Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Klima
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
Uroš_
Dober dan, spet js s svojimi težavami smile.gif in sicer me zanima zakaj bi se kompresor klime kar naenkrat začel na hitro vklapljat in izkljaplat. To pomeni, da se vklopi laufa cca. minuto pol se pa izklopi pa čez 10s ponovno. Možno je, da tega do sedaj nisem opazil sam ponavadi se mi je zdelo, da to laufa skoz k je klima prižgana. Če menjam stopnjo hlajenja se pravi da imam na 4 namesto na 1 se pojavi isto samo, da majčkn dlje laufa.
Potem drugi problem je ta, ko se kompresor vklopi se sliši tako kot, da nekaj škrtne. Kaj bi blo to?
Tretjič, ko je klima vključena (kompresor laufa) ima motor tak čuden zvok sploh v obratih.
Avto je pa 323f 1.5i 96l.

Lep pozdrav, Uroš
eye
točno iste probleme mam jst pri mojmu .. in nej bi šou senzor "sklopke" na kompresorju
Uroš_
hm hm že kej pozanimal se kok stane € to?

aja pa da ne odpiram nove teme me še zanima kok varno se je vozt z iztrošenim ležajem huh.gif kr zaenkrat še dnar zbiram, da še to porihtam sam se zdej že en čas vozim kar s takim.

LP, Uroš
crnamazda
Vroče ji je sej zuni je sedaj vsak dan nad 30.....smile.gif

Pa imaš dosti plina in vseh tekočin??

eye
glede cene še ne vem nič .. ker morm najprej zvedt ker senzor rabim .. enostopenjski al dvostopenski itd scene .. ker nimam original klime notr ampak neko univerzalno .... sad.gif
YavarYe X6V6
(Uroš_ @ 9 Jun 2010, 18:11) *

Dober dan, spet js s svojimi težavami smile.gif in sicer me zanima zakaj bi se kompresor klime kar naenkrat začel na hitro vklapljat in izkljaplat. To pomeni, da se vklopi laufa cca. minuto pol se pa izklopi pa čez 10s ponovno. Možno je, da tega do sedaj nisem opazil sam ponavadi se mi je zdelo, da to laufa skoz k je klima prižgana. Če menjam stopnjo hlajenja se pravi da imam na 4 namesto na 1 se pojavi isto samo, da majčkn dlje laufa.
Potem drugi problem je ta, ko se kompresor vklopi se sliši tako kot, da nekaj škrtne. Kaj bi blo to?
Tretjič, ko je klima vključena (kompresor laufa) ima motor tak čuden zvok sploh v obratih.
Avto je pa 323f 1.5i 96l.

Lep pozdrav, Uroš

Brez panike, lahko pa greš preverit količino plina in zamenjat olje v sistemu.
Senzor sklopke WTF ? Ni to en francoz. devil.gif
eye
YavarYe X6V6 lej tud men ni jasno o čem mi je stric nabiju tam ko sem jo polnil (klimo) .. in sedaj morm najdet enga majstra k se spozna na klime da mi pove ker senzor rabim ...
Uroš_
plin je bil lani se mi zdi nanovo nafilan tako, da s tem naj ne bi blo težav razn, če je spustu kiler. kakšno olje pa je to? kje se ga pa nafila not?

kaj pa za ležaj je pametno čimprej zamenat al ja dry.gif

LP, Uroš
YavarYe X6V6
Olje se zamenja pri "polnenju" klime s plinom, ne da se ga zamenjat kot v motorju al menjalniku.
eye
kompresor klime je sanden .... sam "stikalo" pride 34€ .. zdej za mazde ne vem koliko pride :S
YavarYe X6V6
Mazda NIMA stikala, ker je bolj simpl-ziher narejeno.
eye
to je pol zakon .. k tole tuki pri meni je res zakompliciran sad.gif wallbash.gif
BOBI
(Uroš_ @ 10 Jun 2010, 14:48) *

plin je bil lani se mi zdi nanovo nafilan tako, da s tem naj ne bi blo težav razn, če je spustu kiler. kakšno olje pa je to? kje se ga pa nafila not?

kaj pa za ležaj je pametno čimprej zamenat al ja dry.gif

LP, Uroš

biggrin.gif to je cist normalno delovanje klime pri tvojem avtu ker ko se kompresor vklopi vzame moc motorju na vseh ba dela tak da se kar hitro vklaplja in izklaplja,lezaj pa le cimprej menjaj
.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.