Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda ne vžge
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
PeW
Lep pozdrav! danes ko sem šel tankat na petrol mi avto ni hotel vžgati! sem ga na tek upalil sad.gif baterija naj bi bila za zamenjat ampak ene par mehanikov mi je reklo da za ta glas ko vžgem avto ni kriva baterija ampaka nekaj drugega! bubina, senzorji...mogoče tudi smeti v bencinu! In to dela samo ko je motor ogret! Ko je mrzel vžge normalno angry.gif Se je komu že kaj takega pripetilo?
schurda
Zna bet, da je senzor za temperaturo. Bubina ne vem če, ker bi ti hladen po mojem še toliko težje vžgal. kaj pa kabli, a so vredi, če ne malo sčisti volka, tudi na razdelilni kapi.
YavarYe X6V6
(schurda @ 22 Apr 2010, 20:24) *

Zna bet, da je senzor za temperaturo. Bubina ne vem če, ker bi ti hladen po mojem še toliko težje vžgal. kaj pa kabli, a so vredi, če ne malo sčisti volka, tudi na razdelilni kapi.

devil.gif nima tega. devil.gif
Preveri senzor odmične gredi, rad serje ko je motor vroč.
PeW
No danes sem peljal avto k mehaniku in je šel senzor za temperaturo vode in zato mi tudi skozi ventilator dela! Strošek ni velik! senzor je cirka 20€! danes ali pa ju3 bo avto že delal normalno happy0158.gif seveda če dobim kos biggrin.gif
uklopko
wtf..... ti najprej praviš da cel avto ne užge na koncu je tema o ventilatorju hladilnega sistema z0tdntknw.gif
Ne mi rečt da zarad tega avto ni vžgal? confused0059.gif
jures
(uklopko @ 23 Apr 2010, 13:38) *

wtf..... ti najprej praviš da cel avto ne užge na koncu je tema o ventilatorju hladilnega sistema z0tdntknw.gif
Ne mi rečt da zarad tega avto ni vžgal? confused0059.gif

Razen ce fant sploh ni opazu da se mu je motor pregrel.... whatever.gif
PeW
1 nasvet za vse "pametne mazdaše" ! malo bolj pametne in primirne nasvete stavite drugim pa bo vse ok ker na koncu ste vi tisti ki vas postrani gledajo!
PeW
sem se napačno izrazil! Senzor zraka je šel! preveč zraka pride v motor in zaradi tega ga zamori in tudi ventilator skozi dela!!! In motor ni zakuhal kot je rekel jures! mogoče se je njemu kdaj to zgodilo in zdaj kritizira druge ker se počuti osramočenega biggrin.gif haha
Boss
PeW a si ti kake nedovoljene substance užival, da forumovce šimfaš pri tem si pa sam naredil napako v navedbah. z0tdntknw.gif
PeW
party0016.gif party0036.gif

(Boss @ 23 Apr 2010, 16:48) *

PeW a si ti kake nedovoljene substance užival, da forumovce šimfaš pri tem si pa sam naredil napako v navedbah. z0tdntknw.gif

ja j doza že cel dan! ne sam za nasvet sem vprašal in sem pričakoval pametne nasvete! na začetku sem jih dobil ampak pol na koncu pa sta me dva kekca razpizdila! mogoče je komu možgane pregrelo in ne meni motorja!
YavarYe X6V6
Lej model,sam tolk, da se ti nau kj naredl, pa drugič prever predno pišeš, ker zarad tipala temperature VSAK auto zalaufa - dela in največkrat takoj vklopi ventilator na hladilniku kar tako iz preventive.
Senzor pretoka zraka je poa zelo pomembna stvar, zaradi katere hladen avto vseeno zalaufa, samo na mestu ne dela - takoj ugasne, tople pa težko ali pa sploh ne vžge.

PS: Teb se ne da dat pametnega nasveta ker tako čudno vprašaš da noben ne kapira čisto kaj bi rad ,potem pa ti poskušamo pomagat, pol si pa ti general. notworth.gif
jures
Takim pač v prihodnje ne odgovarjaš več.....ker si prepameten. Pregreti ali zakuhati sta dve razlicni stvari....motor še nikoli ni zakuhal...

a na servisu so ga pametnejsi nate...........Pew adijo od mene.
crnamazda
Ce ti gre tipo za temperaturo vode gre izkljucno za hladilni sistem, ki ti lahko zaradi tega ne deluje pravilno, in se motor pregreva! Se posebej ko stoji.
A kot je YavaryeX6 napisal praviloma mora sistem imeti preventive....drugace ne samo da ti ne bo vzgal - konkretno se bo vzgal...

Nesramen si fant, spravljas se na uporabnike zaradi svoje nadutosti. Pol pa najprej pelji mehaniku in se nato delaj ucenega...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.