(AmpeR @ 30 Apr 2010, 22:22)

Mimogrede bom še jaz nekaj vprašal.
Ja, nimam še cx-7 (saj veste,.... žena pa bi raje imela 6...). Upam, da v drugi polovici leta pa bo cx7

Kaj v prtljažnik gresta dva montiča brez, da bi oba zadnja stola dal dol? Samo 2/3.
LP
Jaz sem v svojo staro šestko namontiral tole čudo:

Najprej odstranim sedež z bicikla, v avto ga zapeljem po zadnjem kolesu in odstranim prednje kolo:

Potem pripnem belanco v nosilec in to je to:

Bicikel moje najdražje nima tako dolge vilice, zato ga, enako, postavim zraven z balaco navzdol na dno. Balanco na mestu, kot kaže fotka, pripnem na dno z voltkraftovo cvingo - obvezno cvinga in ne ščipalka na vzmet! (Bicikla moje najdražje se mi ni dalo tlačit v prtljažnik za to demonstracijo

):

Da se dno prtljažnega prostora nebi krivilo in posledično bicikel zibal levo-desno sem z epoksijem v le to zalepil ploščat profil iz nerjavečega železa 3mmx15mm:
Zadnje kolo od moje najdražje potem še pripnem na ročaj nad vrati:

Če izbiraš med šestko in CX 7 za prevoz biciklov, mazda 6 karavan slovi kot avto z enim najbolj uporabnih prtljažnih prostorov v svojem razredu, CX 7 pa kot eden manj uporabnih v svojem razredu. Kako ti bo gorsko kolo sedlo v prtljažnik ni drge, kot poizkusit - tudi gorska kolesa so med seboj sila različna. Jaz svojega nebi prevažal na strehi - je cena le tega skoraj enaka, kot je trenutna tržna vrednost moje šestice.
Lp M