Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
2 cilinder brez kompresije
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
master1978
Pozdravljeni mazdaši.

No pa sem v petek le končno spravil svojo mazdo (l,99 motor DOHC 1.5i 16v tip je ZL), do mehanika, da pač ugotovima kje je problem. Ker avto je med vožnjo dokaj miren za voziti, le v prostem teku mi trese motor, in izgublja moč, da ne govorim kaj šele ko vklopim porabnike.
No in kot sem zgoraj napisal sma ugotovila da 2 cilinder nima zadostne kompresije, oz. je ima tam nekje 4bare, medtem ko imajo ostali 3je 8barov.
Med posvetovanjem sma ugibala kaj je problem in ugibala diagnozo, da je fuč kakšen ventil. Ne vem jaz se na te zadeve ne spoznam najbolje. Je pa upanje, ker olja pa ne pije.
Mi lahko kdo od vas svetuje kaj storiti. Odločila sma se da boma odprla glavo motorja da vidima kaj se da narediti.
Se mi to sploh splača ali naj avto prodam. Avto imam dobra 2 meseca. Ima pa prevoženih 290k km.

Za vaša mnenja in odgovore se vnaprej zahvaljujem.
Hvala.

L.p.
Boss
Zdravo

Tole kar pišeš, kaže na verjetno težavo z batnim obročkom za kompresijo. Može so sicer še težave, da maš kje kako rajso na cilindru ali pa da je celo počil. Tudi prepihan al pa počen bat ni izključena možnost. Brez, da bi vse dol pobral verjetno ne boš uspel popravit zadeve. Sam če se tega lotiš se pol splača že generalno narest al pa zamenjat cel motor.

Seveda pa je možno, da je problem z ventilom ampak kot pravim, brez razdiranja ne bo šlo.
master1978
(Boss @ 16 May 2010, 09:52) *

Zdravo

Tole kar pišeš, kaže na verjetno težavo z batnim obročkom za kompresijo. Može so sicer še težave, da maš kje kako rajso na cilindru ali pa da je celo počil. Tudi prepihan al pa počen bat ni izključena možnost. Brez, da bi vse dol pobral verjetno ne boš uspel popravit zadeve. Sam če se tega lotiš se pol splača že generalno narest al pa zamenjat cel motor.

Seveda pa je možno, da je problem z ventilom ampak kot pravim, brez razdiranja ne bo šlo.

Saj tega se tudi najbolj bojim. Bomo videli kaj se bo pokazalo ko bomo demontirali pokrov motorja (upam da je res samo ventil), ker mi je zelo čudno da se nikjer ne pozna poraba olja. unsure.gif Niti motor ni kje masten, razen da malo ampak res zelo malo slini na semeringu glevne gredi.
Ve kdo za kakšen motor za vsak slučaj? blush.gif

Hvala!

Mogoče še en podatek, ki sem ga pozabil omeniti. V prostem teku mi rahlo poka zadaj na izpuhu. Je to mogoče znak da nekaj ne štima z ventili? Ne vem samo ugibam?
Pokadi pa se iz izpuha samo ko je motor hladen pa še to minimalno in za kratek čas, ne pa vedno.
Marko_mx-3
Glavo dol in potem bo vse jasno! Nekaj na slepo ugibat pa res ne gre
master1978
(Marko_mx-3 @ 16 May 2010, 11:43) *

Glavo dol in potem bo vse jasno! Nekaj na slepo ugibat pa res ne gre

Se strinjam, nekje v sredini naslenjega tedna se je lotimo. Pač upam na najboljše. blush.gif
Poročam ko vzamemo glavo dol.
Hvala za1x.

Sicer ne vem koliko časa je že ta okvara prisotna, ker sem lastnik slaba 2 meseca, pa me mal zanima če se lahko vozim v takem stanju, sicer delam kratke relacije ampak vseeno bi me zanimalo vaše mnenje.

L.p.
Boss
Saj veš kako to gre... lahko, da ne bo nič, tudi če se takole še vedno voziš nekaj časa lahko gre pa hudič na kup srat pa se ti recimo okvarjen obroček do konca zlomi in ga potegne med cilinder in bat. Pa maš lahko dodatne stroške, ki jih recimo drugače ne bi bilo.

Načeloma za drug primer bi moral resnično imeti smolo ampak glede na to, da je še vedno opcija menjava motorja ... blush.gif
jures
Pa dokumentiraj v jpeg happy0158.gif
master1978
Bom verjetno kar prodal. Kupi kdo? whistling.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.