Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Servis M6 škripanje zadnjih bremz
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Cvijo
Za predstavo samo koliko košta servis če se ti sliši odzadi pri mazdi 6 škripanje ob počasni vožnji. Jaz sem moral menjati oba zadnja celindra ker sta čisto zarustala, menjava seveda zdnjih ploščic ter brušenje zadnjih diskov potem še čiščenje prvih dveh celindrov in cena 640E....
SpEkTr
Hm, men se tut občasno nekaj sliši eno cviljenje? Kaj je to res treba menjat??
lc4
(SpEkTr @ 9 Jun 2010, 09:45) *

Hm, men se tut občasno nekaj sliši eno cviljenje? Kaj je to res treba menjat??

Prvo poglej če se ti en disk greje bolj kot drug, če ne ni panike.Če pa se potem je batič na čeljusti malo oksidiral in se ne odmakne dovolj.Zadevo rešiš tako da vzameš dol čeljust ,odmakneš zaščitno gumo na celindru in z vodobrusnim papirjem sčistiš batič.Pod zaščitno gumo daš malo masti in zmontiraš nazaj na avto, odzračiš in zadeva je rešena.
Stroški 0 EUR.
YavarYe X6V6
(Cvijo @ 9 Jun 2010, 06:53) *

Za predstavo samo koliko košta servis če se ti sliši odzadi pri mazdi 6 škripanje ob počasni vožnji. Jaz sem moral menjati oba zadnja celindra ker sta čisto zarustala, menjava seveda zdnjih ploščic ter brušenje zadnjih diskov potem še čiščenje prvih dveh celindrov in cena 640E....

Do tega pride :

- Ker se ročna zavora premalo ali pa sploh ne uporablja. dry.gif
- Ker se premalokrat ali celo nikoli ne zavira tako da dela abs (ja res je včasih je treba tud bremze "pregonit", jaz jih recimo večkrat na dan, sj so plačane biggrin.gif ).
- Ker razpokajo prašne gumice na cilidrih in pride noter vlaga in začne rjavet-blokirat.
- Pranje z visokotlačnim čistilcem tudi ni najbolj fajn zadreva, saj ti vodo nater v vsako špranjo.
SpEkTr
No bom najprej preveru, če se res kdo bl greje od zadnjih..kurc bo če se bosta oba isto smile.gif Prednji se najbrž že po defaultu bl grejejo..
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.