Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 323F GT in MX-3 V6
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
1, 2
Marko_mx-3
Pa še veeeeeellliiiiiikkkk je ene robe za predelovat happy0158.gif
Symon
Res je. cool.gif

V "najslabšem" primeru pa kupi kakšno Primero GT z SR20DE motorjem. Prijatelj ima Sunnya in so mu po nekaj predelavah (odmične, drugi bati od SR16VE, zbrušeni kanali in odprt avspuh) izmerili najprej nekaj čez 200hp, potem po poštimani elektroniki je še dosti več ampak zdaj rabi še nove vijake za glavo ker so se original raztegnili, niso zdržali skoraj take kompresije.
V bistvu je dirkalnik, tole je še brez poštimane elektronike. Mogoče ga bo prodal ko bo poštiman, ker ima itak še 200SXa za zrihtat. No saj še prej ga mikajo trobentice, da vidi, če prileze na 300. Kar OK za 2.0 brez turbine, pri Cliotu je 200hp brez trobentic že uspeh. smile.gif
Deeyan
(Symon @ 14 Jun 2010, 21:56) *

Res je. cool.gif

V "najslabšem" primeru pa kupi kakšno Primero GT z SR20DE motorjem. Prijatelj ima Sunnya in so mu po nekaj predelavah (odmične, drugi bati od SR16VE, zbrušeni kanali in odprt avspuh) izmerili najprej nekaj čez 200hp, potem po poštimani elektroniki je še dosti več ampak zdaj rabi še nove vijake za glavo ker so se original raztegnili, niso zdržali skoraj take kompresije.
V bistvu je dirkalnik, tole je še brez poštimane elektronike. Mogoče ga bo prodal ko bo poštiman, ker ima itak še 200SXa za zrihtat. No saj še prej ga mikajo trobentice, da vidi, če prileze na 300. Kar OK za 2.0 brez turbine, pri Cliotu je 200hp brez trobentic že uspeh. smile.gif

sej v to ste me čist prepričal, da je treba V6-ko kupit že v štartu, ampak škoda se mi je ločit od C-jke.

Če bi že gledu po nissanih me pa najbolj privlači 200SX. Naslednja varianta pa Mitsubishi Galant.

(Marko_mx-3 @ 14 Jun 2010, 12:08) *

1.5 od BA serije je Z5!

BG je pa 1.6 in B6

od BA ja, mislu sm na BJ wink.gif
Symon
200SX pa un moder ne vem a je prodan ali pa si je premislil. Avto je bil brezhiben, narejena generalka, vesten lastnik. Samo slovenska fovšija ga je pač spraskala in je bil potreben ličarije. glare.gif
Ploki
a to tist ki je bil komplet ličarsko obnovljen?
Deeyan
(Symon @ 15 Jun 2010, 06:36) *

200SX pa un moder ne vem a je prodan ali pa si je premislil. Avto je bil brezhiben, narejena generalka, vesten lastnik. Samo slovenska fovšija ga je pač spraskala in je bil potreben ličarije. glare.gif

ja vem ja, tist ze mi je zlo dopadu, tiste praske me niti niso tolk motle. Se mi je pa nekoč zlo luštal tut tegale http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3864996&show=1 ampak zdej ne več, more bit Japonc pa fertiik biggrin.gif
Ploki
hehe, tega je dizajniru isti tip kot 323F smile.gif
Marko_mx-3
(Ploki @ 15 Jun 2010, 09:38) *

hehe, tega je dizajniru isti tip kot 323F smile.gif

Kje je tukaj kakšna podobnost z 323F? Prej z RX-7 savana

Ploki
sej ne pravim da je podoben 323F, pravim da je isti dizajniru.
sta si pa res ta Rx7 pa on porsche podobna ohmy.gif
nikol nism porajtu
The styling was developed at the Orberammergau based Mazda Design Centre in Germany, by a man with an excellent CV. The Chief Designer at the time was the man responsible for the exterior styling of the Porsche 928, 924 and 944 all handsome cars in their time. Even now, a 928 cuts a dash in the supercar crowd. Take a look at a late 944 and the Lantis similarities are very clear. In particular, the manner in which the bonnet sinks into the bumper, while the wheel-arches blister.
-club323f.com

Deeyan
kaj gre tole res za BP motor?

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3642237
Marko_mx-3
(Deeyan @ 23 Jun 2010, 15:41) *

Pomoje je, ker so bili v mx-5. Da boš v tvojo spravu boš moral pa mal zamenjat kak sesalni kolektor in še kaj.
Deeyan
(Marko_mx-3 @ 23 Jun 2010, 16:13) *

Pomoje je, ker so bili v mx-5. Da boš v tvojo spravu boš moral pa mal zamenjat kak sesalni kolektor in še kaj.

pa še predraga ja, sam ni mi jasn, če gre za isti motor kot pri 323 BA seriji, kok je pri MX-5 140KM, pri 323 pa 115KM z0tdntknw.gif
Symon
(Deeyan @ 23 Jun 2010, 16:16) *

če gre za isti motor kot pri 323 BA seriji, kok je pri MX-5 140KM, pri 323 pa 115KM z0tdntknw.gif

Brez težav. Malo drugačne odmične in računalnik pa se motor obnaša čisto drugače. MX-5 ima gotovo še kolektor čisto drugačen. Ti bom kar dal primer iz ene druge znamke, motor 125hp, blokada na 6500 obratih, in isti motor z drugimi odmičnimi, kolektorjem in računalnikom pa ima 150hp in 7500 obratov blokado.
Deeyan
(Symon @ 23 Jun 2010, 19:15) *

Brez težav. Malo drugačne odmične in računalnik pa se motor obnaša čisto drugače. MX-5 ima gotovo še kolektor čisto drugačen. Ti bom kar dal primer iz ene druge znamke, motor 125hp, blokada na 6500 obratih, in isti motor z drugimi odmičnimi, kolektorjem in računalnikom pa ima 150hp in 7500 obratov blokado.

Ja sej to je čist podobn kot motor iz Nissana 350Z in Renault Velsatisa, ki je mal ušvohljen.

Pa bi pol pasu kolektor iz tega motorja (MX-5) na motor serije BA oz. kontra? Sam se mi zdi, da bi ble spet komplikacje glede nosilcev na mašini glare.gif
Ploki
ze V6 KL motor iz mazde ima en 123kw (KLDE) en pa 145kw smile.gif (KLZE)
pa je isto 2.5 V6 drugacni bati pa nevem se ka
Symon
(Deeyan @ 23 Jun 2010, 20:04) *

Pa bi pol pasu kolektor iz tega motorja (MX-5) na motor serije BA oz. kontra? Sam se mi zdi, da bi ble spet komplikacje glede nosilcev na mašini glare.gif

Ne. MX-5 ima motor vgrajen vzdolžno, 323F pa prečno.
Marko_mx-3
Vizuelno primerjat motorja, potem pa meter v roke in premerit vse mere blokov (od vijakov za nosilce, potem za altenator, servo, štartar, ......)

Še prej pa lahko mal po tujih forumih pogledaš, če je že kdo to delal(323fclub, ......)

Če pa na mizo postaviš ene 5 k€ pa grem mogoče ti to naredit smile.gif
Deeyan
(Marko_mx-3 @ 23 Jun 2010, 20:38) *

Vizuelno primerjat motorja, potem pa meter v roke in premerit vse mere blokov (od vijakov za nosilce, potem za altenator, servo, štartar, ......)
Še prej pa lahko mal po tujih forumih pogledaš, če je že kdo to delal(323fclub, ......)
Če pa na mizo postaviš ene 5 k€ pa grem mogoče ti to naredit smile.gif

tnx zaenkrat. To pa nasplošno nočem, da bi mi kdo drug delal, ker mam sam full veselja do tega, namreč že mam full dolg željo, da bi se lotu enga tajga projekta, pri Daihatsuju mi je nažalost spodletel, ker pač nism najdu GT turbo mašine, pooje bo tut tukile zlo težko dobit tak motor, po ugodni ceni.
Symon
(Deeyan @ 23 Jun 2010, 21:46) *

pomoje bo tut tukile zlo težko dobit tak motor, po ugodni ceni.

Jap.
mazdaman
Ja tuning ni poceni!
Deeyan
(mazdaman @ 23 Jun 2010, 22:09) *

Ja tuning ni poceni!

itaq, da ne, ampak še ta edini ki je ma pretirano ceno, V6-ke se prodajajo do največ 400€
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.