Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda tovarne
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
lukabike
Ker vem, da je kvaliteta japonskih avtomobilov zadnja leta zelo odvisna od lokacije tovarne, me zanima, če ima kdo zanesljive podatke, kateri modeli Mazde se še vedno delajo 100% na Japonskem in kateri drugje. Za Toyoto recimo sem včeraj izvedel, da so tam narejeni samo modeli IQ, Prius, RAV4 in Land Cruiser. Me pa zanima model Mazde 5 ali 6.
canyon
kakor je meni znano so edino mazdo 2 prvo generacijo delali v turčiji, druga generacija je narejena že na japonskem in ravno tako ostalo
Grega_
Tudi po tem kar sem nazadnje slišal je vse iz Made in Japan. Tudi M2.
jures
Tukaj je sedaj vprašanje ali se samo sestavlja na Japonskem, ali tudi deli prihajajo iz Japonske....big difference.
jstdoma
Tuki je en VIN decoder - sicer ne vem če za vse Mazde - je pa za poskusit.
Za mojo pravi Manufacturing Plant: 1 Hofu (but officially built in Hiroshima)

http://www.miata.org/vin-decoder/
Alex
Kolikor je meni znano so 6-ke zasigurno iz Japonske.vsaj 1. generacija je bila.
Symon
Glede na to, da rjavi (vendar vse ostalo dela!) je zih narejena na Japonskem. tongue.gif

Upam, da ne zamerite, hec mora biti. blush.gif Sicer pa a niso prejšnje Mazde 2 delali tudi v Španiji?
Nissan ima orjaško fabriko v UK, Honda tudi, Toyota po celi eu (ok Turčija ni v EU), Suzuki Swifti se delajo na Madžarskem pa še kaj bi se našlo. Fora je namreč v tem, da so davki na uvoz manjši, ni težav z različnimi tečaji valut (Yen vs Euro) avto bi moral biti v teoriji cenejši (v resnici proizvajalci lahko dobijo le večje marže). Kvaliteta je pa za moje pojme odvisna ne toliko od tega kje je narejen ampak, če imajo strog red v tovarni. Največji problem so zunanji izvajalci, ki proizvajajo dele za znamko. Kot je napisal Jures, je razlika ali avto sestavljajo na Japonskem ali pa so tudi deli striktno iz Japonske. Tudi Toyota ni sama delala pedalk, če se prav spominjam. wink.gif Pri Nissanih naprimer je bil moj 100NX 2.0 narejen na Japonskem in je imel čisto druge proizvajalce delov (alternator, štarter, varnostni pasovi, skratka vse) kot Primere 2.0 in rezultat je to, da imajo na Primerah več težav z Lucasovim alternatorjem.
Alex
(Symon @ 22 Jun 2010, 20:02) *

Glede na to, da rjavi (vendar vse ostalo dela!) je zih narejena na Japonskem. tongue.gif
Upam, da ne zamerite, hec mora biti. blush.gif Sicer pa a niso prejšnje Mazde 2 delali tudi v Španiji?
Nissan ima orjaško fabriko v UK, Honda tudi, Toyota po celi eu (ok Turčija ni v EU), Suzuki Swifti se delajo na Madžarskem pa še kaj bi se našlo. Fora je namreč v tem, da so davki na uvoz manjši, ni težav z različnimi tečaji valut (Yen vs Euro) avto bi moral biti v teoriji cenejši (v resnici proizvajalci lahko dobijo le večje marže). Kvaliteta je pa za moje pojme odvisna ne toliko od tega kje je narejen ampak, če imajo strog red v tovarni. Največji problem so zunanji izvajalci, ki proizvajajo dele za znamko. Kot je napisal Jures, je razlika ali avto sestavljajo na Japonskem ali pa so tudi deli striktno iz Japonske. Tudi Toyota ni sama delala pedalk, če se prav spominjam. wink.gif Pri Nissanih naprimer je bil moj 100NX 2.0 narejen na Japonskem in je imel čisto druge proizvajalce delov (alternator, štarter, varnostni pasovi, skratka vse) kot Primere 2.0 in rezultat je to, da imajo na Primerah več težav z Lucasovim alternatorjem.

Sej tudi za Mazdo delajo različni proizvajalci-recimo xenon luči so od boscha,zadnje in sprednje luči so Made in Thailand itd...
mazda3 2010
Kolikor js vem je vse sedaj Made in Hirošima, Japan. happy0158.gif
Deluxe
(Alex @ 22 Jun 2010, 20:05) *

Sej tudi za Mazdo delajo različni proizvajalci-recimo xenon luči so od boscha,zadnje in sprednje luči so Made in Thailand itd...

nekatere Toyote so celo iz Afrike, ne vem pa iz kje. Mislim da Corolle nism pa ziher. Sicer pa ja, Mazde so vse made in Japan in če so iz Hirošime zagotovo niso preko dovoljenega glede radioaktivnega sevanja - pelem jo namreč vsak dan mimo detektorja radioaktivnosti pa nič ne piska. party0035.gif
V turčiji je pa zadnja leta kr ornk avtoindustrija, med naštetimi se dela tam tudi Renault, Ford in še marsikatera znana znamka...
mazdaman
BT 50 pa ne vem če je Japonski??
YavarYe X6V6
(mazdaman @ 15 Jul 2010, 08:36) *

BT 50 pa ne vem če je Japonski??

To je delal tomos ! harhar.gif
uklopko
(YavarYe X6V6 @ 18 Jul 2010, 00:28) *

To je delal tomos ! harhar.gif

Slovenija happy0195.gif happy0195.gif happy0158.gif
tauko
Uf, to je biu u mladih letih, poleg "frčota" najbolj zaželjen motor v teh koncih...to si biu že car,če si ga meu punk.gif
mazdaman
Mazda BT-50 wallbash.gif

BT-50

Slivka kaj piše kot država porekla ??
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.