Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 323 sedan BA
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
323 BA
Pozdravljeni,

Sem pred nakupom M 323 sedan, letnik okrog 97. Ker je to za malo denarja po mojem mnenju največ (zanesljivega!) avta, kljub letom izgleda še vedno zelo lepo, pa še s klimo se jih da dobiti, sem se odločil za nakup.

Sem pa malo zmeden in sicer sem na največjem slo portalu zasledil dve kandidatki, ki pa imata različen sprednji del, čeprav sta obe letnik 1997. Ali je bil to leto tudi facelift? 1998 je potem že prišel novejši model.

Tudi notranjost je pri letnikih lahko različna: nekatere imajo 2xAB in štirikratki volan (te, ki imajo prednji utripalki v odbijaču), nekatere pa trikaraki volan in so brez air bagov. So bili airbagi odvisni od opreme ali od letnika avta?

Sliki:

JozaGulikoza
Kolkor vem, je tisto spodaj že novejši model! party0024.gif

Modeli 97 bi morali imeti že vsi po 2 airbaga (no za vozniškega sem 100 posto), trikraki (prazen) volan pa majo ponavadi letniki 94 ali 95. tongue.gif

Kako pa je s ceno, a je una taspodnja verjetno neki dražja, ker tut zgleda (men) bistveno lepš! biggrin.gif
323 BA
Druga je sumljivo poceni, glede na to, da je facelift in da ima klimo, rja iz slik ni razvidna... Ima pa precej kilometrov. Lastnika še nisem uspel dobiti na telefon.

Prva pa naj bi imela dobrih 200k km, od 2. lastnika ali 3. lastnika (zdajšnji lastnik ni prepričan ali je 2. ali 3.) in je rjava na zadnjih blatnikih.
JozaGulikoza
Je pa bil sicer še Face lift, tik pred menjavo modela, ki je res prišel v letu 1998 (BJ serija), meni osebno grozna za pogledat! dry.gif

Predvidevam, da imata navedena avta različno armaturko, ker je blo tut tam nekje nekaj malga spremenjenga, tko da sta morda lahko sam kakšen mesec razlike, pa sta za videt dokaj različna! party0024.gif
323 BA
8/1997

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3655465&show=1

4/1997

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3629754&show=1

Verjetno vsaj en podatek o mesecu 1. registracije ni pravi (če ne celo oba), ker ne more biti pre-facelift model mlajši od faceliftanega. smile.gif

Edit: opazil sem, da faceliftani ne velja več TP, verjetno ni več registrirana.
323 BA
Ali morda kdo od članov pozna katero od teh dveh mazd?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.