Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nova Mazda3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
mazda52006
Pozdravljeni

Pred nekaj časa smo kupili novo mazda 3 pa me zanima zakaj ob zavijanju levo ali desno ne prižgejo meglenke
Če ve kdo kje se to vklopi in ali moreš it na servis ker sem videl da drugi avti z letnico 2010 to imajo
Drugač je avto happy0158.gif

Hvala za vaše odgovore

lep pozdrav

Marko_mx-3
To ste videli na Mazdah ali katerih drugih znamkah?
mazda52006
To sem videl na drugih znamkah
Boss
AFS imajo samo tiste z biksenonskimi žarometi. Torej, če nimaš opreme GTA tega dodatka ni.
mazda52006
Hvala za odgovor jaz imam MAZDO 3 ŠPORT TX
mazda52006
Zanima me ali se da to naknadno vgradit v avto ali ne
mazdaman
da se!
mazda3 2010
Res? Kje? kako? Kdo? Cena?
mazdaman
Kaki avtoelektričar z dosti potrpljenja.

rabiš teoretično nekaj relejev in timerjev pa malo šarjenja po kablih in ti takrat ko daš smerokaz zasveti še meglenka.
Grega_
Pa bi tole tako srčno rad imel ali čisto tako za foro, ker štrom pri Mazdah je smešen, a ne Ajvar (YavarYe) smile.gif narobe svet nekako,hehehe. Tako da če se ne da dobiti direktno modula narejenega za Mazdo 3 potem zna biti kar nekaj dela in kar nekaj denarja. Že smart turn-e (3x blinkne žmigavec) je naš Ajvar predeloval da je zadeva dela tako kot se zagre.
jures
ASF je nekaj popolno drugega, in sicer da se same Xenonke prilagajajo smeri voznje - to je da se leča vrti desno levo neodvisno od avta, medtem ko je vklop meglenke (ki večinoma sveti naravnost) t.i. corner light in verjemte ne pomaga kaj dosti ker sveti v smeri nosu avta fiksno na svojem mestu......
Boss
QUOTE(jures @ 25 May 2010, 08:21) *

ASF je nekaj popolno drugega, in sicer da se same Xenonke prilagajajo smeri voznje - to je da se leča vrti desno levo neodvisno od avta, medtem ko je vklop meglenke (ki večinoma sveti naravnost) t.i. corner light in verjemte ne pomaga kaj dosti ker sveti v smeri nosu avta fiksno na svojem mestu......

Pri mazdi je označeno ASF tudi za prižiganje dodatnih luči za svetenje v ovinek. Šestka z bixenonkami ima za to dodatne luči na tistem mestu, kjer imajo navadne luči namontirano dolgo luč. S posebno blendo je snop usmerjen pod zelo ostrim kotom v ovinek.

Zadeva deluje dobro in je v pomoč pri vožnji v ostre ovinke saj lepo osveti rob ceste in tudi morebitnega pešca, ki se je v temi odločil ravno v ovinku prečkati cesto. Je pa zanimivo to, da pri Mazdi je prižiganje narejeno glede na kot obrnjenega volana in hitrost pri drugih pa na uporabo žmigavca in hitrost. Se pravi za vse, ki žmigavcev ne uporabljajo je taka rešitev ničvredna whistling.gif
jures
(Boss @ 25 May 2010, 10:48) *

Pri mazdi je označeno ASF tudi za prižiganje dodatnih luči za svetenje v ovinek. Šestka z bixenonkami ima za to dodatne luči na tistem mestu, kjer imajo navadne luči namontirano dolgo luč. S posebno blendo je snop usmerjen pod zelo ostrim kotom v ovinek.

Zadeva deluje dobro in je v pomoč pri vožnji v ostre ovinke saj lepo osveti rob ceste in tudi morebitnega pešca, ki se je v temi odločil ravno v ovinku prečkati cesto. Je pa zanimivo to, da pri Mazdi je prižiganje narejeno glede na kot obrnjenega volana in hitrost pri drugih pa na uporabo žmigavca in hitrost. Se pravi za vse, ki žmigavcev ne uporabljajo je taka rešitev ničvredna whistling.gif

sej to je to, da se ti pa meglenke uzigajo je pa samo corner light ki sveti naravnost.......
iceman22
js sem se ful navadu na to..in ce vcasih vozim drug avto kr pricakujem da mi bo svetu v ovinek itd...tko da je res uporabno to...vsaj z moje strani..
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.