Mazda3310
3 Jun 2010, 12:16
Imam novo mazdo 3. Zelo zadovoljen. Imam pa vprašanje glede lučke za rezervno gorivo. Ta se mi namreč prižge po mojem zelo zgodaj, ko bi moralo biti še 15 litrov bencina v tanku. Tankam vedno okrog 40 litrov, namesto da bi pri 50 litrih (tank po deklaraciji drži 55 l). Saj bi riskiral in se vozil s prižgano lučko, samo potovalni računalnik mi pa pokaže samo še npr. 40 km. Ima kdo kakšne izkušnje s tem, ker se mi zdi brezveze tako pogosto hodit na bencinsko, če bi še lahko vozil 150km?
schurda
3 Jun 2010, 12:20
Isti problem pri 6 (CD 143) facelift ta stara. Pojma nimam, koliko drži tank (nekateri govorijo 65). Ponavadi gre noter 55-57 l. Ampak to je po tem, ko BC že 20 km kaže 0 km "to go". Kazalec pa še na črtici.
Kot kaže, je rezerve tam za enih 100.
(schurda @ 3 Jun 2010, 13:20)

Isti problem pri 6 (CD 143) facelift ta stara. Pojma nimam, koliko drži tank (nekateri govorijo 65). Ponavadi gre noter 55-57 l. Ampak to je po tem, ko BC že 20 km kaže 0 km "to go". Kazalec pa še na črtici.
z mazdo 6 (facelift CD 143) sem naredil 135km preden je zmanjkalo nafte. sem pa potem natankal 62l
lp
schurda
3 Jun 2010, 12:27
(schurda @ 3 Jun 2010, 13:20)

uklopko
3 Jun 2010, 12:45
pri meni zasveti (po računalniku ko je še cca 55km) vozil sem že tako dolgo da se mi kazalec niti premaknil ni več(računalnik je kazal 0km) nalil pa sem 50.1l tank naj bil prav tako 55l
Se pa sam samo informativno oziram na računalnik zaupam prevoženi kilometrini
tomaz108
3 Jun 2010, 18:24
meni začne svetiti, ko mi bc kaže še preko 200km. Koliko se dejansko naredi z lučko pri M6 CD136 ?
Mazda3310
3 Jun 2010, 18:48
(uklopko @ 3 Jun 2010, 13:45)

pri meni zasveti (po računalniku ko je še cca 55km) vozil sem že tako dolgo da se mi kazalec niti premaknil ni več(računalnik je kazal 0km) nalil pa sem 50.1l tank naj bil prav tako 55l
Se pa sam samo informativno oziram na računalnik zaupam prevoženi kilometrini

Pri moji Mazdi ni več kazalcev, ampak 12 črtic. Lučka se prižge, ko sveti samo še ena črtica. Z eno črtico naredim približno 65km. Verjetno bom enkrat gnal do konca, pa naj mi Mazda pomoč pripelje bencin do tam kjer ga bo zmanjkalo.
schurda
3 Jun 2010, 19:39
Vzemi ga s sabo.
Ko greste tankat, predvsem pri dizlu to velja, ko vam pištola prvič zabije počakajte minuto ali dve, da se pena posede, nato pa spet natočite. In tako ponavljajte. Na tak način sem spravil notri čez 60l nafte, kazalec za gorivo je bil pa krepko nad prvo črtico (full). Pretiravat pa ne, predvsem v toplih mesecih ne, ker se nafta razteza. Se pa tudi meni dogaja, da se mi lučka za rezervo za moje pojme prehitro vklopi.
schurda
7 Jun 2010, 20:48
Samo a ni to menda slabo za senzor oz. plovc?
@boitch: Kaj pa si naredil, ko je zmanjaklo nafte? Nisem imel še dizla, vem pa, da je bilo potrebno včasih "špurgirat" (spraznt zrak).
YavarYe X6V6
10 Jun 2010, 21:40
(tomaz108 @ 3 Jun 2010, 19:24)

meni začne svetiti, ko mi bc kaže še preko 200km. Koliko se dejansko naredi z lučko pri M6 CD136 ?
50-70 km, pol pa MES.
Ne boš prvi ki te bo BC nafarbal.
boitch
11 Jun 2010, 11:44
@boitch: Kaj pa si naredil, ko je zmanjaklo nafte? Nisem imel še dizla, vem pa, da je bilo potrebno včasih "špurgirat" (spraznt zrak).

Natankal sem in obrnil kljuc. Par sekund je trajalo preden je "zakurblal". To je pa to. Mogoče sem imel srečo, da mi je avto ugasnil pri 100 km/h in sem se v leru pripeljal na bencinsko

in ga nisem nič kurblal ko je bil prazen.. Tudi jaz še nisem nikoli prej ostal brez nafte.. Uglavnem, mašina še dela

Drugace pa v user manualu pise da imas pod havbo eno "rocno crpalko", ki jo zavrtis in potegne nafto iz tanka.. Ampak to sm šele kasneje prebral
YavarYe X6V6
11 Jun 2010, 12:41
(boitch @ 11 Jun 2010, 12:44)

Natankal sem in obrnil kljuc. Par sekund je trajalo preden je "zakurblal". To je pa to. Mogoče sem imel srečo, da mi je avto ugasnil pri 100 km/h in sem se v leru pripeljal na bencinsko

in ga nisem nič kurblal ko je bil prazen.. Tudi jaz še nisem nikoli prej ostal brez nafte.. Uglavnem, mašina še dela

Drugace pa v user manualu pise da imas pod havbo eno "rocno crpalko", ki jo
zavrtis in potegne nafto iz tanka.. Ampak to sm šele kasneje prebral

Nič se ne vrti ampak se napumpa-"drka" gor in dol en gumb premera cca 15 mm, ns filtru nafte.
snjaper
8 Mar 2011, 20:04
Men je zadnč zmankal nafte, 70 km mi je kazal do bencinske, ko mi je zmankal. Sm natoču 5 litrov + 52 na čarpalki.
QUOTE(snjaper @ 8 Mar 2011, 20:04)

Men je zadnč zmankal nafte, 70 km mi je kazal do bencinske, ko mi je zmankal. Sm natoču 5 litrov + 52 na čarpalki.

hehe, še eden...
Mihael1
9 Mar 2011, 06:39
(Boss @ 8 Mar 2011, 22:49)

hehe, še eden...

Ko ti poraba kaže, da lahko prevoziš še 90 km potem je čas da obiščeš Petrol!
Računalnik je na splošno znano pri vseh Mazdah dokaj nenatančen (vsaj kar se porabe goriva tiče)!
+ BC se da skalibrirati ker laže - tema posebej
YavarYe X6V6
9 Mar 2011, 08:01
(jures @ 9 Mar 2011, 07:24)

+ BC se da skalibrirati ker laže - tema posebej
Sprijaznit se je treba da pri dizlu kaže premalo in pri bencinrjih preveč, ker ko meni posveti lučka mi BC kaže cca 30 kilometrov in jih mirne duše naredim še 50-70 kilometrov. Pri dizlih pa je mersikdo ostal in bo še ostal na cesti ko mu je BC kazal še za cca 100 kilometrov.
Se da zadevo umerit samo ni pravila koliko časa bo ta "umeritev" ostala.
Če gledaš kazalček se ne moreš zajebat

Ker takrat k ti zmanjka je že davno zlezel pod zadnjo črtico na skali.**
**zdej sem lohk pameten ampak taprvič sem pa tudi sam ostal na AC ko je kazalo še 111km dometa
YavarYe X6V6
9 Mar 2011, 11:58
(Boss @ 9 Mar 2011, 11:54)

Če gledaš kazalček se ne moreš zajebat
Ker takrat k ti zmanjka je že davno zlezel pod zadnjo črtico na skali.**
**zdej sem lohk pameten ampak taprvič sem pa tudi sam ostal na AC ko je kazalo še 111km dometa

Točno tako in ko posveti lučka zaviješ na pump in si ziher zmagal.
Mam primer v živo na MX5 - brez lučke, kazalec točno na zadnji črti
QUOTE(jures @ 9 Mar 2011, 12:13)

Mam primer v živo na MX5 - brez lučke, kazalec točno na zadnji črti

to ni nc, sem mel kazalc debelo pod crto
sem mislu da bom obstal (nobenih pump nikjer sred spanije, in pol se le najde ena pumpa, noter je slo 48litrov...)
QUOTE(LabiGT @ 9 Mar 2011, 12:18)

to ni nc, sem mel kazalc debelo pod crto
sem mislu da bom obstal (nobenih pump nikjer sred spanije, in pol se le najde ena pumpa, noter je slo 48litrov...)
Probi to s šestko narest...
QUOTE(Boss @ 9 Mar 2011, 12:21)

Probi to s šestko narest...

sem ze

do zdaj 3 krat obstal
s sestko je treba tankat takoj ko pade kazalc, malo pod crto...
sam noter nikol mi ni slo vec kot 58l, laznivci pravijo da gre not 64l
kowkele
9 Mar 2011, 12:46
(LabiGT @ 9 Mar 2011, 12:22)

sem ze

do zdaj 3 krat obstal
ja jaz tudi nisem še tankal več kot 55l, pa je luč že precej dolgo gorela....
Stroker
9 Mar 2011, 13:52
(LabiGT @ 9 Mar 2011, 12:22)

sem ze

do zdaj 3 krat obstal
Eh, dizelaši..
Meni se lučka prižge, ko je kazalec mm nad zadnjo črtico in BC mi kaže še kakšnih 50 km. Potem vozim še nadaljnih 100 ali več km in grem na pumpo in tankam vedno nad 62l, kdaj tudi 65.
Obstal pa nisem še niti enkrat brez bencina.
YavarYe X6V6
9 Mar 2011, 14:30
(Stroker @ 9 Mar 2011, 13:52)

Eh, dizelaši..
Meni se lučka prižge, ko je kazalec mm nad zadnjo črtico in BC mi kaže še kakšnih 50 km. Potem vozim še nadaljnih 100 ali več km in grem na pumpo in tankam vedno nad 62l, kdaj tudi 65.
Obstal pa nisem še niti enkrat brez bencina.
Js nisem še tankal preko 59 litrov, zgleda da je kanta malo manjša ker pod njo gre še kardan za zadnji pogon.
dejanot
9 Mar 2011, 14:38
Cao Mazdasi in drugi, glih prav da se je odprla ta tema, namrec sem tudi sam v dilemi, komu vrjeti, racunalniku ali stevcu.
Evo dam primer, stevec za porabo mi kaze na zdnji crtici torej minimum sveti rezerva(logico

), medtem ko mi na racunalniku pise cca 150KM (lohka napopam slike),....
A ve gdo odgovor
LP
(dejanot @ 9 Mar 2011, 14:38)

Cao Mazdasi in drugi, glih prav da se je odprla ta tema, namrec sem tudi sam v dilemi, komu vrjeti, racunalniku ali stevcu.
Evo dam primer, stevec za porabo mi kaze na zdnji crtici torej minimum sveti rezerva(logico

), medtem ko mi na racunalniku pise cca 150KM (lohka napopam slike),....
A ve gdo odgovor
LP
odgovor = pumpa
dejanot
9 Mar 2011, 15:41
(jures @ 9 Mar 2011, 14:49)

odgovor = pumpa

no recima da je pumpa, vrjetno potem sledi menjava, na kaj naj se pa uzerim, do zdej sem se vedno na racunalnik kljub temu da je sel "cager" krpko cez crto a racunalnik je kazal 70KM.
no bom napopal zdajsno situacijo.
sam slikat morem.
(dejanot @ 9 Mar 2011, 15:41)

no recima da je pumpa, vrjetno potem sledi menjava, na kaj naj se pa uzerim, do zdej sem se vedno na racunalnik kljub temu da je sel "cager" krpko cez crto a racunalnik je kazal 70KM.
no bom napopal zdajsno situacijo.
sam slikat morem.
Alo mislu sem da moras na pumpo tankat
QUOTE(LabiGT @ 9 Mar 2011, 12:22)

sem ze

do zdaj 3 krat obstal
O ja gre sam cajt moraš met (cca 10minut)in počasi dofilavat (ampak res počasi). Tko napolneš tud un oddušek in gre notri tud preko 62 litrov. Sprobal sam enkrat, da sem videl a gre in očitno gre

ampak, da bi pa to delal vedno pa ni šans pa še problem je lahko pol pri temperaturnih razlikah, če nato avto po tankanju parkiraš na soncu oziroma vročem.
dejanot
9 Mar 2011, 17:36
(jures @ 9 Mar 2011, 15:53)

Alo mislu sem da moras na pumpo tankat

hehe sem mislil da je ze res kej s pumpo, no sam vseeno ne more biti take razlike, nek more bit narobe, no sem mislenja da se racunalniku nek "zmesa" sam to ni to hehe
aja no se dve slikci

Pa je že kdo zasledil kje uradno razlago od Mazde zakaj računalnik tako "nap*zduje"? Verjetno nimamo samo mi s tem težav.

Se da to kako zhrihtati, ne mislim s tistim, ko nastaviš pol pa ne shrani nastavitev...
YavarYe X6V6
9 Mar 2011, 19:51
Lej BC te bo nafukal, če se mu pustiš tako kot Garmin in ostali, če pa uporabiš kanček možganov pa mu ziher ne rata,
(James @ 9 Mar 2011, 19:47)

Pa je že kdo zasledil kje uradno razlago od Mazde zakaj računalnik tako "nap*zduje"? Verjetno nimamo samo mi s tem težav.

Se da to kako zhrihtati, ne mislim s tistim, ko nastaviš pol pa ne shrani nastavitev...
Jaz sm nastavu s tistim na +15 pa je mal bols pa shranjen je tut ustal ze cirka 1 let to pa vem ker sem januarja menu aku pa sem pol pogledu pa je blo se kr na +15!
dejanot
9 Mar 2011, 20:46
mah potemtakem je se zmer bolje vrjet analognim stvarem-stevcam, kot pa kaksnim digitalnim oz. nekim hajgteh racunalnikom ki te po domace povedano skus nategnejo, sm mislu da mam sam jaz probleme s takimi stvarmi pa vidim da nisem edini, jah ga bo treba ignorirat
lp
jaz sploh nimam Bc-ja
pa ga niti ne pogresam
QUOTE(dejanot @ 9 Mar 2011, 20:46)

mah potemtakem je se zmer bolje vrjet analognim stvarem-stevcam, kot pa kaksnim digitalnim oz. nekim hajgteh racunalnikom ki te po domace povedano skus nategnejo, sm mislu da mam sam jaz probleme s takimi stvarmi pa vidim da nisem edini, jah ga bo treba ignorirat
lp
Glej ne vse v isti koš metat - pri novi šestki je to popravljeno, kar pomeni, da so se iz napak nekaj naučili in zdaj zadeva funkcionira točno tako kot je predvideno.
dejanot
9 Mar 2011, 22:02
(Boss @ 9 Mar 2011, 21:42)

Glej ne vse v isti koš metat - pri novi šestki je to popravljeno, kar pomeni, da so se iz napak nekaj naučili in zdaj zadeva funkcionira točno tako kot je predvideno.
no lpeo da vem hehe bo pol treba novo sestko nabavt
jstdoma
13 Mar 2011, 11:28
Lučka se pr men prižge ko je kazalc čist na koncu. Po BC pa še za velik km. Grem pa ponavad tankat najkasnej ko lučka gori ene 50km. Nisem pa tankal še več kot 57l čeprou naj bi šlo no 68l.
Zanimivo pri moji 6-ki je,da ko se enkrat lučka za rezervo prižge,se ne ugasne več.Ni kot pri drugem avtu,da se mi vžiga in ugaša glede na hribe in doline.