Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
samopostrežna avtomehanična delavnica
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
SAMDEL
Pozdravljeni, ker razmišljamo o ustanovitvi novega podjetja v Sloveniji z še nevideno storitvijo
- samopostrežno avtomehanično delavnico - vas prosimo da odgovorite na spodnji anketni vprašalnik.
S tem nam boste v veliko pomoč, trajal pa bo le 5 minut.

https://spreadsheets.google.com/viewform?fo...SNlg2aXB2a0E6MQ

Hvala!!!
Deeyan
tole zna bit pa zanimivo za določene stvari, sploh za tiste, ki doma nimajo prostora za opravljanje nekaterih popravil
Marko_mx-3
To idejo sem že nekje zasledil, samo sem že pozavil kje. Ali v tujini ali pa pri nas. Se mi pa zdi dobra ideja za tiste, ki nimajo prostora in radi sami delajo na avtu.
Boss
Sam men se zdi opcija 20€ ali več najema na uro z dvigalom prehuda. Sej pol nisem bistveno cenej kot, da mi servisira uradni servis. z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
(Boss @ 17 May 2010, 11:06) *

Sam men se zdi opcija 20€ ali več najema na uro z dvigalom prehuda. Sej pol nisem bistveno cenej kot, da mi servisira uradni servis. z0tdntknw.gif

Si cnej in to orng, ura dela na kozmosu je 40 € + DDV.
Symon
Če nimaš ravno orodja, dvigala in nič je tole kar dobrodošlo. Daš tistih 20€ pa si narediš servis, zamenjaš bremze pa še ti ostane nekaj časa, če te slučajno kaj ne zafrkava seveda. Zanimiva ideja in za manjše stvari zelo dobrodošla za marsikoga.
jures
(Symon @ 17 May 2010, 11:44) *

Če nimaš ravno orodja, dvigala in nič je tole kar dobrodošlo. Daš tistih 20€ pa si narediš servis, zamenjaš bremze pa še ti ostane nekaj časa, če te slučajno kaj ne zafrkava seveda. Zanimiva ideja in za manjše stvari zelo dobrodošla za marsikoga.

Pri Boltezu v kranju, so mi zamenjali olje v menjalniku (olje s seboj + dodali Siriusov napitek) na dvigalu za 10€.... whatever.gif
YavarYe X6V6
(jures @ 17 May 2010, 11:55) *

Pri Boltezu v kranju, so mi zamenjali olje v menjalniku (olje s seboj + dodali Siriusov napitek) na dvigalu za 10€.... whatever.gif

Sam NI trajal 1 uro.
jures
(YavarYe X6V6 @ 17 May 2010, 12:30) *

Sam NI trajal 1 uro.

dobre pol ure! racunaj da je samo poden gor dol in cakanje da se iztece ene 15 minut...

a kdo racuna na minute? whatever.gif
Deeyan
(YavarYe X6V6 @ 17 May 2010, 12:30) *

Sam NI trajal 1 uro.

sam ponavad serviserji računajo celo servisno uro pa, če dela 15min, pol ure, al pa celo uro.
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 17 May 2010, 11:23) *

Si cnej in to orng, ura dela na kozmosu je 40 € + DDV.

Ja seveda, ker ne plačaš serviserja ampak si svojega dela ne računaš. Če tega dela nisi vajen si hitro podvojiš čas menjave glede tistega kar ti naredi serviser.

Ne vem kako je v taki delavnici z deponiranjem odpadnega olja al bi moral to še odpeljat na uničenje. Poleg tega se vprašanje še z zaščitnimi oblačili, očali, posodami in še pa še.

Da ne bo narobe razumljeno ... podpiram ta projekt samo cene se mi zdijo precej visoke razen, če bo bil popust na daljši najem delavnice. če je zdaj najnižja možna cena v anketi 20€, ciljajo pa verjetno na bistveno višjo vsaj po možnih izbirah v tej anketi mi ni jasno kako je to lahko ugodno, če recimo za 10 urni najem daš minimalno 200€ brez stroškov serviserja.Men je to huda cifra kakor koli pogledam.

Če vzamem, da je delavnica zasedena 8 ur na dan (tudi soboto in nedeljo saj imamo takrat ljudje še največ časa) je to na mesec cca 5.000€ samo za najem. V enem mesecu bi torej pokrili strošek rabljenega dvigala (brez skrbi, da ne bo novo) in vsega orodja pa še za najemnino teh prostorov jim bo bogato ostalo. Se oproščam ampak realna cena z dvigalom bi bila 10€ na uro plus dodatki za aparature, ki porabijo veliko elektrike (recimo švas aparat ipd).
JozaGulikoza
Tole se sliši kar zanimiva alternativa, težava pa zna bit res cena! blush.gif

V nekaterih primerih pač človk (če ni glih iz mehankarske stroke), da rajši neki več, pa mu usposobljena oseba uštima nujna opravila na vozilu! z0tdntknw.gif
jures
Jaz vidim še en problem tukaj - rezerviraš za uro, 2, ajmo za primer recimo 14-16:00, pred 16:00 nisi gotov, ker se to večkrat zgodi da kaj rabiš, odkriješ, bla bla...

Avto je na dvigalu pripelje se druga stranka, verjetno ni druge kot odprt avto dol, ali žafransko drage ure za kompenzacijo...
Symon
Hja ne vem ponavadi za manjše zadeve računajo tudi pol ure. Menjava olja in filtra recimo na uradnem Reno servisu košta v Mengšu 20€ in prijatelj pravi, da za svojega 16v raje tja pelje kot, da se zeza. wink.gif Pa ko smo peljali Škodo Fabio še na servis je bila menjava olja in filtrov 50€ in to z materialom vred.

@Boss: sam res spet bo en zaslužil na račun drugih. Kako je lahko taka baraba? wink.gif Sicer pa zato je anketa, da se vidi kakšna je situacija. Poleg tega najbrž nihče na forumu tu ni pomislil, da to ne bodo šli najemati gospodje kot ste vi ampak ljudje s starejšimi avti, ki se jih res ne splača voziti na uradni servis? Predvidoma (po moje) bodisi mularija, ki bo rihtala svoje avte v garaži namesto na ulici na pločniku (poznam primere) bodisi starejši dec iz bloka, ki zna šraufat pa nima prostora niti denarja za mehankarja ker mu denar pa ne raste na vrtičku. 15€ za eno uro pa ne bo veliko, če narediš servis poleg tega ne rabiš nič svojega orodja.

Če se ne motim odpadno olje in kante lahko na vsakem Petrolu zastonj oddaš. In bi bilo tu gotovo vračunano. Za obleko je meni logično, da bi vzel svojo. Skratka skrbijo vas malenkosti, ki jih bodo gotovo uredili.
mazdaman
V Avstriji take rent-a-workshop delujejo.
Symon
Ravnokar izvedel od sodelavca, da v Nemčiji tudi. cool.gif
Boss
QUOTE(Symon @ 17 May 2010, 15:02) *

@Boss: sam res spet bo en zaslužil na račun drugih. Kako je lahko taka baraba? wink.gif Sicer pa zato je anketa, da se vidi kakšna je situacija. Poleg tega najbrž nihče na forumu tu ni pomislil, da to ne bodo šli najemati gospodje kot ste vi ampak ljudje s starejšimi avti, ki se jih res ne splača voziti na uradni servis? Predvidoma (po moje) bodisi mularija, ki bo rihtala svoje avte v garaži namesto na ulici na pločniku (poznam primere) bodisi starejši dec iz bloka, ki zna šraufat pa nima prostora niti denarja za mehankarja ker mu denar pa ne raste na vrtičku. 15€ za eno uro pa ne bo veliko, če narediš servis poleg tega ne rabiš nič svojega orodja.

brez zamere Symon, midva morava tole komunikacijo malo podebatirat, ker počas res ne vem a me zajebavaš al moje poste sam na četrt prebereš. z0tdntknw.gif

A je tolk težko razumet, da sem ZA take delavnice samo ne za tako ceno, kot jo minimalno navajajo v anketi. To je DRAŽJE od popoldanca, ki ti naredi servis na svojem orodju pa še mazat se ti ni treba.

In ravno tu je catch, ker tisti, ki težko dnar skupaj spraska tud pod razno ne bo najemal take delavnice ampak se bo znajdel drugače. Se pravi, ne bodo hodili ne t.i. "gospodje", ker grejo raje na normalen servis in ne tisti, ki so že tako na tesnem z denarjem. Tudi tistim vmes se bolj splača popoldanc. kdor pa rabi delavnico za dlje časa (malo večje popravilo) pa sploh ne bo šel v tak deal.

Sem pa dal izračun teoretičnega zaslužka na mesec le in samo za primerjavo zakaj mislim, da je tak najem absolutno predrag in da bo zelo dober zaslužek tudi v primeru polovične cene, katere v anketi sploh ni možno izbrati, da bi jim dopovedal, da so enostavno predragi. Še vedno se da dodatno zaračunat specialno orodje in stroje.

Zaključek: nižja cena bo pomenila, da bo najem take delavnice zelo mamljiv in bo delavnica večino časa polna poleg tega bo pa nižja cena dobrodošla tudi za vsakega, ki bi jo rad najel. Upam, da navijate za nižjo ceno al bi raje plačevali višjo?

Ko sem bral repliko na moj post sem skoraj pomislil, da si Symon eden izmed partnerjev v tem poslu harhar.gif *joke, da ne bo hude krvi.

Sem pa opazil, da so tudi na a.com odprli post z enakim naslovom in večina komentatorejev se strinja, da je cena prehuda ampak samo in zgolj to, z idejo so pa vsi navdušeni.
Symon
Če imaš pa včasih čisto kontra poglede kot jaz in zakompliciraš tam kjer ni treba. Vsaj iz mojega stališča.

(Boss @ 17 May 2010, 16:51) *

Sem pa opazil, da so tudi na a.com odprli post z enakim naslovom in večina komentatorejev se strinja, da je cena prehuda ampak samo in zgolj to, z idejo so pa vsi navdušeni.

No kar je pa tudi bistvo. Dali so pač anketo na večino takšnih forumov in vsem je ideja všeč. Glede cene bodo pa na koncu že dorekli. Konec koncev bo računica takšna kot bo. Če bi bilo 5-10€ bi imeli pomoje že prevelik naval obenem je vprašanje kakšna je ta delavnica a bodo oni isto plačevali najem nekomu drugemu, kako je z davki itd...? In verjamem, da bodo imeli vsaj enega če ne dva mehanika, ki bosta bdela nad strankami, da ne bo kakšnih bedarij. Čeprav bo najbrž vsak delal na lastno odgovornost. Skratka glede cene pa, če bo prevelika bo pokazal čas in njihova računica. Saj veš kako to je. Povpraševanje je tisto, ki oblikuje ceno. Mogoče se bodo našli ljudje, ki raje sami delajo z avtom in ne zaradi tega ker bi hoteli privarčevati 5€. In če bo cena res prevelika bodo imeli pač minus in jo znižali.

Sodelavec mi je rekel, da je to gledal, da imajo v Nemčiji kar nekakšno letno najemnino. V bistvu kot nekakšno klubsko kartico potem pa se pač zmeniš kdaj prideš, če je prosto.

Ne nimam nič pri tem poslu, je pa fajn ideja. Kar škoda, da nimamo doma res orjaške delavnice. tongue.gif Sicer pa verjamem v tale projekt čeprav ga načeloma ne rabim. Bo pa dobrodošla sprememba namesto uradnih prodajalcev/popoldancev/šraufanja na pločniku.
Ploki
lih prejsn tedn dal 18e za eno uro pa so mi menal olje (s sabo prnesu), filter oljni, svecke, pa se v menjalnik mi ga je liter dotocu...pa je kr okroglo uro delu..
tak odoka 10e bi blo pomoje fer. ekstra nenarocena ura pa 20... aja to govorim z dvigalom...
theBill
20 € ura..... tolk je ura z računom pri mojem mehaniku, sicer ni uradni Mazda serviser, je zasebnik, ki je prej delal na Mazda servisu.

Sicer avtu ne velja garancija, če ga namesto na uradnem avtoservisu servisiraš pri kakem zasebniku ali fušarju, ampak sej enako velja, če sam šraufaš avto.

Tako da tale urna postavka se mi zdi da bi šla čez bolj pri tistih, ki znajo sami kej pošraufat, radi sami delajo, nimajo pa dvigala oziroma jaška.

Z 10€ za uro z dvigalom in orodjem pa dvomim, da se vse skupaj sploh amortizira.
Boss
QUOTE(theBill @ 17 May 2010, 18:59) *

20 € ura..... tolk je ura z računom pri mojem mehaniku, sicer ni uradni Mazda serviser, je zasebnik, ki je prej delal na Mazda servisu.

Sicer avtu ne velja garancija, če ga namesto na uradnem avtoservisu servisiraš pri kakem zasebniku ali fušarju, ampak sej enako velja, če sam šraufaš avto.

Tako da tale urna postavka se mi zdi da bi šla čez bolj pri tistih, ki znajo sami kej pošraufat, radi sami delajo, nimajo pa dvigala oziroma jaška.
Z 10€ za uro z dvigalom in orodjem pa dvomim, da se vse skupaj sploh amortizira.

Se se, samo bodo morali imeti delavnico s prostorom vsaj za 4 avte ali raje več. Če bo samo eno dvigalo in en avto pa bo bolj težka. Zraven pa naj prodajajo še olje pa še kak droben inventar pa se bo tudi kej iz tega naslova nateklo.

Če to uspeva popoldancu, ki je udeležen še s svojim denarjem res ne vem zakaj ne bi za pol manj denarja samo za najem brez storitev serviserja.
Symon
(Boss @ 17 May 2010, 19:08) *

Se se, samo bodo morali imeti delavnico s prostorom vsaj za 4 avte ali raje več. Če bo samo eno dvigalo in en avto pa bo bolj težka. Zraven pa naj prodajajo še olje pa še kak droben inventar pa se bo tudi kej iz tega naslova nateklo.

Saj pomoje je to tudi mišljeno tako in ne bi šli v to z enim dvigalom ampak oreng delavnico.

Ni slaba ideja. Kupiš ene dva dvigala, 5 kompletov gedor pa ključev, ogromen kompresor pa pnevmatsko orodje (pištolo, gedoro), ostala specialna orodja, najameš eno zapuščeno skladišče pa gasa. Seveda, če imaš začetni kapital.
Slivka
(Boss @ 17 May 2010, 19:08) *

Ne bi preveč pametoval, a očitno niste dosledno brali. Tole sem prikopiral iz ankete:

Pri samopostrežni avto mehanični delavnici, gre za to da vam mi nudimo potreben prostor in orodje za vaša popravila. Najeti je mogoče prostor z dvigalom, oz. prodstor brez dvigala. Z manjšimi nasveti vam bo v pomoč naše strokovno osebje. Pri nas boste lahko kupili olje in filtre, vse ostale dele pa bi si morali prinesti s seboj.

Kar pa se cene tiče: za eno pivo na uro oddam v najem kanal. In mislim, da se bo marsikdo tako znašel. Ni vrag, da ne bi vsakdo imel prijatelja, ki ima sodelavca, ki ima znanca, ki je poročen s sestro od nekoga, ki ima v garaži (ali pa vsaj na dvorišču, tako kot jaz) kakšen kanal. In če se taki zberemo skupaj, še kakšno rečemo in je servis enega starega avta cel družabni dogodek, ne pa da hitiš in gledaš na uro, da ne bo prevelik račun za najem.

In pa: pri starih Fiatovih Pandah je bil servis enostaven. Imbus 13, ključi 13,17,19, izvijač, ključ za svečke, kombinirke in manjše kladivce, pa si imel orodja za več kot polovico popravil. Zdaj pa imajo razne torekse in podobne ključe, avtomobili pa toliko elektronike in toliko lučk, ki ti svetijo, če jih na servisu ne zresetirajo, da ne vem, kako bo stvar tekla - razen če kakšno žarnico izrujete iz armature...
antoP
(SAMDEL @ 17 May 2010, 00:52) *

Pozdravljeni, ker razmišljamo o ustanovitvi novega podjetja v Sloveniji z še nevideno storitvijo
- samopostrežno avtomehanično delavnico - vas prosimo da odgovorite na spodnji anketni vprašalnik.
S tem nam boste v veliko pomoč, trajal pa bo le 5 minut.

https://spreadsheets.google.com/viewform?fo...SNlg2aXB2a0E6MQ

Hvala!!!

super zadeva komajčakam da bo zalaufal
dekss
tole se zdi zanimivo.
čeprav nimam pojma o popravilu avta, parkrat sem imel željo "nekaj pogledati"...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.