se le te kazalec dotakne, pa se prižiga in ugaša, ko je pa že pod črto pa konstantno gori. Zanimivo pa je, da če vmes med konstantnim ali občasnim gorjenjem lučke avto ugasneš in čez en čas ponovno prižgeš, se lučka prižge šele čez par km
Čudna so Mazdina pota