Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
poraba 626 1.8i
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
pragmatik
Pozdrav vsem!

Sem ponosen lastnik mazde 626.To je moja prva mazda. Sem pa (nekoliko) presenečen nad visoko porabo goriva. Vozim namreč 626, 1.8, karavan in ne spravim porabe pod 10l/100km. ALi je to običajna poraba?
Je kdorkoli, ki je imel enka model ali ki ve kaj več o tem (izkušnje ipd.)?

Hvala!

Lep dan.
Boss
Boš moral malo bolj razložit kao zgleda tvoja povprečna vožnja. Kolk je dolga, kolk AC, kolk relacije, kolk mesta?. Kako hitro voziš, kako pospešuješ, itd itd.

na osnovi tega se da marsikaj izvlečt ali je poraba ustrezna lai previsoka.

lp
JozaGulikoza
Na prvi uč se zdi res nekolko velika, sicer pa povej s kakšno vožnjo okrog haraš, pa bo že bolj jasno, če ne gre stvar v smislu kakšne lambda sonde itd.?! dry.gif
mazdaman
Sam imam isto mazdo letnik 2001/02 in je poraba 8,5-9 avto ima 260kkm vožnja je 25% relacija, 60% AC (120-150mk/h), ostalo mestna vožnja

Je pa bila pred enima dvema letoma ko je avto ime še manj kilometrov poraba 0,5-1 l nižja.

Poleti pa ko gremo na morje pa kovček, pa poln avto, klima je treba na dolgih hribih na AC tudi v 4 šaltat pa pride poraba tudi na 10l. Ampak takrat so hitrosti do 130km/h (kovček pa to).
pragmatik
avto je l 99, prvič registriran 2000. Prevoženih ma 95k. Furam (morda je to vzrok) povečini mestna vožnja. Na en tank cca. grem v MB - LJ relacija. Sem preizkusil najprej malo turirat (visoki obrati pri menjavanju), pa spet držat nizke obrate (po penzionističko, počasna, ležerna vožnja, pri nizkih obratih v višjo predstavo ipd.). Razlika je bila 12l /10l na 100 km. Gume so sicer starejše, profil je še v redu (letne). Vsi mi pravijo, da bi moral (tudi glede na prevožene km) "žreti" max 9l, če ne 8 - 8.5l.
Klime praktično še ne uporabljam. Sem pristaš naravne regulacije, ventilatorsko (razen kadar je zunaj nad 25C). Še kaj? AHa. Pred menoj je avto vozil starejši gospod. Zato ima tako malo prevoženih. Kilometri so realni. Večkrat preverjeno z različnimi metodami...
JozaGulikoza
Hja, sej mestna vožnja bi reku za takšen avto nekje 9-10 litrov da je normalno, tko da pol tle nimaš kej! dry.gif

Če si računu pr mestni vožnji, da bo trošil 7 al pa 8, je to neizvedljivo, vsaj za benzinca! devil.gif
pragmatik
(JozaGulikoza @ 18 May 2010, 12:29) *

Hja, sej mestna vožnja bi reku za takšen avto nekje 9-10 litrov da je normalno, tko da pol tle nimaš kej! dry.gif

Če si računu pr mestni vožnji, da bo trošil 7 al pa 8, je to neizvedljivo, vsaj za benzinca! devil.gif

Verjetno maš res. smile.gif
JozaGulikoza
Sicer pa odvisno kok cajta misliš to makino po svetu še trajbat, obstaja možnost zmanjšanja transportnih stroškov za cca. 40%, sicer z nekaj vložka, a o tem več v kakšni drugi temi! tongue.gif harhar.gif
pragmatik
(JozaGulikoza @ 18 May 2010, 12:57) *

Sicer pa odvisno kok cajta misliš to makino po svetu še trajbat, obstaja možnost zmanjšanja transportnih stroškov za cca. 40%, sicer z nekaj vložka, a o tem več v kakšni drugi temi! tongue.gif harhar.gif

Ciljaš na plin?
jures
(pragmatik @ 18 May 2010, 13:07) *

Ciljaš na plin?

ne navor, ker plin doprinese več harhar.gif
Boss
QUOTE(pragmatik @ 18 May 2010, 12:18) *

avto je l 99, prvič registriran 2000. Prevoženih ma 95k. Furam (morda je to vzrok) povečini mestna vožnja. Na en tank cca. grem v MB - LJ relacija. Sem preizkusil najprej malo turirat (visoki obrati pri menjavanju), pa spet držat nizke obrate (po penzionističko, počasna, ležerna vožnja, pri nizkih obratih v višjo predstavo ipd.). Razlika je bila 12l /10l na 100 km. Gume so sicer starejše, profil je še v redu (letne). Vsi mi pravijo, da bi moral (tudi glede na prevožene km) "žreti" max 9l, če ne 8 - 8.5l.
Klime praktično še ne uporabljam. Sem pristaš naravne regulacije, ventilatorsko (razen kadar je zunaj nad 25C). Še kaj? AHa. Pred menoj je avto vozil starejši gospod. Zato ima tako malo prevoženih. Kilometri so realni. Večkrat preverjeno z različnimi metodami...

Glede na to kar si napisal je tole popolnoma normalna poraba. Sam sem imel ta motor oziroma izpeljanko tega, ki ga je KIA uporabljala v modelu Clarus. Poraba je bila od 8,5 do 9,5 samo pri meni je bilo kar precej relacije. So ga pa na testu pred 12 leti imeli tudi v reviji Avto Magazin in so kot minus napisali prevelika poraba. Na njihovem testu je bila kar 12,5 litrov na 100km.

Tko, da se boš kar moral sprijazniti z dejstvom, da tako pač je. Poskusi pa enkrat porabo zmerit na kaki daljši relaciji - recimo ko greš na dopust.
JozaGulikoza
(pragmatik @ 18 May 2010, 13:07) *

Ciljaš na plin?

Možno blush.gif
pragmatik
(Boss @ 18 May 2010, 14:41) *

Glede na to kar si napisal je tole popolnoma normalna poraba. Sam sem imel ta motor oziroma izpeljanko tega, ki ga je KIA uporabljala v modelu Clarus. Poraba je bila od 8,5 do 9,5 samo pri meni je bilo kar precej relacije. So ga pa na testu pred 12 leti imeli tudi v reviji Avto Magazin in so kot minus napisali prevelika poraba. Na njihovem testu je bila kar 12,5 litrov na 100km.

Tko, da se boš kar moral sprijazniti z dejstvom, da tako pač je. Poskusi pa enkrat porabo zmerit na kaki daljši relaciji - recimo ko greš na dopust.

Delam na tem biggrin.gif

Letos poleti do splita in nazaj ... Bomo videli.

Klinc, za kakšen liter več še bom vedno mel. Boljše, kot pa da bi imel nek avto, ki bi ga konstantno šraufal...
dekss

moja mazda je l 2000 prevoženih 150kkm
enkrat sem izmeril porabo bencina in je bila 8.5 - potem sem vgradil plin in se vsaj zaradi porabe ne sekiram wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.