Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Avto Optika
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
LabiGT
...kje delajo najbolje? v zadnjih 2 tednih sem naredil vec kot 3000km okoli bivse Jugoslavije...in testiral sem kolk trpezno je mazdino podvozje....rezultat: kar v redu, eno feltno sem malce zvil in bo potrebno narest optiko.
Torej tisti ki veste: kje najbolje v Ljubljani?
apcih
za ljubljano ne vem, jst sm dal optiko narest v Mengšu, cca 15 km z ljubljane, pri gregorcu. naredl so dobr, in res so se potrudl, na konc mi je sprintal rezultate prejšnega stanja koles in sedanjega, plus odstopanje kakšno je lahko, pride tabela A4.
Boss
Špan - Brezovica.. jaz sem bil zadovoljen s storitvijo
Sishi
Se strinjam - Span Brezovica je brez konkurence!
David
S španom pravjo da je ok.....tudi avto KALISTER.....pri Ilirski bistrici....razmeroma poceni pa zelo dobro nardi...sicer pa nardijo kul tudi na AMZS-ju za avtocommercem v ljubljani....

LP daVid
LabiGT
No danes sem se ukvarjal z avtom, prej ni blo casa. In sem zrihtal podvozje.
Sem sel na Span Brezovica...pol ko sem vidu sem se spomnu da sem tam bil ze lani. No naredil sem optiko in centriral vsa kolesa. Ni blo nic zvito smile.gif
Skratka, avto se pelje spet super. Stalo je to vse skupi 11000 sit.
Mazda323
Da ne bom odpiral nove teme, veste mogoče kje v Mariboru delajo avto optika pa seveda kvalitetno? smile.gif
kawsk
mene pa zanima, če pri mazdi mx3 res ni možno štelat naklona koles, vsaj tako mi je zatrdil mehanik na amzsju, optike pa potem ni delal ker moram zamenjat sprednji zglob.

vuk
QUOTE (Mazda323 @ Jun 11 2005, 21:00)
Da ne bom odpiral nove teme, veste mogoče kje v Mariboru delajo avto optika pa seveda kvalitetno?  smile.gif

Živčec na Studencih...na Limbuški cesti,5000 SIT.
komar
QUOTE (vuk @ Jun 21 2005, 11:29)
Živčec na Studencih...na Limbuški cesti,5000 SIT.

Pa daj no VUK - boš zapravil dobro ime - samo k Martinu NE! mad.gif
vuk
Kam pa pol??Saj Martin ni tak slab....Tvoje izkušnje??
pagat
Jaz sem prejšji teden delal optiko pri Zaverskem na Titovi v MB (zraven ma Premija prodajo rabljenih). Cena je 4.800SIT. Delat sem šel, ker sem zamenjal gume in platišča, stare pa se bile ful pobrane po zunanjih robovih. Je pa mojster rekel, da ni imel kaj dosti za nastavljat, da pa je možno da je mel prejšnji lastnik avta precej težko nogo in jih je zato pobralo z0tdntknw.gif Jaz teh nastavitev sicer sploh ne razumem, bi prosil če kdo lahko malo pokomentira (gl. pripet fajl).
komar
QUOTE (vuk @ Jun 21 2005, 19:04)
Kam pa pol??Saj Martin ni tak slab....Tvoje izkušnje??

Poznam vse Živčece (family) že vsaj 20 let, pa ... eh, vsak naj sam presodi ... jaz k njemu ne grem več! wink.gif
David
QUOTE (pagat @ Jun 22 2005, 09:10)
Jaz sem prejšji teden delal optiko pri Zaverskem na Titovi v MB (zraven ma Premija prodajo rabljenih). Cena je 4.800SIT. Delat sem šel, ker sem zamenjal gume in platišča, stare pa se bile ful pobrane po zunanjih robovih. Je pa mojster rekel, da ni imel kaj dosti za nastavljat, da pa je možno da je mel prejšnji lastnik avta precej težko nogo in jih je zato pobralo z0tdntknw.gif Jaz teh nastavitev sicer sploh ne razumem, bi prosil če kdo lahko malo pokomentira (gl. pripet fajl).

Sam 4800 za optiko in nastavitev???? ohmy.gif Sem mislu da je dražje......

Sicer pa ti v drugi koloni piše kolk si mel dejansko, in če ti presega odstopanje od tiste predvidene na desni strani...na sredini ti pa piše u kako s stanje so ti spravli.....

LP daVid
LabiGT
Tuki mas pa mojo in lahk primerjas:
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:22)

Labi kolk si pa ti plačal??

LP daVid
LabiGT
Lazy ass, sej sem napisal par postov visje smile.gif
optika 7000, centriranje 4 koles 4000 sit , vseskupi = 11000
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:26)
Lazy ass, sej sem napisal par postov visje smile.gif
optika 7000, centriranje 4 koles 4000 sit , vseskupi = 11000

Joooooooj Labi nisem vidu.....who can blame me??? biggrin.gif

Se opravičujem da ti prste utrujam........ti pošljem eno pupo da ti jih zmasira....free of charge!!! biggrin.gif

LP daVid
LabiGT
Ok deal biggrin.gif
ce si ze tam poslji se eno naj mi pregleda optiko...neki me vlece an levo biggrin.gif
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:28)
Ok deal biggrin.gif
ce si ze tam poslji se eno naj mi pregleda optiko...neki me vlece an levo biggrin.gif

Poglej si tlak v gumah....mene je tudi vleklo v desno!!! Pa je bla ena guma za 0.1 bara polj prazna......enkrat pa je tudi cesta visela....tako da verjetno ni optika kriva! Sicer pa moje delajo optiko na bolj kompleksnih delih...... biggrin.gif

LP daVid
komar
QUOTE (David @ Jun 22 2005, 10:30)
Sicer pa moje delajo optiko na bolj kompleksnih delih...... biggrin.gif

LP daVid

Mene nikamor ne vleče ... vleče pa me ena optika - hehe tongue.gif
pagat
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:22)

OK, podobno, nekaj razlik sevede je, kar pa je pričakovano... Bolj me čudi, da so pri meni in tebi kar velike razlike pri tovarniškh vrednostih oz. specifikacijah... To mi pa ni čisto jasno, nekdo od teh mojstrov ma očitno nepopolne (stare?) nastavitve... Kar se pa tiče rezultatov nastavitve je pa tak, da mi je prej precej vleklo v levo, zdaj pa malo v desno... Je pa res da tu okrog MB težko najdeš ravno cestno površino, kjer bi to lahko testiral tongue.gif
LabiGT
QUOTE (pagat @ Jun 22 2005, 10:32)
OK, podobno, nekaj razlik sevede je, kar pa je pričakovano... Bolj me čudi, da so pri meni in tebi kar velike razlike pri tovarniškh vrednostih oz. specifikacijah... To mi pa ni čisto jasno, nekdo od teh mojstrov ma očitno nepopolne (stare?) nastavitve... Kar se pa tiče rezultatov nastavitve je pa tak, da mi je prej precej vleklo v levo, zdaj pa malo v desno... Je pa res da tu okrog MB težko najdeš ravno cestno površino, kjer bi to lahko testiral tongue.gif

Tuki pri spanu majo nove naprave, prej so mel te od COrghija...
sam vseen ni panike.
LabiGT
Ok deal biggrin.gif

Poglej si tlak v gumah....mene je tudi vleklo v desno!!! Pa je bla ena guma za 0.1 bara polj prazna......enkrat pa je tudi cesta visela....tako da verjetno ni optika kriva! Sicer pa moje delajo optiko na bolj kompleksnih delih...... biggrin.gif

LP daVid

heh i wasn't talking about my car...(danes neki ti pocasi padejo zetoni biggrin.gif)
komar
QUOTE (pagat @ Jun 22 2005, 10:32)
zdaj pa malo v desno... Je pa res da tu okrog MB težko najdeš ravno cestno površino, kjer bi to lahko testiral tongue.gif

Praktično vse 6-ke malo v desno vleče (vse v mejah normale - vir MMS rolleyes.gif ).
V MB-ju tudi težko najdeš cestno površino brez lukenj, tako da je v redu, če te malo vleče - lažje manevriraš med luknjami - joke biggrin.gif
komar
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 10:34)
Ok deal biggrin.gif

LP daVid

heh i wasn't talking about my car...(danes neki ti pocasi padejo zetoni biggrin.gif)

Pa dečko se ni naspančko - ne ga grdo met - bogi! wink.gif
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:34)
Ok deal biggrin.gif

LP daVid

ups.....ok nujno rabim še eno dozo kofeina........KONČNO MI JE ŽETON POVLEKLO.....hihihihihi biggrin.gif

LP daVid
LabiGT
A ves zakaj vlecejo 6-ke v desno ? ker majo ful precizen volanski mehanizem, in je obcutljiv na ceste. In ker so vse ceste narejene tko da padajo iz leve proti desne (se pravi ce bi naredu presek bi bil trikotnik), zaradi drainage (kako se to rece v slo?) pol se pozna da gre avot desno. Edino, pazi to, avtocesta v srbiji je narobe narejena in edino tam v celi evropi mi vlece avto levo ??? srpska posla ni kaj biggrin.gif
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:40)
A ves zakaj vlecejo 6-ke v desno ? ker majo ful precizen volanski mehanizem, in je obcutljiv na ceste. In ker so vse ceste narejene tko da padajo iz leve proti desne (se pravi ce bi naredu presek bi bil trikotnik), zaradi drainage (kako se to rece v slo?) pol se pozna da gre avot desno. Edino, pazi to, avtocesta v srbiji je narobe narejena in edino tam v celi evropi mi vlece avto levo ??? srpska posla ni kaj biggrin.gif

Ja zanimivo....jest pa morem danes še enkrat peljat centrirat.....malo mi trese volan pri 100- 130 km/h.....to je verjetno sam centriranje a?? Al tudi optika??

LP daVid
komar
Ka majo avtoceste v Srbiji? cool.gif
komar
QUOTE (David @ Jun 22 2005, 10:42)
Ja zanimivo....jest pa morem danes še enkrat peljat centrirat.....malo mi trese volan pri 100- 130 km/h.....to je verjetno sam centriranje a?? Al tudi optika??

LP daVid

Optika ni - mogoče pa maš jajčaste felne - hahaha biggrin.gif
LabiGT

LP daVid

Jap sam centrirat bo treba. Aja, a si delal optiko ko si dal vecje feltne? CE ne potem pa ti res priporocam
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:45)
Ja zanimivo....jest pa morem danes še enkrat peljat centrirat.....malo mi trese volan pri 100-  130 km/h.....to je verjetno sam centriranje a??  Al tudi optika??

LP daVid

Jap sam centrirat bo treba. Aja, a si delal optiko ko si dal vecje feltne? CE ne potem pa ti res priporocam

Ne ni mi še uspelo....ta teden ga peljem....... blink.gif

LP daVid
LabiGT
QUOTE (komar @ Jun 22 2005, 10:43)
Ka majo avtoceste v Srbiji? cool.gif

Avtoput bratstvo jedinstvo....zdaj je sicer bolj bratstvo ubistvo ph34r.gif
Sej danes zvecer se odpravljam spet tja...jihaa...bom sporocal kje so nove jame (se dober da ma M6 dobro lego na cesti da ko delas manever izogibanja jam pri 160km/h protestirajo samo gume)
komar
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 10:48)
Sej danes zvecer se odpravljam spet tja...jihaa...bom sporocal kje so nove jame (se dober da ma M6 dobro lego na cesti da ko delas manever izogibanja jam pri 160km/h protestirajo samo gume)

Hmmmm, ka naj rečem .... SREČNO POT! sad.gif
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 09:48)

Labi DIVJAK.press

Sicer pa sretan put i mirno more še z moje strani...... biggrin.gif

LP daVid

P.S. Kdaj se pa vračaš??
LabiGT
Nimam pojma kdaj bom tuki...ker mnajbrz bom sel se v turcijo mal biggrin.gif
sicer pa sretan put v albanscini je rruga mbarë (a vidis forum je lahko tud glede jezikov poucen smile.gif
komar
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 11:10)
Nimam pojma kdaj bom tuki...ker mnajbrz bom sel se v turcijo mal biggrin.gif

Kulsko, jaz rabim enga Rolex-a (Turškega) - boš pobral naročila? tongue.gif
LabiGT
a te bo motil ce pise roleks ?? biggrin.gif
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 10:13)

mene ne moti....... biggrin.gif

LP daVid
komar
QUOTE (LabiGT @ Jun 22 2005, 11:13)

Niti ne, samo da je "preis ist heiss" (a bomo "biznis" delali) - mislim, da se moramo preselit v Krneki - nas bo Virage zopet kregal whatever.gif
LabiGT
se danasnje porocilo:
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.