Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
vleka prikolice
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
tonc
Živjo kupujem mazdo 6 karavan 2.2 125 te plus letnik 2009. Zanima me kako se obnese pri vleki prikolice ali je dovol močna? prikolica je večja 300x160x180 cm.Ali je dost močna al jo je treba čipirat?

Lp!
RoKo
Opsss.. a počitniško prikolico? Kolk je pa teža? whistling.gif
jures
(tonc @ 20 Jun 2010, 18:36) *

Živjo kupujem mazdo 6 karavan 2.2 125 te plus letnik 2009. Zanima me kako se obnese pri vleki prikolice ali je dovol močna? prikolica je večja 300x160x180 cm.Ali je dost močna al jo je treba čipirat?

Lp!

mere niso pomembne samo NDM, na homologo kljuke piše max težo in ta mora biti vsaj toliko kot prikolica.

Pa sploh ni panike, naša počitnišča je 7,2metra 1500NDM pa jo lahko vleče ne samo CX-7 tudi novi Exeo, M6 itd...torej glej kilaže
tonc
Prikolica bo 1500 kg ndm šestka ma pa 1600 gk al se motm?
jures
sploh ni panike, samo številke preveri - pa če je NDM avta + NDM prikolice več kot 3.500kg potrebujes B+E izpit, če imaš samo B.

Avto bo vlekel sigurno, sej je navor smile.gif, več kot 80 na uro sploh ne smeš, kakih hudih manevrov pospeševanja in cikcakanja pa sploh ne...
Boss
QUOTE(RoKo @ 20 Jun 2010, 20:03) *

Opsss.. a počitniško prikolico? Kolk je pa teža? whistling.gif

Ne verjamem, da je počitniška, ker pri teh merah je precej pretežka za počitniško z0tdntknw.gif

Drugač pa z naletno zavoro lahko vlečeš do 1600kg težko prikolico do 8% klancem oz 1400kg, če je klanec do 12%
jures
(Boss @ 21 Jun 2010, 09:26) *

Ne verjamem, da je počitniška, ker pri teh merah je precej pretežka za počitniško z0tdntknw.gif

Drugač pa z naletno zavoro lahko vlečeš do 1600kg težko prikolico do 8% klancem oz 1400kg, če je klanec do 12%

To je res, kot rečeno je nača 7,2m pa je NDM 1500kg...to je kaka tovorna ala konji pa to smile.gif
tonc
To je tovorna prikolica za mizarski namen se pravi da ne rabim neke hude nosilnosti je 1500 kg skupne mase dovolj sam rabim pa volumen (prevoz omar, podbojev...) zato me zanima če je ful upora k je prikolica kr visoka in široka širina 160 višina pa 200 cm.
Mraušk Mčk
(tonc @ 21 Jun 2010, 11:32) *
me zanima če je ful upora k je prikolica kr visoka in široka širina 160 višina pa 200 cm.
Pri 200+ km/h zagotovo ful upora. happy0195.gif Se povečuje s kvadratom spremembe hitrosti. whatever.gif

Pri normalni vožnji upora toliko kot počitniška prikolica podobnih dimenzij, ne vem zakaj bi bilo kaj drugače.
jures
(Mraušk Mčk @ 21 Jun 2010, 12:07) *

Pri 200+ km/h zagotovo ful upora. happy0195.gif Se povečuje s kvadratom spremembe hitrosti.

Pri normalni vožnji upora toliko kot počitniška prikolica podobnih dimenzij, ne vem zakaj bi bilo kaj drugače.

JE pa vsekakor mizarska bolj obtežena, ampak ni panike navor mora vlečt
Boss
navor bo vleku brez težav, itak pa veš kakšne so omejitve hitrosti, ko vlečeš prikolico blush.gif
jures
(Boss @ 21 Jun 2010, 12:20) *

navor bo vleku brez težav, itak pa veš kakšne so omejitve hitrosti, ko vlečeš prikolico blush.gif

saj sem djav 80 pa basta smile.gif
Boss
QUOTE(jures @ 21 Jun 2010, 13:15) *

saj sem djav 80 pa basta smile.gif

točno tako... pri tej hitrosti tud upor ne bo nek velik problem pa še varno bo, ker tono in pol težka prikolica zna biti kar poštena nadloga.
jures
Tu je bil CX-7 kralj....

Si dal na hrvaški avtocesti na poti domov (beri stalno mal klanca v Velebit) tempomat na 110 (brez komentarjev prosim) v 6 prestavi in si bil velikokrat na levem pasu s 14m kompozicijo, pa še dobro da je bla žena poleg da me je spomnila da sploh mamo prikolco s sabo.......
tonc
(jures @ 21 Jun 2010, 13:59) *

Tu je bil CX-7 kralj....

Si dal na hrvaški avtocesti na poti domov (beri stalno mal klanca v Velebit) tempomat na 110 (brez komentarjev prosim) v 6 prestavi in si bil velikokrat na levem pasu s 14m kompozicijo, pa še dobro da je bla žena poleg da me je spomnila da sploh mamo prikolco s sabo.......

Ja sam CX-7 je kr precej močnejši od 6-ke in višji
Boss
QUOTE(tonc @ 21 Jun 2010, 14:15) *

Ja sam CX-7 je kr precej močnejši od 6-ke in višji

sej se boš na navor vozu in ne na konje... closedeyes.gif
tonc
Ja nč dečki se slišmo k kupm 6-ko! happy0005.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.