Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 5
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
t123
Pozdravljeni!!

Tudi pri meni je prišel čas da zamenjam avto.
Nekako se odločam med Mazdo in ford Smax.
Pri mazdi me najbolj zanima ali je motor 110 dovolj močan ali bolj priporočate 143.
Se mi pa nekako zdi da je bencinar čisto premalo močan.
kakšna so kaj vaša mneneja!!

Lp
Boss
Če si probal benz 1.8 ti čist verjamem, da je prešvoh

Tudi 110KM diesel zna biti premalo se bo pa vseeno precej lažje spopadal z naloženim avtom. Moj predlog je 143KM diesel ali pa 2.0 bencinar, če imaš veliko kratkih voženj in ne delaš velike kilometrine.

Pri kratkih vožnjah je lahko problem z DPF filtrom, ki ga ima dieselski motor.
jures
Imel Mazdo 5 CD143 GTA

Motor čist preveč za družinske potrebe, glede na to da se je tudi 7 ljudi vozilo.
Če iščeš umirjen družinski avto z občasnimi športnimi prebliski je CD110 po moje čisto dovolj, namreč CD143 je tudi malo več pil, ker ta gajbica ima veliko upora, poleg tega pa je 143ka (predvidevam z boljso opremo, vecjimi feltnami...itd, to je tud vec stroskov cez zimo in drugje)

Kar se pa tiče SMax/M5 - drsna vrata zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkoooooooooooooooooooooooonnnnnnn
nnnnnnnn!
t123
Ja v bistvu se mi gre za bolj za družinski avto.
Vendar mi pa gre na živce če je avto naložen pa prižgana klima in pol drgneš z 3 na črni kal. Dnevno pa delam cca 40Km.
YavarYe X6V6
(t123 @ 14 May 2010, 22:45) *

Ja v bistvu se mi gre za bolj za družinski avto.
Vendar mi pa gre na živce če je avto naložen pa prižgana klima in pol drgneš z 3 na črni kal. Dnevno pa delam cca 40Km.

To se ne bo zgodilo, brez skrbi.
mtz1
Pozdravljen!
Glede na to, kakšen avto imam, je verjetno jasno, za kaj bom navijal. Res je, drsna vrata (otroci na ozkem parkirišču - nič več udarjanja z vrati po sosednjih avtomobilih), sploh, če so na električni pogon, so zakon!
Pri 143KM lahko z "dizlaškimi" obrati mirno pelješ, brez težav z navorom, 110KM pa niti poskušal nisem in ne morem podati ocene.
Hm, poraba: pri moji vožnji (dnevno 50%AC, 30% lokalne ceste in 20% Ljubljana v največji gneči) je okoli 5,6 l/100km. Veliko?

In minus: ta ***** DPF! Ja, me moti, ker je edina prepreka do tega, da bi bil avto IDEALEN (my point of view)!

Pa veliko sreče pri nakupu!
Gustav
(mtz1 @ 15 May 2010, 09:22) *

Pozdravljen!
Glede na to, kakšen avto imam, je verjetno jasno, za kaj bom navijal. Res je, drsna vrata (otroci na ozkem parkirišču - nič več udarjanja z vrati po sosednjih avtomobilih), sploh, če so na električni pogon, so zakon!
Pri 143KM lahko z "dizlaškimi" obrati mirno pelješ, brez težav z navorom, 110KM pa niti poskušal nisem in ne morem podati ocene.
Hm, poraba: pri moji vožnji (dnevno 50%AC, 30% lokalne ceste in 20% Ljubljana v največji gneči) je okoli 5,6 l/100km. Veliko?

In minus: ta ***** DPF! Ja, me moti, ker je edina prepreka do tega, da bi bil avto IDEALEN (my point of view)!

Pa veliko sreče pri nakupu!

Nočem se sicer zapletat v neke duele, ampak M5 zagotovo žre več kot M6, že zaradi teže. Motor 2.0 je bolj kot ne pri vseh enak, so variacije moči.Tudi jaz imam podobno vožnjo kot ti, izključno zaradi porabe se ne vozim kaj več kot 130-140 km/h razen če se mudi, pa avta ne spravim niti na 6.5l ampak je prej 6.9. Tko da 5.6.... je mal bosa. Razen če ne voziš več kot 80 v šesti za šleperjem.
mtz1
No, trenutno je pravzaprav 5,56, ta o šleperjih je pa malo ponižujoča!
Prej sem tudi sam imel M6 (CD, 2.0, TE; relacija praktično brez avtoceste), ki mi je, ko se je utekla, poleti kurila do 4,9, pozimi pa do 5,5. Ne morem pa z gotovostjo trditi, kaj je bilo bolj pomembno pri nižji porabi: oblika avtomobila, teža avtomobila ali odsotnost DPF filtra. Verjetno kombinacija vsega naštetega.

Nikakor pa ni moj namen, da bi tule kakor koli zavajal in prosim da se to upošteva. Saj nimam nič od tega. Lahko pa na ZS pošljem tudi Excel za M6, ki sem ga vodil o porabi, za M5 pa itak vodim na Poraba.com.

Imam se namen udeležiti tudi vašega srečanja, (pre)dolgo že odlašam, da boste lahko videli, da nisem nek šalabazer, ki ne zna porabe izračunati (in pri zadnjem tankanju 1.138km prevoziti ter 60 l tankati).
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 15 May 2010, 08:31) *

To se ne bo zgodilo, brez skrbi.

bo .. z 1.8 motorjem sad.gif
Boss
QUOTE(Mazda 6 Combi @ 15 May 2010, 13:53) *

Nočem se sicer zapletat v neke duele, ampak M5 zagotovo žre več kot M6, že zaradi teže. Motor 2.0 je bolj kot ne pri vseh enak, so variacije moči.Tudi jaz imam podobno vožnjo kot ti, izključno zaradi porabe se ne vozim kaj več kot 130-140 km/h razen če se mudi, pa avta ne spravim niti na 6.5l ampak je prej 6.9. Tko da 5.6.... je mal bosa. Razen če ne voziš več kot 80 v šesti za šleperjem.

Jaz mu pa verjamem... je možno, če se upošteva omejitve na AC al pa raje še kakih 10km/h pod. Tekoča relacijska vožnja pa filing za premikanje po mestu kadar je gužva.
mtz1
Hvala!
jures
(Mazda 6 Combi @ 15 May 2010, 13:53) *

Ni to realno, navsezadnje sta tudi avta drugačno usmerjena (tip vožnje), ampak poraba ne odstopa preveč, navsezadnje tudi ne teža
YavarYe X6V6
(jures @ 16 May 2010, 17:59) *

Ni to realno, navsezadnje sta tudi avta drugačno usmerjena (tip vožnje), ampak poraba ne odstopa preveč, navsezadnje tudi ne teža

Čisto možno je, tako kot si ti trdil da tvoja ne gre pod 12 litri, boss ti je dokazal da z dinamiko in ne poznavanjem avta je možno pod 11 litri.

(Boss @ 15 May 2010, 18:39) *

bo .. z 1.8 motorjem sad.gif

Sploh nisem imel v mislih bencinarja ampak navor 110 konjev.
Pri bencinarju 1,8 pa bo 3. brzina in 5-6krpm sam pol bo že nad omejitvijo. biggrin.gif
jures
(YavarYe X6V6 @ 16 May 2010, 21:57) *

Čisto možno je, tako kot si ti trdil da tvoja ne gre pod 12 litri, boss ti je dokazal da z dinamiko in ne poznavanjem avta je možno pod 11 litri.

Govoim o primerjavi M5 M6, da M5 ne more zreti enako kot M6 - s tem se ne strinjam. smile.gif

CX7 pa tud meni zre sedaj cca 10-11 če hočem devil.gif , ampak samo na benz
Boss
QUOTE(jures @ 17 May 2010, 09:12) *

Govoim o primerjavi M5 M6, da M5 ne more zreti enako kot M6 - s tem se ne strinjam. smile.gif

Je pa lahko zelo blizu, če hitrosti niso prevelike. Pri nižjih hitrostih aerodinamika ne igra tako velike vloge kot pri višjih zato je vpliv na porabo minimalen. Če je hitrost več ali manj enakomerna brez zaviranj in pospeševanj pa tudi teža skoraj nič ne vpliva na porabo.
jures
(Boss @ 17 May 2010, 11:52) *

Je pa lahko zelo blizu, če hitrosti niso prevelike. Pri nižjih hitrostih aerodinamika ne igra tako velike vloge kot pri višjih zato je vpliv na porabo minimalen. Če je hitrost več ali manj enakomerna brez zaviranj in pospeševanj pa tudi teža skoraj nič ne vpliva na porabo.

a M5 ne more zreti enako kot M6 - s tem se ne strinjam

torej verjamem da lahko zre M5 enako kot M6....to hočem rečt, sam sem mal zakompliciru smile.gif
Boss
QUOTE(jures @ 17 May 2010, 11:54) *

a M5 ne more zreti enako kot M6 - s tem se ne strinjam

torej verjamem da lahko zre M5 enako kot M6....to hočem rečt, sam sem mal zakompliciru smile.gif

Po tehničnih ima 143KM M6 mešane porabe 6.0, 143KM M5 pa 6.1 . Razlike je en kurčev deci, več ali manj zato, ker je to enoten test, ki ne vključuje visokih hitrosti in nerazumno počasna pospeševanja, kjer tudi teža ne igra vloge.

Še vedno se vračamo na tisto, da tudi z M5 je tako nizka poraba, kot jo je navedel mtz1. Če bi vozil M6 z enakim motorjem pa bi imel verjetno še kak deci nižjo.

Pa še to: Na stari M6 (121KM) sem imel povprečje na 136.000km 6,52l/100km pri tem, da v tehničnih podatkih piše točno toliko (6,5) pri mešani vožnji. pri novi imam natanko enak rezultat (6,52l/100km) pri prevoženih 43.000km s tem, da je malo močnejši motor (140KM) s to razliko, da v tehničnih pa je naveden podatek za mešano vožnjo 5,6 happy0195.gif

izpisek iz poraba.com

8 Mazda 6 (2008) diesel 2.0 Boss tankanj 51 poraba 6.52l/100km
9 Mazda 6 (2004) diesel 2.0 Boss tankanj 169 poraba 6.52l/100km
jures
(Boss @ 17 May 2010, 13:27) *

Po tehničnih ima 143KM M6 mešane porabe 6.0, 143KM M5 pa 6.1 . Razlike je en kurčev deci, več ali manj zato, ker je to enoten test, ki ne vključuje visokih hitrosti in nerazumno počasna pospeševanja, kjer tudi teža ne igra vloge.

Še vedno se vračamo na tisto, da tudi z M5 je tako nizka poraba, kot jo je navedel mtz1. Če bi vozil M6 z enakim motorjem pa bi imel verjetno še kak deci nižjo.

Pa še to: Na stari M6 (121KM) sem imel povprečje na 136.000km 6,52l/100km pri tem, da v tehničnih podatkih piše točno toliko (6,5) pri mešani vožnji. pri novi imam natanko enak rezultat (6,52l/100km) pri prevoženih 43.000km s tem, da je malo močnejši motor (140KM) s to razliko, da v tehničnih pa je naveden podatek za mešano vožnjo 5,6 happy0195.gif

izpisek iz poraba.com

8 Mazda 6 (2008) diesel 2.0 Boss tankanj 51 poraba 6.52l/100km
9 Mazda 6 (2004) diesel 2.0 Boss tankanj 169 poraba 6.52l/100km

Ne vem če me še vedno ne razumeš. jaz se strinjam s tem da imata lahko oba enako..... party0016.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.