Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
jermenica altenatorja
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
uroš76
Je to že kdo menjal?

ali je cena z montažo 200 evrov vredu?
Kje se jo da kupiti poleg servisa?

YavarYe X6V6
(uroš76 @ 12 May 2010, 23:14) *

Je to že kdo menjal?

ali je cena z montažo 200 evrov vredu?
Kje se jo da kupiti poleg servisa?

To se mi zdi sprejemljiva cena za manj kot pol kile železa in gume.
jures
vedno lahko preveris ala Tapos.si in podobno
adormi11
Sem že to tudi menjal, ampak več ne vem kolko je stalo. Vem pa da ni blo poceni.
ducky
Jaz sem kupil tukaj , cena pa mislim da je bla ca. 100€. Montaža pa mislim da je bla 40€, sam se ne spomnim več.
godisevil666
Jaz sem nabavil tukaj http://www.afg.si/, cena je bila 71,88 Eur - 20% popusta je ratalo 57,50 Eur. Zamenju sm jo pa zsi dobrim kolegom, v eni uri in sicer:

Odstraniš kolo in zaščitno plastiko, da lahko z ključem 14 odmakneš natezalec, da kasneje pas dol snameš.
Odstranitiš posodo vode, tko da pridobiš malo placa, odšravfaš alternator in ga malo nagneš tko, da lahko szi pnevmatsko alpej električno (važno da dela trrrrkkk) pištolo prideš blizu, odšravšaš jermenico in to je to.
Kasneje novo jermenico samo na roke priviješ - ni potrebno stiskat, ker se ob zagonu sama stisne. party0024.gif

rekula
(godisevil666 @ 20 May 2010, 17:07) *

Jaz sem nabavil tukaj http://www.afg.si/, cena je bila 71,88 Eur - 20% popusta je ratalo 57,50 Eur. Zamenju sm jo pa zsi dobrim kolegom, v eni uri in sicer:

Odstraniš kolo in zaščitno plastiko, da lahko z ključem 14 odmakneš natezalec, da kasneje pas dol snameš.
Odstranitiš posodo vode, tko da pridobiš malo placa, odšravfaš alternator in ga malo nagneš tko, da lahko szi pnevmatsko alpej električno (važno da dela trrrrkkk) pištolo prideš blizu, odšravšaš jermenico in to je to.
Kasneje novo jermenico samo na roke priviješ - ni potrebno stiskat, ker se ob zagonu sama stisne. party0024.gif

ola,

zanima me kako ste vedeli da je jermenica zanič , jaz imam na pasu jermenu malo bakrenega prahu- (rdeč prah) in na šponarju tudi in predvidevam, da je z alternatorjem nekaj narobe. ali je imel kdo podoben problem.
ko je avto mrzel pa tudi en ležajček malo piska.

lp, T
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.