Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Sklopka
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
stepski volk
Evo spet jaz sad.gif Kakor da ni bila bencinska pumpa dosti velik strošek mi sedaj nagaja še sklopka in raje prej vprašam strokovnjake tukaj gor predno se podam na kakšen servis in me spet oropajo sad.gif
Sem pa tudi že pisal posamezniku,ampak več glav več ve... happy0158.gif

Ko je avto zalaufan mi ne gre v nobeno prestavo,ko ga pa ugasnem pa brez problema. In ko ga spet zalaufam v prestavi mi čisto počasi leze naprej,kakor da mi ne oddvoji sklopka. Že prej mi je po malem nagajala. Včeraj na primer ni bilo nobenega problema pa sem se vozil cel dan in v soboto na gas tuningu isto,brez problema danes jo pa z dvorišča ne spravim saj ne gre v nobeno prestavo angry.gif
Mislim da je to moje dvorišče prekleto devil.gif saj mi je pumpa isto crknila na tem dvorišču angry.gif angry.gif

Vaše mnenje... dry.gif

Pa še v soboto imamo "panoramsko vožnjo" sad.gif

Hvala za odgovor happy0158.gif
enej_46
hmm poglej če je kaj narobe s servopumpico od sklopke, da se ni odšravfala al karkoli, kaj občutek na pedalu je normalen?
ker čene zna bit da je šel potisni ležaj.
škoda spet pizdarija brezveze.
najprej malo poglej okoli menjalnika, tam zraven zaganjača je ta zadeva.
tako zgleda:
stepski volk
(enej_46 @ 7 Jun 2010, 14:19) *

hmm poglej če je kaj narobe s servopumpico od sklopke, da se ni odšravfala al karkoli, kaj občutek na pedalu je normalen?
ker čene zna bit da je šel potisni ležaj.
škoda spet pizdarija brezveze.
najprej malo poglej okoli menjalnika, tam zraven zaganjača je ta zadeva.
tako zgleda:

Sklopka je normalna taka kot pred 7 leti ko sem jo kupil... happy0158.gif

[quote name='stepski volk' date='7 Jun 2010, 14:31' post='182587']
Sklopka je normalna taka kot pred 7 leti ko sem jo kupil... happy0158.gif
Res pa je da se je pozimi ko je bilo hladno slišalo kakor eno žvižganje ko sem narahlo pritisnil sklopko,ko sem jo pa do konca pritisnil je pa to žvižganje izginilo sad.gif
tomblaster
...imava isti problem... sad.gif Jest sem se tudi malo pozanimal in sem slišal da naj poizkusim zamenjati olje v menjalniku!!?!? to sem izvedel od mehanika,ki dela na mazdah... z0tdntknw.gif
stepski volk
(tomblaster @ 7 Jun 2010, 17:17) *

...imava isti problem... sad.gif Jest sem se tudi malo pozanimal in sem slišal da naj poizkusim zamenjati olje v menjalniku!!?!? to sem izvedel od mehanika,ki dela na mazdah... z0tdntknw.gif

Torej imaš isti problem mad.gif Jaz sem naredil z novim kakšne 13.000 kilometrov sad.gif Možno pa je saj sem menjal olje na nepooblaščenem serviserju,ampak je znan kot zelo dober mehanik dry.gif
Bom šel jutri v akcijo in poizkusil z drugo prestavo skozi Jesenice do kakšnega kanala in mehanika da mi bo probal to olje zamenajt... z0tdntknw.gif
Jaz samo upam da mi ga bo uspelo zrihtat do sobote saj sem prav z veseljem pričakoval ta dan sad.gif
tomblaster
(stepski volk @ 7 Jun 2010, 17:47) *

Torej imaš isti problem mad.gif Jaz sem naredil z novim kakšne 13.000 kilometrov sad.gif Možno pa je saj sem menjal olje na nepooblaščenem serviserju,ampak je znan kot zelo dober mehanik dry.gif
Bom šel jutri v akcijo in poizkusil z drugo prestavo skozi Jesenice do kakšnega kanala in mehanika da mi bo probal to olje zamenajt... z0tdntknw.gif
Jaz samo upam da mi ga bo uspelo zrihtat do sobote saj sem prav z veseljem pričakoval ta dan sad.gif

Ja,baje da ta olje,ki je notri ni pravi,tako da bom poizkusil z zamenjavo,vsaj tako mi je mehanik svetoval!
Rekel je da naj kupim olje kar na mazda servisu-tam sem se pozanimal;rabim ga 2litra,liter pa stane 35eu sad.gif
Imam pa tudi podatke o olju,če ti pridejo kaj prav,takega prodajajo na AC COSMOS- sae 75w90 castrol tax-f
happy0158.gif
Symon
Če niti pod razno ne gre v prestavo je nemogoče, da bi bilo krivo olje. Lahko gre kvečjemu malo težje, če je pregosto, da pa ne bi šlo je pa malo bosa.
Jero
Slave cilinder na za sklopko bi znal bit zanič, se dosti dogaja, sploh pr NA miatah
jernic
Moja izkušnja:

V primeru popuščanja slave cilindra to občutiš na pedalu sklopke kot čedalje nižje prijemanje oz.odpiranje sklopke..
na koncu v poden pohojen pedal več ne odpre sklopke in jasno ne moreš menjat prestave.

zna pa v tem primeru mogoče pomagat pumpanje pedala ,da lahko prešaltaš.

Olje v menjalniku pa s tem gotovo nima nobene blage veze..razen ,če je avtomatik . tongue.gif
BOBI
biggrin.gif menjalnik dol vzet pa bos vido al te lezaj zeza al pa potisna plosca
stepski volk
(tomblaster @ 7 Jun 2010, 17:17) *

Glej jaz sem ga peljal k mehaniku v Zgornje Senično in mi je takoj rekel to pa to je narobe in mi bo to,upam uštimal do sobote happy0158.gif . Zamenjal mi bo večino menjalnika saj imam prevoženih že 200.100 kilometrov in mi je kao še dolgo zdržala sad.gif
Koliko imaš pa prevoženih? Če hočeš ti dam telefonsko in ga pokliči da ti jo zrihta do sobote...

(jernic @ 7 Jun 2010, 22:58) *

Moja izkušnja:

V primeru popuščanja slave cilindra to občutiš na pedalu sklopke kot čedalje nižje prijemanje oz.odpiranje sklopke..
na koncu v poden pohojen pedal več ne odpre sklopke in jasno ne moreš menjat prestave.

zna pa v tem primeru mogoče pomagat pumpanje pedala ,da lahko prešaltaš.

Olje v menjalniku pa s tem gotovo nima nobene blage veze..razen ,če je avtomatik . tongue.gif

Sklopka je takšna kakšna je bila na pritisk pedala kot sem jo kupil...
tomblaster
Jaz imam novo sklopko,cca. 3000 km sem naredil z njo in imam iste probleme! z0tdntknw.gif Pogovarjal sem se tudi z mehanikom in pravi,da če ti slave cilinder popušča,ti zmankuje zavorne tekočine,ker je skupaj povezano,jaz pa imam zavorno tekočino na max!? z0tdntknw.gif dry.gif sad.gif
Jero
(tomblaster @ 8 Jun 2010, 16:53) *

Jaz imam novo sklopko,cca. 3000 km sem naredil z njo in imam iste probleme! z0tdntknw.gif Pogovarjal sem se tudi z mehanikom in pravi,da če ti slave cilinder popušča,ti zmankuje zavorne tekočine,ker je skupaj povezano,jaz pa imam zavorno tekočino na max!? z0tdntknw.gif dry.gif sad.gif

Zdej nevem kako ma NB narjeno, ampak NA ma posejbej rezervoar za sklopko. Magari probaj olje zamenjat. Lahko da maš potisni ležaj hin, mogoče sama napaka na sklopki, ali vztrajniku, nevem ugibam?

Evo en link, ce bo komu pomagal.
Slave cylinder
YavarYe X6V6
(stepski volk @ 8 Jun 2010, 14:29) *

Glej jaz sem ga peljal k mehaniku v Zgornje Senično in mi je takoj rekel to pa to je narobe in mi bo to,upam uštimal do sobote happy0158.gif . Zamenjal mi bo večino menjalnika saj imam prevoženih že 200.100 kilometrov in mi je kao še dolgo zdržala sad.gif
Koliko imaš pa prevoženih? Če hočeš ti dam telefonsko in ga pokliči da ti jo zrihta do sobote...
Sklopka je takšna kakšna je bila na pritisk pedala kot sem jo kupil...

NI Zgornje Senično, ampak Zgornja senica pri medvodah !!!
stepski volk
(YavarYe X6V6 @ 10 Jun 2010, 13:58) *

NI Zgornje Senično, ampak Zgornja senica pri medvodah !!!

Sorry blush.gif ja Zgornja senica je tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.