Danes mi je gumista častil pranje avta-z krtačami. Vse lepo in prav ampak pozneje sem ugotovil,da je sedaj v obeh spredaj zarošeno steklo.
Ker je to prvič,da je bil "na krtačah" me zanima,kaj bi lahko bil vzrok in ali to pozneje izgine? Prvič in zadnjič je šla moja 6-ka pod krtače.
jures
22 Apr 2010, 14:00
stari dobri kondenz v lučeh - slabo tesni ali temp. razlika
Stroker
22 Apr 2010, 14:26
Ni panike Alex, bo izginlo. Kot je Jures napisal je bila le temperaturna razlika in veliko vlage.
Drugače ima 6-ka na prednjih žarometih na dnu dve odprinici (dve cevki dolgi 3cm, fi=3mm) in tam je verjetno med prenjem vlaga notri prišla ter skondenzirala. Bo pa po tej poti tudi izhlapela odvečna vlaga - pusti avto nekaj časa na soncu.
Alex
22 Apr 2010, 14:52
(Stroker @ 22 Apr 2010, 15:26)
Ni panike Alex, bo izginlo. Kot je Jures napisal je bila le temperaturna razlika in veliko vlage.
Drugače ima 6-ka na prednjih žarometih na dnu dve odprinici (dve cevki dolgi 3cm, fi=3mm) in tam je verjetno med prenjem vlaga notri prišla ter skondenzirala. Bo pa po tej poti tudi izhlapela odvečna vlaga - pusti avto nekaj časa na soncu.
Aha,ker nisem navajen na to.Je pa res bil avto segret in je šel direktno pod mrzlo prho. Bom pogledal še ti dve cevki,če zadosti dihata.
Boss
22 Apr 2010, 14:52
Nič panike Alex, to se zgodi tud na novi (pa tud na Golfu), ker luči niso diht in se zelo hitro posušijo pa je vse OK. Krtače pa s tem nimajo nobene veze, prej bi rekel, da je to zaradi visokotlačnega čiščenja pred samim pranjem.
Alex
22 Apr 2010, 14:55
(Boss @ 22 Apr 2010, 15:52)
Nič panike Alex, to se zgodi tud na novi (pa tud na Golfu), ker luči niso diht in se zelo hitro posušijo pa je vse OK. Krtače pa s tem nimajo nobene veze, prej bi rekel, da je to zaradi visokotlačnega čiščenja pred samim pranjem.
Nisem na to navajen in mi je bilo čudno.Zna bit res,da so krive visokotlačne šobe in gre voda tudi tam,kjer z šlaufom ne gre. Nič,sej sem prej videl,da počasi se res izgubljajo te "meglice".
schurda
22 Apr 2010, 19:33
Če bi šla voda noter, ne bi ble meglice ampak kapljice!
jures
23 Apr 2010, 08:03
(schurda @ 22 Apr 2010, 20:33)
Če bi šla voda noter, ne bi ble meglice ampak kapljice!