(Boss @ 31 May 2010, 15:57)

Jures, preveč se razburjaš in ne moreš gledat samo skozi svoje oči in svojo situacijo. Še manj pa lahko "zahtevaš", da zaradi gužv nekdo hodi eno uro prej v službo. Tega časa večini ne bo nihče plačal kot tudi časa, ko stojiš v raznoraznih kolonah. Ne narobe zastopit, to ni jamranje ampak je poskus, da bi se situacija izboljšala na najmanj boleč način.
Problem pri nas je tranzitni promet in ne naši kamionarji. Pridi enkrat v ponedeljek pogledat stanje med 7 in 9 uro in ko na trasi dolgi 20km večino časa voziš po prehitevalnem pasu, ker je vozni zabit s kamioni prleplenimi en do druzga, da tud ne moreš na izvoz ti bo verjetno jasno o čem govorimo. In še enkrat od te gneče je naš le vsak peti kamion vse ostalo je transport Romunija, Bolgarija, Ukrajina, Slovaška, Madžarska, Rusija. Vse gomazi tuki čes, ker ostale države so se že zavarovale z višjimi cenami cestnin.
Res bi rad slišal en pameten predlog zakaj moramo vso to gmoto kamionov prenašat. Od take teže prometa je treba AC-je non stop flikat kar prinaša nadaljne zastoje. Romuna pa boli kurac, če je njegov kamion prekomerno težak - važno da pride do Italije, kjer takoj pri meji raztovorijo in z več kamioni do cilja. Ja Italijanska carina tehta kamione in Romun to ve v Slovenija pa se to skoraj ne zgodi azto je tak Texas pri nas.
Tole zadnje res nima smisla s tem predlogom ampak mogoče le oris zakaj se pri nas valijo take mase. Zakaj ne smemo kot suverena država tole malo omejiti tako kot to delajo ostale članice EU? Zakaj moramo biti hlapci in vedno kimat ter v dobrobit prostega pretoka blaga poklekat pred Europo. Mi ja ostalim EU članicam pa to ni potrebno. Zakaj?
Pa v končnio fazi tale predlog sploh ne omejuje prometa ampak ga samo prerazporeja na manj obremenjene ure za dobrobit vseh. Po moje tud kamionarju ne diši čakat v takih zastojih in zgubljat čas al se motim in v tem neznansko uživajo.
Sem vsak dan na cesti od sedmih do 8h, a vi očitno drugače vidite situacijo. Dajte enkrat v koloni pogledat koliko avtov stoji in koliko kamionov. V bistvu vse skupaj stoji zaradi povečanega prometa v jutranji konici ki je večinoma avtomobilski
Oba sta to obrnila v smer, češ saj jaz pa sedim doma...jok brate....
Pa kaj je narobe da so tuji kamioni tukaj, to pomeni nič drugega kot delni promet v Luki Koper....bodo pa tujci šli drugam, saj skozi delamo na tem da se počasi izoliramo kot kaki Hrvatje
In moje nestrinjanje je predvsem v tem, da skupaj zahtevata omejitev in plačila tranzita in s tem tudi naših kamionarjev....
Nekaj je taksa, ki jo plača vsak ki se vozi kadarkoli, drugo pa omejitev na termin, zato, da se bo domačin lahko mirno peljal po 'svoji' cesti.
Pameten odgovor, zakaj moramo prenšati? Ker še vedno plačujejo cestnino, ki ni poceni in zato ker je to diskriminatorno....sori ampak je.
Če je nekdo neodgovoren in ima zapuščen tovornjak, dela štalo na cesti potem zato ni ukrep omejitev prometa ampak kazen - to pa žal nihče ne izvaja in zaradi tega ne moreš vseh metati v eno vrečo.
Oba sta se spravila na 7 in 9 uro, ker vaju to moti, dam primer:
Petek 15-17 cestninska postaja Brezovica - zadnji 4 tedni 5km kolona.....bosta omejila oz dvignila cestnino za avtomobile?
Nedelja (ko je tovorni promet prepovedan) zabasano povsod, cestninske
in določene vpadnice- koliko to stane?
VSAK dan od 7-9 smo se cjazioli uro in pol iz Medvod, bilo ni niti enega kamiona, ker ni bila avtocesta, še danes so špice, ampak infrastruktura z novim tunelom počasi požira, vsaj tranzit gre mimo - bi po vaje potem bilo bolje nas po denarnici vsekati da ne hodimo takrat v službo ampak poprej?
Tukaj ni logike, ni en madzar, romun kriv ce imamo ceste v pizdi in drzava njihove in nase cestnine krade in jih ne daje za popravilo, še več če ne izdeluje cest po predpisih. Pa ne pozabi da je šlo miljarde iz Phare za ceste....žal v žepe tudi.
Spomni se primera, ko so v Srbiji imeli cestnino do Beograda x2 za tujce in x1 za domačine....to je dobesedno balkan način....dosegli pa so 0.
Pa še tole, lahko smo še srečni, v tujini imaš 4,5,6 in tudi 9 pasovnice (Moskva) pa vse stoji! Lepa in svetla izjema je Pariz, kjer dobesedno nihče ne uporablja več avta v mestu. Mesto je kot pajkova mreža z RER, METRO, BUS ki te pripelje za enotno ceno od do....sam grem z letališča CDG do pisarne ki je 40km stran pa sem tam v pol ure za 12€ z dvema prestopoma iz vlaka na metro...
Skratka, da ne bluzim, zagovarjam načelo enakopravnosti, je pa treba izkoristiit tranzit v svoje dobro, ne da bi koga omejeval