(luxx @ 20 Apr 2010, 11:00)

pozdravljeni
sem čisto nov uporabnik, vendar spremljam forum že kar nekaj časa.Imam mazdo 6 SW letnik 2005 136KM in cca 170.000 km.
razlog zakaj pišem je v tem, da mi je nekaj časa nazaj začelo čudno piskati oz. žvižgati v turbini.peljal sem jo na servis, kjer so ugotovili da je počen intercooler.
OK...to sem dal zamenjat z rahlo rabljenim(+servis avta-filtri,olje 440€) a kljub temu še vedno žvižga. pri nižji hitrosti cca 60km/h.
ko odprem havbo prihaja zvok tam nekje pri vetrnici turbine.
ali je kdo imel podoben primer?sicer mi serviser pravi da je to OK, da itak vsem dizlom žvižgajo turbine...
hvala za odgovor
Mnja. Mam isti avto kot ti in ocitno mi ni sojeno, da bi delal tko kot je treba. Po nakupu (imel 83000 km) so mi menjal vztrajnik, cez 14 dni scv ventil, zdaj po pol leta in 27000 prevozenih (ter enemu servisu na 96000) mi je sla turbina + lezaji v motorju.
In to po zaslugi nekih bakrenih podlozk na sobah, ki zacnejo spuscat olje.
Stvar se je pa zacela tako, da sem opazil na ovinku, da se mi prziga lucka za olje. Ko sem pregledal nivo, sem dolil liter olja, ces, po 14000 pa ze spije kaksen liter, in je blo dalje vse normalno. Po enem tednu zacne piskat turbina, avto zacne slabo vlect in zmer bolj kadit. Se zapeljem do mehanika, olje na minimumu (pove za te podlozke, dolociva termin menjave - cez en tedn), ga nalije mal vec kot liter. Za kajenje avta in slabo vlecenje odgovora brez pregleda motorja logicno ne more dat.
Ko ga prpeljem na termin, opazi na tisti oljni mrezici ornk saje ter opilke srebrne barve, ki bi lahko bile od lezajev. Pove, da bi najrajs razdru motor, da nebi cez 1 mesec nazaj hodu z zaribano masino.
Ko motor razdre, ugotovi, da so lezaji fuc, ter da ima turbina luft - zato avto nikamor ni sel.
V glavnem, nimam srece. Ali me je nategnil prodajalec ali njega kdo prej, vedel ne bom verjetno nikoli.
Da pa me ne nategne se serviser, bi vas prosil, ce mi kdo zna okvirno povedat ceno delovne ure mehanika (okvirni cas razstavljanje/sestavljanje motorja, lezaji, menjava ostalih tekocin itd ...), ker bo to poleg turbine najvecji strosek tega vsega sranja, ker denar dajem ze iz fonda za dopust, na katerega mi ocitno letos ne bo ratalo it.