Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Uvoz vozila
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
mazdaman
Sedaj malo gledam nove DMV številke in če hočeš pripeljat rabljeno 6 ali pa kaj drugega npr enoprostorca z bencinskim motorjem prideš lahko hitro na 23 do 33 procentov DMV halooo

nekdo bo spet služil in uvažali se bodo spet smo dizli ker je to dobro za zdravje.

Lahko bi ti nekaj upoštevali kot olajšavo če se odločiš predelat bencin v plin a ne?

npr

Mazda 6 Sport Kombi 2.3 4WD Top co2 250g/km cena 6000 €
DMV 28 % + 5% za euro 3 skupaj 33 %
Prej 2 %
Gustav
(mazdaman @ 19 Apr 2010, 15:50) *

Sedaj malo gledam nove DMV številke in če hočeš pripeljat rabljeno 6 ali pa kaj drugega npr enoprostorca z bencinskim motorjem prideš lahko hitro na 23 do 33 procentov DMV halooo

nekdo bo spet služil in uvažali se bodo spet smo dizli ker je to dobro za zdravje.

Lahko bi ti nekaj upoštevali kot olajšavo če se odločiš predelat bencin v plin a ne?

npr

Mazda 6 Sport Kombi 2.3 4WD Top co2 250g/km cena 6000 €
DMV 28 % + 5% za euro 3 skupaj 33 %
Prej 2 %

Kje se sedaj najdejo te tabele davcnih stopenj? Ima kdo link?
mazdaman
Link

DMV po novem
Gustav
Cris, kje si našel 5% za Euro 3?

No ja kakorkol, dejansko se teh avtov ne splača več uvozit in konc. Verjetno niti 2.0 litrske bencinarke ne. Pač, smo spet lepo podražili zadeve, k mamo ravno tok fajne plače.

Najrajš bi zahteval transparenten dokument, ki bi dokazoval, da gre ta denar res za ekologijo in ne za razne bedarije Pahorja & Co. Ampak to je pa že politika a nede?

LP
mazdaman
Stopnja davka za motorna vozila iz tarifnih oznak 8703 21, 8703 22, 8703 23, 8703 24, 8703 31, 8703 32, 8703 33, 8703 90, razen za trikolesa, štirikolesa in bivalna vozila (iz teh tarifnih oznak), je odvisna od izpusta CO2 pri kombinirani vožnji (v nadaljnjem besedilu: izpust CO2) in vrste goriva, ki se uporablja za pogon in znaša:
Izpust CO2 (g/km) glede na vrsto goriva Stopnja davka (%) od davčne osnove
bencin, utekočinjen naftni plin dizelsko
od 0 do vključno 110 0,5 1
nad 110 do vključno 120 1 2
nad 120 do vključno 130 1,5 3
nad 130 do vključno 150 3 6
nad 150 do vključno 170 6 11
nad 170 do vključno 190 9 15
nad 190 do vključno 210 13 18
nad 210 do vključno 230 18 22
nad 230 do vključno 250 23 26
nad 250 28 31

Če motorno vozilo iz prejšnjega odstavka uporablja kateri koli drug pogon, vključno z električnim, ali kombinacijo različnih pogonov (hibridno vozilo), se stopnja davka določi z upoštevanjem lestvice, ki velja za vozila z bencinskim gorivom.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena z najmanj osmimi sedeži se stopnja davka iz četrtega odstavka tega člena zniža za 30%.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena s stopnjo izpusta nižjo od Euro 3, se stopnja davka, določena v četrtem odstavku tega člena, poveča za deset odstotnih točk.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena s stopnjo izpusta Euro 3, se stopnja davka, določena v četrtem odstavku tega člena, poveča za pet odstotnih točk.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena s stopnjo izpusta Euro 4, se stopnja davka, določena v četrtem odstavku tega člena, poveča za eno odstotno točko, po 1. januarju 2011 pa za dve odstotni točki.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena s pogonom na dizelsko gorivo in s stopnjo izpusta Euro 5 se do 1. januarja 2012 upošteva stopnja davka iz lestvice v četrtem odstavku tega člena za bencinsko gorivo. Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena s pogonom na dizelsko gorivo s stopnjo izpusta Euro 6 se upošteva stopnja davka iz lestvice v četrtem odstavku tega člena za bencinsko gorivo.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena s pogonom na dizelsko gorivo z izpustom trdnih delcev, večjim od 0,005 g/km, se stopnja davka, določena v četrtem odstavku tega člena, poveča za dve odstotni točki, po 1. januarju 2011 pa za pet odstotnih točk.

Za motorna vozila iz četrtega odstavka tega člena, ki nimajo podatka o izpustu CO2, se upošteva stopnja 28% za vozila s pogonom na bencin ali utekočinjen naftni plin ter 31% za vozila s pogonom na dizelsko gorivo.

Še link www.racunovodja.com
Gustav
Morda pozen odgovor... pa vseeno A to morda pomeni, da so stem praktično ustavili sivi uvoz? Npr. Moja M6, ki sem si jo sam pripeljal iz DE me je stala 7%. Po tej glupi lestvici pa 18%? S tem da smo vsi EU amppak očitno slovenclji vemo spet več od npr nemcev...

Da ne govorim, da bi 2.0 benz koštala celih 26%...

Kako pa živijo sedaj dilerji rabljenih in tistga masovnega uvoza vseh mogočih lizing avtov iz italije?

Pa še to so se potemtakem pri nas kaj dvignile cene rabljenih?

mazdaman
Mogoče so pa hoteli ustaviti hitro padanje cen domačim vozilom
Grega_
Tisti dobri uvoženi iz leasing hiš imajo skoraj isto ceno kot pri nas, s tem da je avto dosti bolje opremljen. Ajde, nekaj že zasluži. Tiste stare, uničene razsute gare, pa itak najcenejše kupijo, spolirajo,prevrtijo kilometre, tako da bodo pač sedaj 10% manj zaslužili in to je to.
Gustav
(Grega_ @ 4 May 2010, 07:57) *

Tisti dobri uvoženi iz leasing hiš imajo skoraj isto ceno kot pri nas, s tem da je avto dosti bolje opremljen. Ajde, nekaj že zasluži. Tiste stare, uničene razsute gare, pa itak najcenejše kupijo, spolirajo,prevrtijo kilometre, tako da bodo pač sedaj 10% manj zaslužili in to je to.

Čakaj malo.... 7 % ali pa 26% je pa bistvena razlika se ti ne zdi? S tem da smo v isti gospodarski skupnosti TOREJ SO DAVKI ŽE PLAČANI PREKLETA BANDA PAHORSKA.... in tega s prevrtavanjem kilometrov ne dobis zlepa notri. No kakorkoli, se vedno bomo tiho in pac kupili... .druge ni.
Chevagi
2.1. Oprostitev plačila DMV za družine s 3 ali več otroki

Otroke delat, pa bomo manj davkov plačali biggrin.gif
Nidhoggr 323f
Bolj ko bulim v te zakone, manj mi je jasno... Zanima me torej če jaz kupim mazdo 323f-ba 2.0 V6 (euro 1) iz nemčije ali se mi bolj splača registrerat komplet avto ali da motor vgradim v svojo mazdo 1.5 in plačam homologacijo? In ali me bodo pri homologaciji še kaj obdavčili če je motor iz nemčije?
Sirius
(Nidhoggr 323f @ 6 Sep 2010, 21:46) *

Bolj ko bulim v te zakone, manj mi je jasno... Zanima me torej če jaz kupim mazdo 323f-ba 2.0 V6 (euro 1) iz nemčije ali se mi bolj splača registrerat komplet avto ali da motor vgradim v svojo mazdo 1.5 in plačam homologacijo? In ali me bodo pri homologaciji še kaj obdavčili če je motor iz nemčije?
Ne moreš je uvoziti. Minimalni standard za uvoz je EURO3.
Nidhoggr 323f
(Sirius @ 6 Sep 2010, 22:32) *

Kaj pa če cel avto pripeljem v slo. samo za dele? Mislim, ali na ''carini'' kaj komplicerajo glede tega?
mazdaman
(Nidhoggr 323f @ 6 Sep 2010, 23:03) *

Kaj pa če cel avto pripeljem v slo. samo za dele? Mislim, ali na ''carini'' kaj komplicerajo glede tega?

Če je avto registriran v nemčiji aali ga pripelješ na prikolici nerabiš obveščat carine in tudi ne greš preko meje če je avto iz EU tako lahko avto leži pri tebi doma brez dajatev.

če pa hočeš zamenjat pa ne vem so že verjetno postopki.
tauko
(Sirius @ 6 Sep 2010, 22:32) *

A ni EURO 2 minimum za uvoz, al se je kej spremenil na tem območju? z0tdntknw.gif
mazdaman
mislim da je EURO2
Nidhoggr 323f
še nekaj me zanima, če se odločim pripeljat avto iz nemčije za dele, nekak ga moram registrerat (če je odjavlen) mislim dat gor preizkusnje tablice v primeru da ga bom sam vozil v slo. Torej kako najlažje dobiti preizkusnje tablice, v nemčiji ali se da tudi kako v slo??
Gustav
Da ne delam nove teme.... Imam nalogo uvozit avto iz Nemčije. Država proizvodnje je Nemčija. Avto bom snel iz tekočega traku in ga peljal v SLO, registriral itd. Špasno: na noben način ni mogoče, da bi šel že s tablicami po avto. Danes bil na LPP in fanatiki hočjo avto na vsak način videti, poslikati in pobasati tistih 90€ za identifikacijo vozila. Mene sicer ne moti teh 90€ moti me pa to, da smo spet pametnejši od samega proizvajalca in mora en kmet na LPP požegnat da gre res za tisti avto in ne nekega Liaza....

moteče pri vsem je, da avto pripelješ nezavarovan... Bognedaj, da se kaj zgodi. Kasko vnaprej tu nihče noče sklenit, ostane samo še transport vozila, ki pobere nekih 400€....
Boss
Ker veš, da nesreča nikoli ne počiva je po moje najboljša rešitev, da gre avto na kamion in se ga zavaruje kot tovor.
Gustav
Trenutno v švabariji iščem 3 dnevni kasko.... Vzeli bomo, kar bo pač ceneje, druge ni. Je pa res kretenizem s strani naše države tole, ok , pač tko je sam meni je to dodatna varovalka za zaščito domačega uvoznika. Evropsko, ni kaj.
Jaz
pravkar uvozil popolnoma novo Toyoto Verso 1,6, Euro5 iz Nemcije happy0005.gif

(zal -za Mazdo5 se nisem odlocil zaradi meni, neudobnega sedenja za volanom in nizjega podvozja vozila). wallbash.gif

Cena-suma sumarum nekje enaka kot v SLO, s tem, da je oprema drugacna...in se kaj biggrin.gif

Za 5 dni registracije, obvezno zavarovanje,izvozne tablice na svoje ime sem placal ca 65 EUR biggrin.gif happy0158.gif , se pa cene sucejo do ca 100EUR odvisno od ...xy

situacija se pa seveda spremeni, ob uvozu starejsih vozil (Euro 1,2,3) in vecjih moci...
Gustav
(Jaz @ 20 May 2011, 23:56) *

pravkar uvozil popolnoma novo Toyoto Verso 1,6, Euro5 iz Nemcije happy0005.gif

(zal -za Mazdo5 se nisem odlocil zaradi meni, neudobnega sedenja za volanom in nizjega podvozja vozila). wallbash.gif

Cena-suma sumarum nekje enaka kot v SLO, s tem, da je oprema drugacna...in se kaj biggrin.gif

Za 5 dni registracije, obvezno zavarovanje,izvozne tablice na svoje ime sem placal ca 65 EUR biggrin.gif happy0158.gif , se pa cene sucejo do ca 100EUR odvisno od ...xy

situacija se pa seveda spremeni, ob uvozu starejsih vozil (Euro 1,2,3) in vecjih moci...

Yes Yes, ampak avto je bil zavarovan samo na tretjo osebo in če bi ga razbil, bi popušil, predvidevam al je tle kakšen kasko zraven?
Jaz
(Mazda 6 Combi @ 21 May 2011, 09:19) *

Yes Yes, ampak avto je bil zavarovan samo na tretjo osebo in če bi ga razbil, bi popušil, predvidevam al je tle kakšen kasko zraven?

zame je bil avto dovolj zavarovan(obvezno zavarovanje), da sem se pripeljal v Slovenijo.(ni prvic, ni zadnjic punk.gif ) Kdo hoce se kaksen kasko, ni problema, pac doplacas..
Gustav
(Jaz @ 21 May 2011, 16:28) *

zame je bil avto dovolj zavarovan(obvezno zavarovanje), da sem se pripeljal v Slovenijo.(ni prvic, ni zadnjic punk.gif ) Kdo hoce se kaksen kasko, ni problema, pac doplacas..

Vse kul, dokler ni to služben avto za 50-70k€. Bi še vozil na lasten rizik? wink.gif
Jaz
(Mazda 6 Combi @ 21 May 2011, 23:27) *

Vse kul, dokler ni to služben avto za 50-70k€. Bi še vozil na lasten rizik? wink.gif

kot ze receno: za "bojece" obstajajo kasko doplacila yahoo.gif
Gustav
(Jaz @ 21 May 2011, 23:40) *

kot ze receno: za "bojece" obstajajo kasko doplacila yahoo.gif

tud tko lahk rečeš..... Potem, ko se pa kaj zgodi, si pa škrtica, ker nisi doplačal kaska in si s tem za*ebeš lajf s 30 letnim kreditom. Razen, če ti je, kot mnogim ostalim v tej lepi deželi, 70 k€ sitnica. smile.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.