Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Registracija - zavarovanje, cestnina
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Boss
Bom kar namesto Bojča vprašal, ker ima namreč problem, ker svoje 6-ke še ni prodal bi pa rad registriral CX-a

Kaj bi bilo najbolje narest po vašem mnenju:

1.) Registrirat CX-7 brez bonifikacij, počakat dokler 6-ke ne proda in nato uveljavit bonifikacije ter vračilo preveč vplačanega.

Minus
- velik denarja je treba dat za registracijo in če 6-ka ne bo hitro prodana se bo

Plus
+ 6-ka ostane registrirana in zavarovana za vsazga, ki bi jo rad sprobal

2.) Odjavit 6-ko in s to boniteto registrirat CX-7

+ najceneje
- 6ka ni registrirana, kar je problem za kupca, ko bi jo želel sprobat

3.) nadgradnja druge opcije - istočasno odjavit 6-ko, prenest bonus na CX-7 in ponovno samo osnovno registracijo brez bonusa in kaska za 6-ko sklent tako, da bo avto registriran in osnovno zavarovan za na cesto.

+ registrirana 6-ka
+ če bo avto hitro prodan je registracija 6-ka majhen strošek, ker se bo uveljavljalo vračilo
- večji strošek te mahinacije kot pod točko 2

p.s.: ker že dolgo nisem kupil rabljenega avtomobila ne vem kako poteka zavarovanje v teh primerih. A se zavarovanje novi lastnik sklene za celo leto al le za obdobje do poteka registracije. Se pravi, če kupim avto, ki mu poteče registracija avgusta, a plačam registracijo od danes za celo leto ali sorazmeren del do avgusta (se pravi za 3mesece oziroma za četrt leta)?
Deeyan
plačaš lahko registracijo samo do avgusta wink.gif
jures
Sva včeraj debatirala in sem preveril, on če odjavi avto novi kupec potem plača samo razmerni del cestnin in zavarovanja od dneva nakupa do datuma TPja na prometni.

+ majhen strošek za Bojča in kupca
- avto je neregistriran

Drugo kar sem mu predlagal pa je da avto prepiše na ženo, ona plača polno a samo razmerni del dveh mesecev osnovnega zavarovanja, on pa lahko prenese bonus s kopijo njene police

Samo se mi zdi prva opcija boljsa, ker kupec ki je resen bo takoj vedel kaj kupuje
jures
Potem se pa lahko za 5 vzame tole
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPre...=446&sid=93
Grega_
Jest bi naredil tako da bi CX7 doplačal zavarovanje do avgusta, potem pa na novo z bonifikacijami. Šestko naj pusti kot je, da jo kupec sproba, se odpelje z njo in ko jo bo prodal, bo dobil nazaj del zavarovanja do preteka, kar pomeni, prej jo proda več bo dobil na račun smile.gif Več ali manj so sami plusi pri temu, za Cx7 ne bo tako tako zelo visok znesek za tele 3 mesece, vmes bo šestko prodal, in mu je ni treba odjavljati,tablice vračati, ker če jo bo, jo bo moral kupec še nekako do tehničnih spravit itd. itd. in če ne bo upal z drugimi tablicami bo treba na avtovleko tako da lahko se zakomplicira pri kupcu, preizkusne pa tudi niso poceni. Če bo imel šestko zavarovano več kot 11 mesecev bo dobil dodatni letni bonus (če že ni preko 50%) in bo tako po novem cx7 še malo ceneje zavaroval, res pa da se mu nova bonifikacija za CX7 začne šteti od nove registracije naprej, teh par mesecev pa ne.
jures
(Grega_ @ 27 May 2010, 12:29) *

Jest bi naredil tako da bi CX7 doplačal zavarovanje do avgusta, potem pa na novo z bonifikacijami. Šestko naj pusti kot je, da jo kupec sproba, se odpelje z njo in ko jo bo prodal, bo dobil nazaj del zavarovanja do preteka, kar pomeni, prej jo proda več bo dobil na račun smile.gif Več ali manj so sami plusi pri temu, za Cx7 ne bo tako tako zelo visok znesek za tele 3 mesece, vmes bo šestko prodal, in mu je ni treba odjavljati,tablice vračati, ker če jo bo, jo bo moral kupec še nekako do tehničnih spravit itd. itd. in če ne bo upal z drugimi tablicami bo treba na avtovleko tako da lahko se zakomplicira pri kupcu, preizkusne pa tudi niso poceni. Če bo imel šestko zavarovano več kot 11 mesecev bo dobil dodatni letni bonus (če že ni preko 50%) in bo tako po novem cx7 še malo ceneje zavaroval, res pa da se mu nova bonifikacija za CX7 začne šteti od nove registracije naprej, teh par mesecev pa ne.

CX7 = MAREC 2011
Bojcova mazda = julij 2010

velika razlika, zato vsekakor bonus na CX7 je skorajda potreben
LabiGT
balkan: odjavi 6-ko, registrira cx, ce pride kaksen kupec , tablice cx-a na 6-ko pa je smile.gif
jures
(LabiGT @ 27 May 2010, 15:15) *

balkan: odjavi 6-ko, registrira cx, ce pride kaksen kupec , tablice cx-a na 6-ko pa je smile.gif

to se govori off line smile.gif
Jero
(LabiGT @ 27 May 2010, 15:15) *

Pa lih takrat ko bi to naredil, bi se ti en šalabajzer prbou vanjga, pa si popušil na celi črti.
Grega_
Ahaaa to je pa druga, sem mislil da je avgust v igri, ker ga je Boss omenjal, pa vidim da je dal samo primer.
Potem pa že ta napisana varianta ja smile.gif pa paziti na smrkce smile.gif
jures
Tema rešena, Bojč se vozi s cx7, in natočil je sam svoj prvi tank plina pod mojim budnim očesom smile.gif
BOJČ
Hvala vsem za pomoč in mnenja. tako kot je Jures rekel, CXko sem registriral, 6ko pa odjavil iz prometa. V bistvu je najmanj komplikacij, s kupcem pa bova že nekako uredila smile.gif
Slivka
Mogoče malo pozno, pa vseeno - bo pa komu drugemu prišlo prav:

nekatere zavarovalnice (s težkim srcem) dovolijo izjemo za take primere: s starega avta preneseš vse ugodnosti na novi avto, za starega pa bi ti morali v takem primeru izdati novo polico. Pa jo sestavljajo en mesec in če ga v tem času prodaš, nove police ne dobiš in ne plačaš nobenega dodatnega zavarovanja. Če pa ti prej poteče zavarovanje, plačaš polno, brez kakršnih koli popustov, ker si jih pač že koristil na novem avtu. IN NI MOŽNOSTI, DA BI PA ZDAJ Z NOVEGA PRENESEL POPUST NA STAREGA!

Mene je ta možnost prišla najceneje.
jures
(Slivka @ 30 May 2010, 21:42) *

Mogoče malo pozno, pa vseeno - bo pa komu drugemu prišlo prav:

nekatere zavarovalnice (s težkim srcem) dovolijo izjemo za take primere: s starega avta preneseš vse ugodnosti na novi avto, za starega pa bi ti morali v takem primeru izdati novo polico. Pa jo sestavljajo en mesec in če ga v tem času prodaš, nove police ne dobiš in ne plačaš nobenega dodatnega zavarovanja. Če pa ti prej poteče zavarovanje, plačaš polno, brez kakršnih koli popustov, ker si jih pač že koristil na novem avtu. IN NI MOŽNOSTI, DA BI PA ZDAJ Z NOVEGA PRENESEL POPUST NA STAREGA!

Mene je ta možnost prišla najceneje.

No meni je AS naredil polico v naprej s prenešenim bonusom, semn moral potem bojčovo polico poslati po pošti

Bojču je na podlagi lepega pogleda, mladenka v Triglavu naredila polico v naprej s prenešenim popustom, in sva dirkala nazaj da sva prinesla odjavljeno prometno preden je zaprla.

Vse se da. Moram pa reči da se v Kranju da VSE na zaupanje, medtem ko v LJ je obup. Lizing mi jepozabil dati račun poleg, reče bejba na oknu, brez skrbi, bodo že poslali, če pa ne bodo bomo pa mi poklicali...itd itd vedno se kaj najde in vedno je način rešitve.

Zato mene LJ ne vidi več pri upravnih zadevah, samo na k* DURS še hodim

P.S. Avto sem prevzel v Petek, danes sem po 14 dneh dobil z DURSA potrdilo o plačanih davkih in prispevkih....katastrofa - no in tudi brez tega se je dal lizing uredit v Kranju!
lesko
najbulš varjanta da se prepišeš v Hudorovac, Brajdič in podobne lopove, pa sploh ne boš pomislu na cestnine, registracije.....
Grega_
Jures to sta preko agenta delala?? Ali tudi na šalterju to naredijo?? Z agentom se vedno da vse zment, celo preko maila in ga sploh ne vidiš nikoli smile.gif ti nakažeš, on ti pošlje, ti njemu podpisano nazaj... biggrin.gif
jures
(Grega_ @ 2 Jun 2010, 14:33) *

Jures to sta preko agenta delala?? Ali tudi na šalterju to naredijo?? Z agentom se vedno da vse zment, celo preko maila in ga sploh ne vidiš nikoli smile.gif ti nakažeš, on ti pošlje, ti njemu podpisano nazaj... biggrin.gif

jest prek agenta, bojč na šalterju s 'posebnimi pogoji'.....
Allyssa
(jures @ 2 Jun 2010, 15:02) *

jest prek agenta, bojč na šalterju s 'posebnimi pogoji'.....

"Posebnimi pogoji"? Zašarmiral beybo na šalterju? happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif

Btw,..Bojč čestitam za nakup yahoo.gif
BOJČ
(Allyssa @ 6 Jun 2010, 14:13) *

"Posebnimi pogoji"? Zašarmiral beybo na šalterju? happy0195.gif happy0195.gif happy0195.gif
Btw,..Bojč čestitam za nakup yahoo.gif

Hahaha, ja no... blush.gif

Hvala za čestitke Ally smile.gif
Allyssa
A je bla vsaj blond? smile.gif
BOJČ
(Allyssa @ 7 Jun 2010, 10:04) *

A je bla vsaj blond? smile.gif

Ne boš verjela... Črna biggrin.gif blush.gif
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.