QUOTE(pragmatik @ 18 May 2010, 12:18)

avto je l 99, prvič registriran 2000. Prevoženih ma 95k. Furam (morda je to vzrok) povečini mestna vožnja. Na en tank cca. grem v MB - LJ relacija. Sem preizkusil najprej malo turirat (visoki obrati pri menjavanju), pa spet držat nizke obrate (po penzionističko, počasna, ležerna vožnja, pri nizkih obratih v višjo predstavo ipd.). Razlika je bila 12l /10l na 100 km. Gume so sicer starejše, profil je še v redu (letne). Vsi mi pravijo, da bi moral (tudi glede na prevožene km) "žreti" max 9l, če ne 8 - 8.5l.
Klime praktično še ne uporabljam. Sem pristaš naravne regulacije, ventilatorsko (razen kadar je zunaj nad 25C). Še kaj? AHa. Pred menoj je avto vozil starejši gospod. Zato ima tako malo prevoženih. Kilometri so realni. Večkrat preverjeno z različnimi metodami...
Glede na to kar si napisal je tole popolnoma normalna poraba. Sam sem imel ta motor oziroma izpeljanko tega, ki ga je KIA uporabljala v modelu Clarus. Poraba je bila od 8,5 do 9,5 samo pri meni je bilo kar precej relacije. So ga pa na testu pred 12 leti imeli tudi v reviji Avto Magazin in so kot minus napisali prevelika poraba. Na njihovem testu je bila kar 12,5 litrov na 100km.
Tko, da se boš kar moral sprijazniti z dejstvom, da tako pač je. Poskusi pa enkrat porabo zmerit na kaki daljši relaciji - recimo ko greš na dopust.