Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
"Škripanje" volana - mazda 3
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
choerte
Lep pozdrav vsem!

Mam en problem oz. me moti to, da mi na mazdi 3 (2004, 112.000 km) nekaj škriplje pri volanu ko ga vrtim levo, desno. Sliši se ko je avto na mestu ali ko se peljem počasi v ovinek, pri višjih hitrostih več ne. Zvok bi opisal kot da bi se nekaj voščilo/šumelo/škripalo, na trenutke (proti skrajnim legam) se sliši tako, kot bi debel kos usnja upogibal.
Par tednov nazaj bil na servisu, kjer so rekli da to ni nič, da je normalno, vendar mi je vseeno malo čudno pa zdi se mi, da je zvok vedno bolj izrazit oz. se vedno bolj sliši, ker dva, tri mesece nazaj se je komaj slišalo.
Drugače servo gre lepo, gladko, samo ta zvok me malo bega...

Saj po moje ga bom še enkrat peljal na servis, ampak me vseeno zanima, če je mel kdo podobne probleme ali ve kaj bi lahko bilo.

še link do posnetka, ampak se slabo sliši zaradi ostalih šumov, tako da ne vem če bo kaj v pomoč...
uklopko
hm zanimivo!
Sicer meni se tudi sliši ko zavijam (nek prizvok servo volana-pumpe al neki tazga) samo se mi pa nikjer nič ne zatika ali da bi morda čudno škripalo. Morda gre samo za drgnenje samih manšet ki so gumaste z0tdntknw.gif

morda bi blo fino če bi vsaj lociral prib. kje se to sliši (eden naj vrti volan drugi naj posluša)
choerte
Servo pumpa mi je jasno da se sliši, samo ni to, ker vem kak zvok ima in jo slišim rahlo odzadaj.
Za manšete ne vem, možno, zvok je res tak kot bi se nekaj drgnilo.

Sliši se pa nekje v območju med samim volanom in stopalkami.
Aws3nicK
(choerte @ 4 Jun 2010, 13:21) *

Servo pumpa mi je jasno da se sliši, samo ni to, ker vem kak zvok ima in jo slišim rahlo odzadaj.
Za manšete ne vem, možno, zvok je res tak kot bi se nekaj drgnilo.

Sliši se pa nekje v območju med samim volanom in stopalkami.

Večni problem Mazd. Odkleni volan, ga parkrat potisni nitri ven, gore dole pa bo. Mazda ma neko čudno mazanje na volanskem drogu in ga je potrebno enkrat na leto malo preguncat, potlej pa neha "škripat"! Poročaj, če še škripa smile.gif
lesko
(Aws3nicK @ 13 Sep 2010, 09:21) *

Večni problem Mazd. Odkleni volan, ga parkrat potisni nitri ven, gore dole pa bo. Mazda ma neko čudno mazanje na volanskem drogu in ga je potrebno enkrat na leto malo preguncat, potlej pa neha "škripat"! Poročaj, če še škripa smile.gif

pri meni je bla ista zadevšna pa sem ga tud preguncal na vse strani in je OK party0024.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.