Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Menjava Motorja 323c
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
torstorm
Sem zasledil eno mašino od kie sephie 1.8 čisto poceni, bi mi en zrihtal ker je skotal avto(motor ostal celi), pa me zanima če paše mašina na nosilce v mazdo 323c.Menjalnik vem da paše gor, zato me zanima kaj vse bi še moral zamenjati in ali paše računalnik od kie direktno na mazdo, ali je potrebno prevezati vse.

Nujno rabim čimprej .

Lp unsure.gif
Kyuss
Hum, nisem ravno nek poznavalec avtov (v tem sem mogoče zdaj šele vajenec), ampak kolikor sem slišal, imajo kie baje Mazdine motorje. Tako da bi mogoče celo ustrezal kot ulit.

Sicer pa, če ne paše, se bo pa že spasalo tako, kot se bo motor prosil sam. wink.gif
David
Sam preglej nosilce kake ima Kia.....Mislim da so problemi z nosilci, namreč ne pašejo na mazdino ogrodje....

Sicer pa ne me za sveto vzet.....

LP daVid
Boss
Mislim, da bi bilo najbolje, da vprašaš na servisu Interclass Cars d.o.o. v Ljubljani. Oni servisirajo tako Mazde kot Kie in ti bodo lahko povedali iz prve roke a se to da enostavno narest ali bodo problemi.

torstorm
tnx. rolleyes.gif
Marko_mx-3
Smo mel Sephio 1.6 in je bil motor identičen mojmu v MX 3 razen pokrov ventilov, kjer ni pisal mazda, nosilci pa so bili totalno različni že zaradi tega ker ima sephia večji motorni prostor.

Kaj pa če uporabiš nosilce iz tvojga motorja?
YavarYe X6V6
En pamaeten razlog zakaj bi se sploh tega lotil ???? z0tdntknw.gif z0tdntknw.gif
torstorm
da bi avto bolj letel.Samo je potem vprašljiva kvaliteta kiinih materialov v motorju.Sem si premislil in ne bom menjal.Drugače pa 1.8 za 323c je zelo težko dobiti.
YavarYe X6V6
Letijo pa letala, če se ne motim. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Boljš da si najedš kak mazdin motor 1.0 al pa 2.0 bo bolj zanesljivo.
Boss
Jej fantje, tukaj se pa vidi, da nobeden od vas ni imel 1.8 motorja od KIE.

Motorji so zelo vzdržljivi brez nejmanjših težav - moje izkušnje in izkušnje ostalih lastnikov Clarusov in Sephij z motorji 1.8.

Glede na to da je Clarus precej težek (skoraj 1400kg) in velik avto (4,76m) je tovarniški pospešek 10,5s/100km/h zelo dober. Tudi elastičnost motorja in poraba (moja je bila povprečno 8,5l/100km) je nadvse zgledna tako, da ne vidim razloga zakaj ne bi menjal razen če ni predrago.
YavarYe X6V6
QUOTE (Boss @ May 26 2005, 10:44)
Jej fantje, tukaj se pa vidi, da nobeden od vas ni imel 1.8 motorja od KIE.

Motorji so zelo vzdržljivi brez nejmanjših težav - moje izkušnje in izkušnje ostalih lastnikov Clarusov in Sephij z motorji 1.8.

Glede na to da je Clarus precej težek (skoraj 1400kg) in velik avto (4,76m) je tovarniški pospešek 10,5s/100km/h zelo dober. Tudi elastičnost motorja in poraba (moja je bila povprečno 8,5l/100km) je nadvse zgledna tako, da ne vidim razloga zakaj ne bi menjal razen če ni predrago.

mad.gif Oprosti si ti kdaj vozil mazdo 626 1.8 16V(105 km) letnik 91 ? Sicer ima samo 1200 kil, vožnja z tem motorjem je čisto ok, pospeški zadovoljivi, poraba sploh ok, vzdržljivost(fotrova ima zdej že čez 300 kkm) deluje pa bp. Tako da tud mazdin-fordov 1.8 16Vmotor je povsem ok. smile.gif

Povrh tega pa je potem potrebno za dele motorja treba na KIA servis ostale pa na
mazdo blink.gif .
Boss
QUOTE (YavarYe X6V6 @ May 26 2005, 11:32)

mad.gif Oprosti si ti kdaj vozil mazdo 626 1.8 16V(105 km) letnik 91 ? Sicer ima samo 1200 kil, vožnja z tem motorjem je čisto ok, pospeški zadovoljivi, poraba sploh ok, vzdržljivost(fotrova ima zdej že čez 300 kkm) deluje pa bp. Tako da tud mazdin-fordov 1.8 16Vmotor je povsem ok.  smile.gif

Povrh tega pa je potem potrebno za dele motorja treba na KIA servis ostale pa na
mazdo blink.gif .

Malo si pozabil, da je Torstorm napisal, da je našel motor, ki naj bi bil čisto poceni.

Jaz sem samo povedal, da težav ni tudi če piše gor KIA in da tisto kar Korejčki naredijo ni nujno slabo. Itak pobirajo tehnologijo od Japoncev tako kot so Japonci nekoč od zahodnjakov.

Predvsem je na raznoraznih avtomobilskih forumih pač preveč stereotipov glede kakovosti Korejčkov, Čehov, ipd. Vsi prisegajo na nevem kakšne evropske in japonske znamke in sploh ne vidijo, da jih bodo Korejčki in verjetno nekoč tudi Kitajčki prehiteli po desni tako po kakovosti sploh pa po ceni.

Recimo Hyundai že danes sodi v vrh lestvic kakovosti in vzdržljivosti in tudi oblik (coupe, nova Sonata, nova Elantra). Isto velja tudi za KIO (Sorento, Cerato) in pa tudi za Daewoo, Ssangyong in tudi Samsung. Vsi našteti skokovito povečujejo prodajo medtem pa so ostali proizvajalci v precejšnji recesiji razen redkih izjem.

Čeprav sem zdaj Mazdaš pa vseeno vem, da na tem svetu ne obstajajo samo Mazde in da marsikdo zna narediti dobro vozilo četudi ni Japonsko ali pa Evropsko.

biggrin.gif biggrin.gif

p.s. če ni preveč kilometrov na motorju bo ta preživel avtomobil brez, da bi bilo potrebno karkoli menjati wink.gif in iskati rezervne dele na KIJi, čeprav imajo servis na vsakem vogalu.
torstorm
aha, ok.saj tudi kie z 1.5 motorjem so vzdržljive.Bom videl kako bo s tem, samo za računalnik hoče imeti tisti isto kot za mašino, pa je potem že predrago.Sem se odločil da ne bom menjal.Edino kaj bi rad , da bi imel tudi zadaj diske.
Da ne bom odpiral nove teme, od katerih modelov in avtov bi pasali deli na mojo mazdo da bi zadaj bobne zamenjal za diske, menjal pa bi celo pesto ali kako se temu že reče. blink.gif
YavarYe X6V6
Ok, jaz nisem mislil in niti ne mislim, da so ostale filme zanič, samo tudi če je poceni za sabo potegne marsikaj in potem ni več poceni, potem pa imaš še probleme. Kateri dohtar ti bo reševal zadeve, ki so dejansko z vseh vetrov ?

Zadnji diski, jaz imam doma kompletno zadnjo premo od xedosa 6, z diski, pesti, rokami, cilindri, senzorji abs-a in pletenico ročne.
torstorm
misliš da bi to pasalo na 323c?
David
Ok mislim da ste malo zašli s teme......Fant je spraševal če bi lahko ta motor dal v mazdo.....ne pa kaj je kul, kaj vleče, kaj manj kuri....najbrž je že sam premislil in pretehtal situacijo, zdej ga pa samo zanima če paše al ne......as easy as that!!

No hardt feelings guys........ biggrin.gif biggrin.gif

LP dAVid
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.