Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
CX-7 prtljažnik za kolesa
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
UMMiT_MPS
Živjo vsi, en spomladanski pozdrav.
Treba bo 2 biciklčka na morje peljat s CX-7 od žene. Kaj drugega kot kolesa se ne bo prevažalo nikoli. Kaj naj zmontiram? Jures, maš kaj za bregom na to temo?
HVALA za vse predloge in nasvete!!! Uroš
uklopko
(UMMiT_MPS @ 19 Apr 2010, 11:58) *

Treba bo 2 biciklčka na morje peljat s CX-7 od žene. Kaj drugega kot kolesa se ne bo prevažalo nikoli. Kaj naj zmontiram? Jures, maš kaj za bregom na to temo?

Jaz bi dal prtlažnik za kolesa na zadnja vrata,ker če ga daš na streho(strešnega) mislim da lahka kak nadvoz zadaneš potem wink.gif pa še ne vem kako se boš stegoval na streho tongue.gif
jures
(UMMiT_MPS @ 19 Apr 2010, 11:58) *

jaz imam kar tega za na kljuko zadaj (ja mam kljuko vem)....ker cx7 je dokaj visok + prtljaznik in ce nisi vsaj 1,8m je hudič...
http://www.mimovrste.com/artikel/342009573...carpoint-carlo2

tale je gor v 3min, nagne se da prtljaznik odpres in je v zavetrju, res je dober - ta je za 2, jaz imam za 3 kolesa

Nosilci thule ali original (isti patak) imajo jako smotan sistem (ki je bil tudi vpoklican med drugim). Tako da ce bos res samo kolesa vozil občasno bos znorel to gor pa dol dajat skoz

Tako da sprobaj tega za na zadnja vrata kako sede, drugače pa ni druge variante kot strešni ali 'na'kljukni'

Če boš peljal samo 1x al kako ti lahko posodim strešna prečna nosilca, samo tistih za kolo nimam.

P.S. Drugač pa zice podret, vse gre not smile.gif
UMMiT_MPS
Evo sem lih z Yavaryem govoru tut na to temo happy0158.gif
Se pravi tista varianta za na vrata brez kljuke je ena bolj čeških in za izogibat se, če prav razumem.
Nagibam se k strehi happy0064.gif mam 190cm in upam da bo šlo hehe
Jures, od katere firme pa imaš prečne? Če se res zmeniva, kupim posebej za kolesa, pa si vzajemno posojava biggrin.gif
Pošljem še plan dopusta biggrin.gif
jures
(UMMiT_MPS @ 19 Apr 2010, 13:42) *

Evo sem lih z Yavaryem govoru tut na to temo happy0158.gif
Se pravi tista varianta za na vrata brez kljuke je ena bolj čeških in za izogibat se, če prav razumem.
Nagibam se k strehi happy0064.gif mam 190cm in upam da bo šlo hehe
Jures, od katere firme pa imaš prečne? Če se res zmeniva, kupim posebej za kolesa, pa si vzajemno posojava biggrin.gif
Pošljem še plan dopusta biggrin.gif

prečni so thule, uporabljam jih samo s trugo - večinoma pozimi (da je kar gor), poleti skoraj 0. Tako da se lahko zmeniva poleti / pozimi blush.gif
UMMiT_MPS
(jures @ 19 Apr 2010, 14:00) *

prečni so thule, uporabljam jih samo s trugo - večinoma pozimi (da je kar gor), poleti skoraj 0. Tako da se lahko zmeniva poleti / pozimi blush.gif

Super, potem vzamem dva za kolesa kar od thuleja pa bi te res prosil za to varianto. Računam enkrat sredi maja, pa te prej še obvestim, saj sva blizu. Tnx!
UMMiT_MPS
Jures, evo prišlo je do spremembe. Sem kar nabavil in zmontiral thuletove palce na CX-7.
Ugotovil, da malo prezgodaj, ker kar fino žvižga tongue.gif
jures
(UMMiT_MPS @ 29 Apr 2010, 22:40) *

Jures, evo prišlo je do spremembe. Sem kar nabavil in zmontiral thuletove palce na CX-7.
Ugotovil, da malo prezgodaj, ker kar fino žvižga tongue.gif

JA pa jade nisi vzel kvadratnih palic? men nic ne zvizga.

EXPLAIN THIS: 4.6 Bi-Turbo, 520HP...a si ti šel na nemca??
kerr
porkamadona, ravno včeraj zvečer sem se hecal z montažo prečnih nosilcev (Thule) na mojo cx-7. Je kar dela, sistem ni ravno idealen. Pa res je, če maš pod 1,8m imaš problem. Se vidi da je oblika pred praktičnostjo.
jures
(kerr @ 30 Apr 2010, 08:55) *

porkamadona, ravno včeraj zvečer sem se hecal z montažo prečnih nosilcev (Thule) na mojo cx-7. Je kar dela, sistem ni ravno idealen. Pa res je, če maš pod 1,8m imaš problem. Se vidi da je oblika pred praktičnostjo.

Pa če preveč priviješ navojne paličice ti jih bo prtljažnik potegnil navzgor in bos mogel s kladivom po njih da se pleh skrivi nazaj, da sploh plastične pokrovčke nazaj daš..... wallbash.gif
UMMiT_MPS
Tole o paličicah: a to privijanje samih paličic v avto, ali potem tistih matic, ki privijejo nosilce?
Ja res sem vzel kvadratne (črna barva pa to biggrin.gif) bo pa treba itak še ene palce-only nabavit za MPSko za pozim, ker so te predolge.

N bi mel nič proti takmu nemcu happy0005.gif sam v bistvu sem dva avta združil v enega, da je mal heca (cx7+mps) blush.gif

Aja, pa CX-7 ma nove diske in ploščice - garancija party0035.gif
jures
(UMMiT_MPS @ 30 Apr 2010, 11:14) *

Tole o paličicah: a to privijanje samih paličic v avto, ali potem tistih matic, ki privijejo nosilce?
Ja res sem vzel kvadratne (črna barva pa to biggrin.gif) bo pa treba itak še ene palce-only nabavit za MPSko za pozim, ker so te predolge.

N bi mel nič proti takmu nemcu happy0005.gif sam v bistvu sem dva avta združil v enega, da je mal heca (cx7+mps) blush.gif

matica ki privije nosilec potegne palicico navzgor s plehom vred....

pri koliko km ti je treslo - kje si menjal?
kerr
(UMMiT_MPS @ 30 Apr 2010, 11:14) *

presneto, zdej me pa že res skrbi... jaz mam sicer šele 33.000 km, ampak so diski in ploščice in diski OK, vsaj meni se zdi. Me pa skrbi, ker vidim da to menjate kar po tekočem traku... Tudi na servisu (sem ga glih opravil) pravijo da je v redu, ampak tam bi tako ali tako to rekli, a ne?

Mi lahko svetujete na kaj naj bom pozoren oz. če se kje vidi začetek nepravilne obrabe? (vem da malo off topic, ampak ko smo že ravno pri tem)

mimogrede, zdaj so tudi na "moji" petrolovi plin-pumpi v Domžalah nekaj štelali povratni ventil (po mojem) in notri spravim za 7-10 l manj plina kot do prejšnjega tedna. Ve kdo kaj več o tem, podobno sem opazil tudi na Kajuhovi in na Lomu...? prej OK, zdaj pa gre v tank ful manj (plus da se ko je tank "poln" prav na grdo in naglas ustavi tok - pred parimi meseci tega nisem nikjer opazil).

kerr
jures
(kerr @ 30 Apr 2010, 12:48) *

presneto, zdej me pa že res skrbi... jaz mam sicer šele 33.000 km, ampak so diski in ploščice in diski OK, vsaj meni se zdi. Me pa skrbi, ker vidim da to menjate kar po tekočem traku... Tudi na servisu (sem ga glih opravil) pravijo da je v redu, ampak tam bi tako ali tako to rekli, a ne?

Mi lahko svetujete na kaj naj bom pozoren oz. če se kje vidi začetek nepravilne obrabe? (vem da malo off topic, ampak ko smo že ravno pri tem)

mimogrede, zdaj so tudi na "moji" petrolovi plin-pumpi v Domžalah nekaj štelali povratni ventil (po mojem) in notri spravim za 7-10 l manj plina kot do prejšnjega tedna. Ve kdo kaj več o tem, podobno sem opazil tudi na Kajuhovi in na Lomu...? prej OK, zdaj pa gre v tank ful manj (plus da se ko je tank "poln" prav na grdo in naglas ustavi tok - pred parimi meseci tega nisem nikjer opazil).
kerr

to je tudi zaradi temperatur, pritisk se veca.....pa izgleda da je pozimi res manj propana dodano (spet manjsi pritisk)
V Kranju se vedno 52L pri meni
UMMiT_MPS
(jures @ 30 Apr 2010, 11:30) *

matica ki privije nosilec potegne palicico navzgor s plehom vred....

pri koliko km ti je treslo - kje si menjal?

Bo treba pogledat tele thule palčke..

Pri 60 in še bolj pri 80, treslo samo ob zaviranju. So ble komedije, sam smo na konc prišli do zaključka. a-cosmos btc.
AmpeR
Mimogrede bom še jaz nekaj vprašal.
Ja, nimam še cx-7 (saj veste,.... žena pa bi raje imela 6...). Upam, da v drugi polovici leta pa bo cx7 wink.gif

Kaj v prtljažnik gresta dva montiča brez, da bi oba zadnja stola dal dol? Samo 2/3.

LP
jures
(AmpeR @ 30 Apr 2010, 22:22) *

Ja, nimam še cx-7 (saj veste,.... žena pa bi raje imela 6...). Upam, da v drugi polovici leta pa bo cx7 wink.gif

Kaj v prtljažnik gresta dva montiča brez, da bi oba zadnja stola dal dol? Samo 2/3.

LP

mountain bike al pelc montel od žene?

Kolesa morata iti, ker na 2/3 imas cca 60-70cm širine (men gre cel fridge na 2/3)
AmpeR
(jures @ 2 May 2010, 15:57) *

mountain bike al pelc montel od žene?

Kolesa morata iti, ker na 2/3 imas cca 60-70cm širine (men gre cel fridge na 2/3)

Ja dva MTB.
Mraušk Mčk
(AmpeR @ 30 Apr 2010, 22:22) *

LP

Jaz sem v svojo staro šestko namontiral tole čudo:

Najprej odstranim sedež z bicikla, v avto ga zapeljem po zadnjem kolesu in odstranim prednje kolo:

Potem pripnem belanco v nosilec in to je to:

Bicikel moje najdražje nima tako dolge vilice, zato ga, enako, postavim zraven z balaco navzdol na dno. Balanco na mestu, kot kaže fotka, pripnem na dno z voltkraftovo cvingo - obvezno cvinga in ne ščipalka na vzmet! (Bicikla moje najdražje se mi ni dalo tlačit v prtljažnik za to demonstracijo ashamed0001.gif ):

Da se dno prtljažnega prostora nebi krivilo in posledično bicikel zibal levo-desno sem z epoksijem v le to zalepil ploščat profil iz nerjavečega železa 3mmx15mm:

Zadnje kolo od moje najdražje potem še pripnem na ročaj nad vrati:

Če izbiraš med šestko in CX 7 za prevoz biciklov, mazda 6 karavan slovi kot avto z enim najbolj uporabnih prtljažnih prostorov v svojem razredu, CX 7 pa kot eden manj uporabnih v svojem razredu. Kako ti bo gorsko kolo sedlo v prtljažnik ni drge, kot poizkusit - tudi gorska kolesa so med seboj sila različna. Jaz svojega nebi prevažal na strehi - je cena le tega skoraj enaka, kot je trenutna tržna vrednost moje šestice.

Lp M
crnamazda
(Mraušk Mčk @ 3 May 2010, 12:02) *

Jaz sem v svojo staro šestko namontiral tole čudo:

Wtf?
Mraušk Mčk
(crnamazda @ 3 May 2010, 12:14) *

Wtf?

Se opravičujem za zmedo, namesto predogleda sem med pisanjem stisnil "pošlji" ashamed0001.gif Že popravil.
Grga
No jaz imam tud Thule nosilce, že dve leti, strešne, kvadratne. moram reči, da res malce zavijajo, ampak, če imaš gor kolesa, potem tudi ne smeš voziti hitro, saj se je že marsikomu zgodilo, da je kolesa "odpihnilo".

Sicer je pa pri pritrjevanju na streho potrebno paziti, da se tistega vijaka, ki se ga vstavi "v" streho ne pretegne, ker potem ti ploščico dvigne in ni več pomoči.

Kar se pa diskov in zavor tiče so jih pa meni že lansko leto menjali, na okoli 20.000!
jures
(Grga @ 3 May 2010, 20:34) *

No jaz imam tud Thule nosilce, že dve leti, strešne, kvadratne. moram reči, da res malce zavijajo, ampak, če imaš gor kolesa, potem tudi ne smeš voziti hitro, saj se je že marsikomu zgodilo, da je kolesa "odpihnilo".

Sicer je pa pri pritrjevanju na streho potrebno paziti, da se tistega vijaka, ki se ga vstavi "v" streho ne pretegne, ker potem ti ploščico dvigne in ni več pomoči.

Kar se pa diskov in zavor tiče so jih pa meni že lansko leto menjali, na okoli 20.000!

Kladivo in z navojno paličico nazaj zatolčt...ni druge.

Diski so očitno velik problem....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.