Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Rezervni ključ
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
mare-
Ker me je zmeraj strah,da bom zgubil ključ recimo na dopustu ponavadi vzamem s seboj še rezervnega.
Pri mazdi je to fajn rešeno in si lahko sam sprogramiraš novega punk.gif brez,da bi te na servisu olupili.
To je potrebno naredit preden zgubiš en original,če ne moraš na servis.
Ključ za 9.39$ sem naročil tukaj:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16640

Nesel sema ga vrezat in tip mi reče to je pa kar brezplačno confused0059.gif nimam kaj računat za minuto dela,no najlepše hvala.
Postopek za program je pa naslednji:
1.Vtakneš original ključ,daš kontakt 3 sekunde vzameš ven
2.Takoj za tem vzameš drugi original zopet kontakt 3 sekunde in spet ven
3.Takoj za tem vtakneš kopijo daš kontakt 3 sekunde in ven z njim
Ključ je sedaj sprogramiran.
In zdaj mam 3 kluče happy0005.gif
Daljinca pa dobiš na ebayu za 40€ in ga prav tako sam sprogramiraš.Sam tega nisem še probal.
Ah bom kar copy/paste:

Step 1: Open drivers door and leave open.

Step 2: Lock and unlock the driver’s door using the power door lock switch on the door.

Step 3: Insert key into the ignition.

Step 4: Turn key to on position and return to off position. (IMPORTANT - use ON position NOT ACC position). Do this 3 times within 10 seconds. Leave key in the ignition.

Step 5: Open and close the driver’s door 3 times. (Door should be left open after this step).

Step 6: ECU should respond by locking and unlocking the doors.

Step 7: Press any button on remote #1 twice. ECU responds by locking and unlocking the car doors.

Step 8: Press any button on remote #2 (etc.) twice. Each time the ECU will respond by locking & unlocking the doors.

Step 9: Remove the key from the ignition and the ECU will respond a final time with a series of door locks and unlocks. You're done!
hotk090
(mare- @ 3 Jun 2010, 19:10) *

Nesel sema ga vrezat in tip mi reče to je pa kar brezplačno confused0059.gif nimam kaj računat za minuto dela,no najlepše hvala.
Daljinca pa dobiš na ebayu za 40€ in ga prav tako sam sprogramiraš.

To velja za use mazde? Jaz imam mx3 94l Imam pa samo en original ključ a bo to izvedljivo? Ne vem kaj naj naredim strah me je da bom izgubil ključ sad.gif Nov je pa verjetno kr drag..
JozaGulikoza
Hvala za informacijo, bom takoj obvestil HroščaVineta - kokr vem ma še vedno samo 1 ključ za svojo Mazdojklo št. 6! party0024.gif happy0158.gif
hotk090
(JozaGulikoza @ 28 Dec 2010, 09:21) *

Hvala za informacijo, bom takoj obvestil HroščaVineta - kokr vem ma še vedno samo 1 ključ za svojo Mazdojklo št. 6! party0024.gif happy0158.gif

Ja ampak če jaz prav razumem potrebuješ dva original ključa, da to izvedeš. Najprej vstaviš prvega in nato drugega potem pa kopiran ključ. Če se da samo z enim ključem in če velja tudi za moj avto happy0064.gif
JozaGulikoza
Zate bi rekel, da sploh ni nobenga problema, vsaj pri moji 323F, letnik 1993, sem ključe štepal kar po tekočem traku (ne vem al sem jih mel 4 al 5 skupno), verjetno pri teb ni nič drugače! happy0158.gif party0024.gif
hotk090
(JozaGulikoza @ 28 Dec 2010, 09:26) *

Zate bi rekel, da sploh ni nobenga problema, vsaj pri moji 323F, letnik 1993, sem ključe štepal kar po tekočem traku (ne vem al sem jih mel 4 al 5 skupno), verjetno pri teb ni nič drugače! happy0158.gif party0024.gif

A potem sploh ni kodiran? biggrin.gif A mogoče gdo ve tudi kaj za daljinca? Imam samo en daljinec proizvajalca Laserline in bi bilo tudi dobro če bi imel še kakšnega ker če izgubm ključ potem bom tudi daljinca sad.gif
JozaGulikoza
Čist lep navaden češki ključ, ki ti ga ključavničar ureže v parih potezah, tvoj pa sem skor 100% je isti šmorn! party0024.gif
jures
(JozaGulikoza @ 28 Dec 2010, 10:07) *

Čist lep navaden češki ključ, ki ti ga ključavničar ureže v parih potezah, tvoj pa sem skor 100% je isti šmorn! party0024.gif

mx5 ima immobilizer in transponder v ključu....mx3 pa po pomoje odvisno od letnika
hotk090
(jures @ 28 Dec 2010, 10:12) *

mx5 ima immobilizer in transponder v ključu....mx3 pa po pomoje odvisno od letnika

Aha.. Potem bom dal narediti drugi ključ in probal če bo šlo saj, ni tako drag. Kako bi pa daljinec sprogramiral? Al moram kupiti nov modul in daljice?

jures
(hotk090 @ 28 Dec 2010, 12:07) *

Aha.. Potem bom dal narediti drugi ključ in probal če bo šlo saj, ni tako drag. Kako bi pa daljinec sprogramiral? Al moram kupiti nov modul in daljice?

sem dal gor navodila za mx5, ampak me neki je** ne prime s tisto foro 5 x ON/OFF bo treba na servis zgleda.
Jaz sem dobil samo en ključ poleg avta, samo mi krije strošek drugega.
YavarYe X6V6
(hotk090 @ 28 Dec 2010, 08:39) *

To velja za use mazde? Jaz imam mx3 94l Imam pa samo en original ključ a bo to izvedljivo? Ne vem kaj naj naredim strah me je da bom izgubil ključ sad.gif Nov je pa verjetno kr drag..

MX 3 NIMA kodiranega ključa !
JozaGulikoza
(YavarYe X6V6 @ 29 Dec 2010, 08:16) *

No pol se nisem zmotu - greš do Ključavničarja, ga urežeš k zmaja in pelješ (isto kot sistem Zastava 750, letnik 1970)! party0024.gif tongue.gif
mokster
Čist tko OFF TOPIC, a uni preklopni ključi z ebay, to je za kaj? Pa daljinca lahko tud amater premesti v ohišje?
krco22
happy0158.gif
(mokster @ 29 Dec 2010, 09:56) *

Čist tko OFF TOPIC, a uni preklopni ključi z ebay, to je za kaj? Pa daljinca lahko tud amater premesti v ohišje?

Jaz sm ga dobu od enga iz foruma sem ze pozabu kdo je bil se more bit nekje tema!
Drgac je pa cist simpl prestavu sm sam transponder v ta kljuc iz ebaya in dalinca isto ga dal izrezat za 7€ in pali ko urca ze kr neki cajta brez problema!
JozaGulikoza
@Hotko090 , si že uštimu ključ, pa je use okej al so kake komplikacije? tongue.gif
hotk090
(JozaGulikoza @ 1 Jan 2011, 17:01) *

@Hotko090 , si že uštimu ključ, pa je use okej al so kake komplikacije? tongue.gif

ne nisem še... zadnju dnevi decembra pa ni bilo časa ... biggrin.gif javim ko bom uštimal in sprobal
Sishi
(YavarYe X6V6 @ 29 Dec 2010, 08:16) *

Hm whatever.gif , meni z rezervnim (narejenim pri ključavničarju) ne vže mad.gif
JozaGulikoza
Možno da ga ni pravilno vrezal, al ti vrata pa normalno odklepa in vergla avto? dry.gif
Sishi
(JozaGulikoza @ 3 Jan 2011, 08:31) *

Možno da ga ni pravilno vrezal, al ti vrata pa normalno odklepa in vergla avto? dry.gif

Vergla, vergla sam ne vžge! Lahko, da facelift ima kodiran ključ z0tdntknw.gif
Marko_mx-3
(Sishi @ 3 Jan 2011, 08:35) *

Vergla, vergla sam ne vžge! Lahko, da facelift ima kodiran ključ z0tdntknw.gif

Naslednjič prinesi sabo in bova pogledala biggrin.gif
JozaGulikoza
Bo Marko neki "shekal" tongue.gif party0024.gif
Sishi
(Marko_mx-3 @ 3 Jan 2011, 08:41) *

Naslednjič prinesi sabo in bova pogledala biggrin.gif

OK bom.
hotk090
evo danes sem dobil ključ ker ga je klučavničar naročil in je isti kot ta sam da nima znaka od mazde gor. ključ dela party0024.gif happy0064.gif za ključ sem pa dal 4,7 € biggrin.gif zdaj več nimam takšnega straha da ga bom izgubil happy0064.gif
soča
(mare- @ 3 Jun 2010, 19:10) *

Ker me je zmeraj strah,da bom zgubil ključ recimo na dopustu ponavadi vzamem s seboj še rezervnega.
Pri mazdi je to fajn rešeno in si lahko sam sprogramiraš novega punk.gif brez,da bi te na servisu olupili.
To je potrebno naredit preden zgubiš en original,če ne moraš na servis.
Ključ za 9.39$ sem naročil tukaj:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16640

Daljinca pa dobiš na ebayu za 40€ in ga prav tako sam sprogramiraš.Sam tega nisem še probal.
Ah bom kar copy/paste:

Step 2: Lock and unlock the driver’s door using the power door lock switch on the door.

Step 4: Turn key to on position and return to off position. (IMPORTANT - use ON position NOT ACC position). Do this 3 times within 10 seconds. Leave key in the ignition.

Step 5: Open and close the driver’s door 3 times. (Door should be left open after this step).

Step 7: Press any button on remote #1 twice. ECU responds by locking and unlocking the car doors.

Step 8: Press any button on remote #2 (etc.) twice. Each time the ECU will respond by locking & unlocking the doors.

Step 9: Remove the key from the ignition and the ECU will respond a final time with a series of door locks and unlocks. You're done!

Sem šel na to spletno stran poiskat ključ za našega (Mazda 5 2007), pa ga nisem našel. Ali je za M6 enak kot za M5.
Hvala

lp
kowkele
Mene pa zanima, če se da dobiti rezervni daljinec za mazdo 6(razen na servisu, kjer je 300€+)? Pa če se ga res da tudi sprogramirat npr. po temu postopku:

Step 2: Lock and unlock the drivers door using the power door lock switch on the door.

Step 5: Open and close the drivers door 3 times. (Door should be left open after this step). *Instead of opening/closing door 3 times, you can press the button in door jam. The car will think you're opening and closing door but much easier!

Step 8: Press any button on remote #2 twice (etc.) Each time the ECU will respond by locking & unlocking the doors.

Read more: http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_progr...e#ixzz1ApUsFQa2
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.