Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
DPF remowal
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
SpEkTr
A je to kdo že bral slučajno?

http://ecusafe.com/html/dpf___fap_removal.html

(SpEkTr @ 21 May 2010, 18:31) *

A je to kdo že bral slučajno?

http://ecusafe.com/html/dpf___fap_removal.html

Eh, če prou štekam je to en software s pomočjo katerega programsko urediš zadeve, odžagaš dpf in voila? smile.gif
SpEkTr
Na pugiju je očitno enmu ratal narest :

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=81347
Sirius
(SpEkTr @ 21 May 2010, 22:43) *

Na pugiju je očitno enmu ratal narest :

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=81347
Ne podcenjuj YavarYa. On tudi čaka 1. "žrtev" da mu se javi.
YavarYe X6V6
Če js tole ubavm( dry.gif ) pol morm sam še to delat, ker tolk € vložit pol pa 2-3 predelat nima smisla, grem raje z mojo za ta dnar za 14 dni na havaje all inclusive.
Moja rešitev bo cenejša, samo prva "stranka" bo par dni brez avta. z0tdntknw.gif
SpEkTr
To pa verjamem. Neki sem brskal, a je možno da je cena cca 500€ za tist softwarE?
jures
(YavarYe X6V6 @ 24 May 2010, 06:58) *

Če js tole ubavm( dry.gif ) pol morm sam še to delat, ker tolk € vložit pol pa 2-3 predelat nima smisla, grem raje z mojo za ta dnar za 14 dni na havaje all inclusive.
Moja rešitev bo cenejša, samo prva "stranka" bo par dni brez avta. z0tdntknw.gif

Seat Exeo ? happy0064.gif
tomaz108
Ko sem kupoval M6 in sem gledal eno z DPF, mi je prodajalec rekel, da se zvrta luknjica v filter in ni problemov z njim.
YavarYe X6V6
(tomaz108 @ 25 May 2010, 07:25) *

Ko sem kupoval M6 in sem gledal eno z DPF, mi je prodajalec rekel, da se zvrta luknjica v filter in ni problemov z njim.

Aha in svizec zavije čokolado. happy0158.gif
jures
(tomaz108 @ 25 May 2010, 07:25) *

a tako da mal ven teče vse? confused0059.gif
Boss
Haha... to je sam, da dobiš zvok športnega auspuha... happy0158.gif
tomaz108
to reče trgovec, samo da proda. Avto je bil v avtohiši.
Gustav
Zadeva je sledeča: stavim, da je odstranitev relativno enostavna. Problem je v pretoku informacij, saj se še ne ve, kako to narediti brez da bi povzročil težave v delovanju. Poleg tega so avto relativno novi in precej vredni (letnik 2006 in novejši) zato jih še ni veliko crknilo. Ko se bo tozačelo dogajat, pa bo gotovo pestro in dovolj kandidatov, ki bodo pripravljeni tvegati.

Vendar: kako boš brez DPF zlezel skozi tehničnega? OK, nekaj jih ima kakšne veze, vsi pa ne. Zato se zanka zateguje in vse več se jih počuti prisiljene kupit in vzdrževat DPF. Jebiga težk je lajf.
SpEkTr
Ne vem, kje pa piše da it bodo delal meritve na tehinčnem? Recimo mazda 6 ma dpf pa ga nima. Lahko da se tam sploh s tem ne bodo obremenjevali. Ko sem mel kliota je rekel, ah kaj čem ti izpuh mert, itak je avto še nov hehehe smile.gif No bomo vidli. Decembra grem na tehničnega...
jures
(Mazda 6 Combi @ 25 May 2010, 13:56) *

Zadeva je sledeča: stavim, da je odstranitev relativno enostavna. Problem je v pretoku informacij, saj se še ne ve, kako to narediti brez da bi povzročil težave v delovanju. Poleg tega so avto relativno novi in precej vredni (letnik 2006 in novejši) zato jih še ni veliko crknilo. Ko se bo tozačelo dogajat, pa bo gotovo pestro in dovolj kandidatov, ki bodo pripravljeni tvegati.

Vendar: kako boš brez DPF zlezel skozi tehničnega? OK, nekaj jih ima kakšne veze, vsi pa ne. Zato se zanka zateguje in vse več se jih počuti prisiljene kupit in vzdrževat DPF. Jebiga težk je lajf.

Pa od kje teb to?
Gustav
(jures @ 25 May 2010, 14:29) *

Pa od kje teb to?

Od kje men kaj? unsure.gif
jures
(Mazda 6 Combi @ 26 May 2010, 08:33) *

Od kje men kaj? unsure.gif

da ti bdo mereili co2 - kolk je pa star tvoj?
SpEkTr
Najbrž je mislil, da če piše (sicer ne ve a v prometni to piše), da ma avto DPF, da ti gredo merit izpuh?
Gustav
tkole je. V prometni piše EURO4, kar posledično pomen DPF (vsaj za M6). Za EURO 4 predvidevam, da so drugačni kriteriji kot za npr. EURO3 al karkol je že M6 brez DPF. Torej?
Merjenje izpustov... na Stilotu so mi jih vedno, ko sem imel tehničnega. Moja je pa letnik 2007, zadnja serija od starih M6.
SpEkTr
A Euro4 pomeni DPF?? A si ti siguren? Kaj pa ostali dizli novejših letnikov...vsi nimajo DPF. Pa ne verjamem, da so potem 'samo' EURO4?
jures
(SpEkTr @ 26 May 2010, 08:57) *

A Euro4 pomeni DPF?? A si ti siguren? Kaj pa ostali dizli novejših letnikov...vsi nimajo DPF. Pa ne verjamem, da so potem 'samo' EURO4?

novejsi so euro5...mal je zmeda tole. Drugac pa ce gres na ta pravi tehnicni nikoli ne merijo smile.gif
YavarYe X6V6
V loko prpel, pa boš vidu. devil.gif
Gustav
(jures @ 26 May 2010, 09:35) *

novejsi so euro5...mal je zmeda tole. Drugac pa ce gres na ta pravi tehnicni nikoli ne merijo smile.gif

O tem govorim. Vsi nimajo te možnosti.

(SpEkTr @ 26 May 2010, 08:57) *

govorim izključno za M6. oni so pač euro4 dosegli z uporabo DPF. Imaš pa tehnologije in proizvajalce, ki dosežejo EURO5 brez DPF. Pač odvisno na kak način. Ampak razlika v M6 letnik 2005 in 2006 je v DPF, ki posledično očisti izpuste na nivo euro4.

Tko. B-)
SpEkTr
No vidiš, to pa mene zanima. A nekdo na tehničnem je podkovan da točno mazda 6 letnik ta in ta uporablja dpf al ne smile.gif
Boss
A na tehničnem merijo količino sajastih delcev? Če merijo karkoli drugega ne bo nikoli ugotovil ali imaš DPF al si ga ven odrezal. CO2 je enak, ostali plini tudi.
SpEkTr
To je pa tut res...
Gustav
hja kaj jaz vem kaj te oni tam merijo.... Predvidevam pa da morajo imeti nek katalog z normativi. In če piše euro4 je to euro4 in ne euro3.... ne vem.

Kaj pa merijo pri dizlih pa tud ne vem, vem pa da nekaj merijo..... a so to saje, co2 al pa vonj po pomfriju ... pojma nimam z0tdntknw.gif

vem samo da bi blo neugodn če bi prplesal tja bre dpf in bi to strici potuhtali....
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.