alien12
5 May 2010, 20:37
Lp!
Forum spremljam sicer že nekaj časa, zdaj pa bo počasi nastopil čas za nakup novejšega in predvsem večjega avtomobila za familijo. Z ženo se odločava med Mazdo6, Ford Mondeotom in Peugeotom 307/407, seveda v karavanski izvedbi.
Seveda je hudič najt denar, tak da je zgornja meja 7k €, diesel, ne preko 100KW, letnik pa najmanj 2003 in ne preko 200kkm prevoženih. Po ogledu ponudb so v ožji izbor (koliko ga sploh je, ker se jih ne prodaja veliko) prišle tele:
1.
Avtotehna Vis2.
Avto Poljane3.
Avto EliteZdaj o Avto elite sem prebral že nekaj ne ravno lepih besed, tak da ....
Je pa zanimivo to, da za takšen denar dobiš recimo že Forda ali Pugija l. 2005/06. Tak da kr držijo ceno, vendar imet 2-3 leta mlajši avto pa tud ni pes.
Pozna kdo mogoče katero od teh ali ve za kakšno boljšo ponudbo? Koliko stane veliki servis na pooblaščencu?
Vem za nekatere napake kot je rja, webasto kadi, crknjen motorček za nastavitev luči, je še kaj na kar je treba bit pozoren?
Hvala za mnenja in če nisem v pravi temi naj moderator prosim prestavi.
JozaGulikoza
6 May 2010, 06:16
Poskusi dobit takšnega brez DPF filtra, ker z njim imajo mazde kar nekaj težav (ne vem točno od kerga letnika so jih vgrajevali v dizle Mazde6)!
alien12
6 May 2010, 07:46
Kolko vem, majo novejši letniki od 2006 naprej ta filter in tudi 6 prestav ampak za kaj takega tako ali tako zmanjka €€€.
Os žene stric ima M6 karavan, tak da neke osnove so mi znane. Potreboval bi mnenje o zgoraj navedenih mazdah/prodajalcih.
Kar se tiče cene velikega servisa pri pooblaščencu, sicer cene ne vem, ampak glede na to, da avto ni več v garanciji, bi bilo smotrno opraviti servis pri kakšnem popoldancu. Bo cena najmanj dvakrat cenejša.
prva in druga nista kupljena v slo
tretja pa je res TE oprema
Druga je prodana.
Labi: kako pa veš kera je Slo in kera ni razen, da prodajalec to napiše v opis?
alien12
6 May 2010, 22:00
(Boss @ 6 May 2010, 14:46)

Druga je prodana.
Labi: kako pa veš kera je Slo in kera ni razen, da prodajalec to napiše v opis?
E to sem mislil tud jaz vprašat?
Ono sem mislil it danes po službi pogledat pa vidim, da je prodana
v prometnem pise
datum, drzava in registrska od prve registracije
edit: jeba je pa ce ni prometnega

mislim pa da bi na eni od nalepk pod vrati tut moralo pisat..
alien12
9 May 2010, 20:12
V bistvu je tak večina M6 pripeljanih iz Italije, kar me niti toliko ne moti, ker so ponavadi bolje opremljene, glede zgodovine avta pa te tak lahko vsak, ki ma malo vez na kakem servisu nat*****.
Kakšno je pa vaše mnenje o preostalih 2 kandidatih/prodajalcih.
Pa še ena OT: ne morem verjet, kak mazdice držijo ceno! Za 7k € komaj dobiš l.04, medtem ko mondeote za tak denar, l.06 šaflajo.
Gustav
10 May 2010, 13:10
(alien12 @ 9 May 2010, 21:12)

Pa še ena OT: ne morem verjet, kak mazdice držijo ceno! Za 7k € komaj dobiš l.04, medtem ko mondeote za tak denar, l.06 šaflajo.
morda ta stare.... Pri novejših pa tko pušiš da je veselje. Jaz moje ne morem za 15 prodat, pa me je koštala 18, vozim jo pa eno leto....
QUOTE(Mazda 6 Combi @ 10 May 2010, 14:10)

morda ta stare.... Pri novejših pa tko pušiš da je veselje. Jaz moje ne morem za 15 prodat, pa me je koštala 18, vozim jo pa eno leto....
Ker letnik pa je sploh tvoja?
adormi11
10 May 2010, 20:38
(Mazda 6 Combi @ 10 May 2010, 14:10)

se pravi, da si jo predrago kupil
Gustav
11 May 2010, 14:55
(adormi11 @ 10 May 2010, 21:38)

se pravi, da si jo predrago kupil
jst to neb tko formuliral.... v danem trenutku je bila za 2500€ cenejša kot so bile slovenske z manj opreme. So pa jasno da, cene padle v tem času in to drastično. Celo golfom. ne morš verjet.
tomaz108
11 May 2010, 18:17
A mogoče kdo ve, od katerega letnika naprej imajo Mazde 6 DPF? A obstaja Mazda 6 s 6. prestavami brez DPF?
QUOTE(tomaz108 @ 11 May 2010, 19:17)

A mogoče kdo ve, od katerega letnika naprej imajo Mazde 6 DPF? A obstaja Mazda 6 s 6. prestavami brez DPF?
Facelift prve generacije M6 od sredine leta 2005. Ne.
tomaz108
11 May 2010, 18:42
(Boss @ 11 May 2010, 19:30)

Facelift prve generacije M6 od sredine leta 2005. Ne.
Se pravi,
tale je po vsej verjetnosti DPF? Škoda.
Ta je že z DPF. A maš večino kratke vožnje, da te je DPF-ja strah? Z izboljšanim SW so večino težav odpravili in če imaš dnevne relacije daljše od 15km v kosu ne bi smelo biti težav.
tomaz108
11 May 2010, 18:55
(Boss @ 11 May 2010, 19:49)

Ta je že z DPF. A maš večino kratke vožnje, da te je DPF-ja strah? Z izboljšanim SW so večino težav odpravili in če imaš dnevne relacije daljše od 15km v kosu ne bi smelo biti težav.
imam dnevno 100km avtoceste in cca 15 km mestne vožnje. Ne bi si preveč life kompliciral s kakšnimi dragimi servisi, povečevanjem nivoja olja, čiščenjem filtra, morenjem motorja.... Iščem zanesljivega karavana z majhno porabo, čim manjšimi stroški in pod 100k prevoženih. Najraje bi imel bencin 1.8 ali pa 2.0 + vgradnja plina, samo ni velike izbire med rabljenimi.
Ti sicer si kandidat za diesla tud z DPF filtrom ne bi smel imeti nobenih težav, ampak tud tole s plinom je dobra izbira. Moj namig išči raje 2.3 motor, da bo zadovoljstvo popolno.
tomaz108
11 May 2010, 19:06
(Boss @ 11 May 2010, 20:01)

Ti sicer si kandidat za diesla tud z DPF filtrom ne bi smel imeti nobenih težav, ampak tud tole s plinom je dobra izbira. Moj namig išči raje 2.3 motor, da bo zadovoljstvo popolno.
Kakšna pa je razlika pri vzdrževanju mazde z DPF in brez? Ne spoznam se dobro, sam ko vpišem v google mazda dpf, se mi javi en kup zadetkov z problemi, ki jih imajo. Kako se pa izkaže v praksi z novim SW?
Olje je dražje, ampak se da pomagat - kupiš ga tam kjer je ceneje namesto na servisu. Ostalo je enako kot brez DPF.
Autobild, je imel na na testu Mazdo5 z DPF-jem in so naredili 100.000km brez najmanjših težav tako, da je še danes na 2. mestu vseh supertestov te revije.
Je pa res, da v začetku je bilo kar nekaj težav ampak predvsem tistih, ki so imeli kratke vožnje. Če sem prav slišal so imeli prej tako, da se je regeneracija sprožila šele, ko je bil DPF filter dovolj ogret kar lahko pomeni šele po 10km vožnje tako, da se le ta ni uspel očistit, če so bile vožnje dolge 15km ali manj.
Z novim SW naj se na to ne bi čakalo in se začne regeneracija dogajat prej, kar sicer pomeni, da bo malo dlje trajala ampak se večina težav s tem odpravi. Problem tako ostanejo le še Mazde tistih, ki imajo pogoste zaporedne zelo kratke vožnje (vrtec, trgovina, šiht pred nosom).
tomaz108
11 May 2010, 19:37
Hvala za odgovor, kako je pa z povečevanjem nivoja olja? Kaj pa poraba goriva je večja?
Imel sem obe M6 Diesel
staro z 121KM brez filtra in zdaj imam novo z 140KM s filtrom DPF. Poraba je pri obeh enaka skoraj do desetinke decilitra. Tisto kar nova porabi nafte ko regenerira filter, prihrani zaradi bolje nastavljenega motorja, ki je načeloma varčnejši.
Z oljem je pa takole. Prvih 20.000km sem izredno pazil, da če se je izvajala regeneracija, da nisem ugasnil motorja ampak sem šel še en krog, da se je postopek zaključil. Povišanja nivoja olja ni bilo.
od 20.000 do 40.000 sem nehal paziti na to in sem ugasnil motor tudi, če se je regeneracija izvajala. Olja je bilo na koncu za cca 2cm na merilni palici nad oznako polno. Dovoljeno je cca 5cm, kjer se nahaja oznaka X.
Se pravi - več ko bo prekinitev regeneracije in da se bo motor vmes ohladil bolj bo olje naraslo. Pač mal kontroliraš in če naraste preceč (kar na tvoj režim vožnje dvomim, da bo problem) greš pa zamenjaš olje pred predpisanim intervalom. Sicer je strošek ampak ni pa to nerešljiva uganka.
Gustav
12 May 2010, 14:05
(Boss @ 10 May 2010, 14:13)

Ker letnik pa je sploh tvoja?
moja je avgust 2007. Takrat, ko sem kupoval jih ni bilo. Imel so eno crno brez vse opreme za 18 k, potem jo je imel pa se avtorent za 17500. Pa se ene dve nesprejemljivi sta bili na voljo. V GER sem jo dobil pa za 16300, plus davek, pa smo bili nekje na 17500.
Sej ti nočem pamet solit sam 15 je kar precej previsoka cena... realno je tvoja vredna dobrih 10k€ mrbit 11k€ pa še kakega evra čez, če je res lepa pa manj kot 100kkm.
Ko sem bil jaz prisiljen svojo prodajat konec avgusta 2008, ko je bil avto star slabe 3 leta in 9 mesecev sem zanjga komaj po pogajanjih dobil 10,5k€ pa je bila oprema Evo II 138.000km in ohranjena v nulo + nadgradnja webasta in daljinski vklop le tega.
tvoj je sicer cca leto mlajši samo v tem času se je zgodila recesija/kriza pa še nov model je že nekaj časa na trgu tako, da starim cena še dodatno pade in pač s tem se je za sprijaznit. Je pa najbolje nič prodajat pa vozit kar imaš, ker to je v tem trenutku najmanjša zguba.
Gustav
12 May 2010, 18:00
(Boss @ 12 May 2010, 17:18)

Sej ti nočem pamet solit sam 15 je kar precej previsoka cena... realno je tvoja vredna dobrih 10k€ mrbit 11k€ pa še kakega evra čez, če je res lepa pa manj kot 100kkm.
Ko sem bil jaz prisiljen svojo prodajat konec avgusta 2008, ko je bil avto star slabe 3 leta in 9 mesecev sem zanjga komaj po pogajanjih dobil 10,5k€ pa je bila oprema Evo II 138.000km in ohranjena v nulo + nadgradnja webasta in daljinski vklop le tega.
tvoj je sicer cca leto mlajši samo v tem času se je zgodila recesija/kriza pa še nov model je že nekaj časa na trgu tako, da starim cena še dodatno pade in pač s tem se je za sprijaznit. Je pa najbolje nič prodajat pa vozit kar imaš, ker to je v tem trenutku najmanjša zguba.
se popolnoma strinjam s tabo in nekako tudi s ceno. Ampak pri pušioni 4K€ v letu in pol, kar je realna četrtina vrednosti avta, ki je nil nov itak 27 k€ mi naj folk ne pametuje da M6 drži ceno, ker je ne. 6 7 8 let stare jo morda držijo, ker cena ne pada več tok eksponentno. V danem trenutku je cenejše v SLO ni bilo mogoče kupit, napram novi je bla res poceni žal pa zamenjava modela naredi svoj udarec. Ko sem jo kupoval, priznam ,da sem jo računal imet cca 5 6 let, vendar mi je žal vzdrževanje enostavno predrago. 400 € za filtre in olje.... še ne 2 let nazaj sem dal za jermen tolk za Stilota in to na pooblaščencu pa so menjali vse s pumpo vred.
Edina opcija mi je, da jo šraufam pri popoldancu, kateremu res zaupam in vem da ve, kaj dela, vendar pa se potem lahko kar poslovim od dobre prodaje, pa naj bo to čez leto, dve ali sedem.
YavarYe X6V6
12 May 2010, 20:00
Lahko pa ti zrihtamo drugače, vse uradno za najmanj pol cene z papirji, sam o NE na mazda servisu.
Gustav
12 May 2010, 20:13
(YavarYe X6V6 @ 12 May 2010, 21:00)

Lahko pa ti zrihtamo drugače, vse uradno za najmanj pol cene z papirji, sam o NE na mazda servisu.

Bomo šli v tej smeri, si že omenil, thnx.
SpEkTr
13 May 2010, 08:14
(YavarYe X6V6 @ 12 May 2010, 21:00)

Tole varianto lahko jaz potrdim..Se splača in v redu narejeno!
YavarYe X6V6
13 May 2010, 09:06
(SpEkTr @ 13 May 2010, 09:14)

Tole varianto lahko jaz potrdim..Se splača in v redu narejeno!
Tuki nisem mel neč zravn.
tomaz108
13 May 2010, 18:39
sem šel pogledat dve šestice, ena slabša kot druga,
tale mi je tudi sumljiva, premalo km ima prevoženih. zanima me pa od kje ta maska? A so to montiral na kakšne modele?
YavarYe X6V6
13 May 2010, 19:25
Tale ima rahlo zbit zadnji levi bok, jo je šel kolega pogledat.
tomaz108
13 May 2010, 19:48
(YavarYe X6V6 @ 13 May 2010, 20:25)

Tale ima rahlo zbit zadnji levi bok, jo je šel kolega pogledat.
YavarYe, kje si pa ti svojo kupil? Tukaj v Sloveniji res ni neke izbire.
YavarYe X6V6
13 May 2010, 20:06
(tomaz108 @ 13 May 2010, 20:48)

YavarYe, kje si pa ti svojo kupil? Tukaj v Sloveniji res ni neke izbire.
Nauš verjel v SLO od prvega lastnika.
tomaz108
13 May 2010, 20:16
Uf, dobro, tako sem jaz Xedosa dobil, samo sem čakal pol leta.
YavarYe X6V6
14 May 2010, 09:21
Js pa sem VSE od zbitja Xedosa do nakupa trenutne gajbe rabil 5 dni pa vikend je bil vmes.
Sreča in naklučja vsaj 1X vlajfu se mi je laho usralo.