SpEkTr
12 May 2010, 07:37
Mene pa zanima tole. Ko daš kontakt, se višina snopa avtomatsko nastavi.
A kasneje se ne nastavlja več?
Primer:
Se vsedeš v avto, zalaufaš, potem pa prisedejo 4 potniki. In to pomeni, da bo višina snopa previsoka, al je tolk 'pameten' da to pogrunta??
schurda
12 May 2010, 07:39
Mene zanima, kako pogrunta kaj je prava višina.
senzorji na amortizerjih? vaservaga v luceh? ugibam...
keri avto sploh?
te sisteme za samodejno nastavljanje novejsi avti imajo, starejsi in/ali slabse opremljeni pa rocno (ponavadi 4 stopenjsko)
SpEkTr
12 May 2010, 07:45
A ni tko da ma na zadnji premi neke senzorje za to, potem pa najbrž na podlagi tega oceni za kolk mora spustiti snop. To se mi ni zdi lih višja matematika

Me pa še vedno zanima, al se to samo na začetku nastavlja ali ne...
Načeloma bi se moralo skoz tudi med vožnjo.
SpEkTr
12 May 2010, 09:39
Aja da se?

Hm, to bi blo za probat pomoje..
LabiGT
12 May 2010, 10:37
seveda da se...sej to je cel smisel auto. regulacije
SpEkTr
12 May 2010, 10:39
Ok :-) Samo zanimalo me je.
Ker ko štartam avto vedno vidim ko se nivo spreminja, potem pa ne več..
No j epa res, da je potem to težje videt...
iceman22
12 May 2010, 13:20
da se nastavljajo tudi med voznjo lahko pogruntas ce se recimo peljes in ko ustavis avto na mestu v kak klanec ali breg vidis kako se snop premika gor ali pa dol..
SpEkTr
12 May 2010, 13:23
Heh, z animiv. Se pravi to skoz neki miga gor pa dol

fensi...Sj ni čudn da se motorčki zje****
iceman22
12 May 2010, 13:36
sej pri mazdi se to premika pocasi, ce pa bos imel moznost poglej audi ali pa bmw njim pa se v sekundi nekej nastavlja..snop gre gor pa dol takoj ko zalaufa avto..
SpEkTr
12 May 2010, 13:39
Ja sej mazdi se tut..ko daš kontakt...
iceman22
12 May 2010, 13:47
(SpEkTr @ 12 May 2010, 14:39)

Ja sej mazdi se tut..ko daš kontakt...
ja,sam pri mazdi se to dela pocasi.. pri nemcih pa gre snop ce se ne motim ,dol gor potem pa na pravo visino..
SpEkTr
12 May 2010, 13:51
Ne ne, čist isto gre..Najprej dol do konca, potem pa gor glede na tovor...
(iceman22 @ 12 May 2010, 14:47)

ja,sam pri mazdi se to dela pocasi.. pri nemcih pa gre snop ce se ne motim ,dol gor potem pa na pravo visino..
to je pač premium znamka
YavarYe X6V6
12 May 2010, 15:35
Majstori pri VSEH avtih ki so ORINALNO opremljeni z xenonom, se višin snopa regulira skozi, tudi med vožnjo, tis pri štartu je samo reset, da se "sprehodi" do nanjnižje točke in nazaj na nastavljeno in glede na obremenitev.
Senzorja sta dva eden na sprednji roki eden pa na zadnji roki.
Test lahko narediš da se pelješ recimo 100 na uro in močno zaviraš in gledaš črto snopa, alo pa ostro pospešuješ in potem takoj zaviraš in se lepo vidi kao "miga" gor in dol.
iceman22
12 May 2010, 16:01
(jures @ 12 May 2010, 14:53)

to je pač premium znamka
ma boli me k...c za tako premium znamko ko rabis vse doplacat pa tko..js sem imal presnji avto mazdo 323f 97 letnik pa sem imel vec opreme kot kaksem audi 2005 letnik..tko da tok o premium znamki..
lahko pa sam avto na mestu pržgeš pa odpreš havbo in ga spredaj z vso silo dol pritiskaš/guncaš pa poslušaš kako motorčki ružijo.
Je pa res, da pri stari šestici je bil test nastavljanja xenonov bistveno bolj viden kot pri novi, kjer to pri vklopu motorja sploh ne opaziš.
Ha ha, al pa en pele, ti pa na ležiš na haubi pa se peljeta čez ležeče policaje
Stvar je zelo enostavna, avto stoji pred zidom vidiš kje je snop, pol se pa loh zadaj 3je usedejo pa bo snop še vedno na isti liniji
He he kaka drama je ratala iz teh motorčkov