QUOTE(pagat @ 7 Jul 2010, 08:30)

Boss, če sem prav bral si ti imel 1. generacijo 6 , zdaj pa imaš novo (pred letošnjo prenovo)? Če primerjaš, so naredili kroak naprej pri Mazdi ali ne? Je nova boljša ali mogoče kje celo slabša? Zanima kako je s plehom, zavorami (diski), plastika in oblazinjenje ipd. Thx.
Tako je...
Jaz nisem imel težave glede pleha tudi na prvi generaciji šestke, je pa res, da se pozimi zelo trudim, da avto ne ostaja umazan od soli in tudi nimam garaže, da bi se vlaga in sol na toplem še bolj spravljala nad pleh.
Kar se tiče pa barvanja in pikic od kamenčkov pa je zgodba enak pri novi kot je bila pri stari tako, da tega se pač ne da izognit - so pa večino krive barve ne vodni osnovi, ki so manj trpežne od prejšnjih.
Plusi pri drugi generaciji glede na prvo:
- Boljša zvočna izolacija - manj hrupa
- diesel ima bistveno manjšo turbo luknjo in začne vleči že pri 1.500 obratov
- 140KM diesel ima popolnoma dovolj moči - vse kar je več je samo bonus za večje užitke
- Diski so boljši saj pri 47.000km tud približno nič ne tresejo... je pa res, da v dežju pazim pri zaviranju, da jih ne segrevam preveč, če bi kaka voda potem pljusknila na razgrete diske in jih zvila.
- oblazinjenje GTA se mi zdi skoraj idealno saj je kombinacija usnja in blaga na sedaln/naslonjalnem delu tako, da ne drsijo, niso peklensko vroči poleti, pozimi pa si pomagam z ogrevanjem zicev. So pa trši kot pri prvi generaciji
- vzmetenje je bistveno trše pri novi (ne vem kako je pri FL-ju druge generacije, kjer naj bi se dodatno lotili vzmetenja) tako, da avto je manj udoben ampak zato, da je pa veliko boljši povratni filing pri športni vožnji
- veliko več opreme (bluetooth, biksenon, senzorji tlaka, kontrola pripetosti potnikov, MP3 veksler, ASF (svetenje luči v ovinek), avtomatska zatemnitev ogledala, el. zlaganje ogledal, zložljiv ključ, el. odklepanje prtljažnika, dviganje in spuščanje stekel s pomočjo daljinca...
- plastični pragovi, ki preprečujejo neželjeno peskanje kovinskih pragov in pojava rje.
- vrata se zapirajo veliko bolj premiumsko kot pri stari
- DSC je veliko bolje nastavljen in manj moteč kot pri prejšnji
- DPF filter - nič več črnega dima za avtomobilom, kar tudi dviguje ekološko osveščenost
Pa še Minusi
- DPF, če imaš kratke vožnje
- DPF tudi povečuje porabo pri regeneraciji tako, da je obljubljena poraba 5,5 litra prej utopija kot realnost (je pa poraba enaka kot pri 120KM dieselci prve generacije)
- Dimenzija pnevmatik je precej nestandardna tako, da so gume drage in izbor majhen
- brez zadnjih senzorjev je avto strašno zoprn za parkirat, ker nimaš občutka, kje ima rit.
- čudno obnašanje funkcije auto pri osvetlitvi saj se ti zgodi, da ob popoldanskem soncu zatemni armaturko in ne vidiš nič - pomaga ročni priklop osvetlitve.
- program motorja je nastavljen tako na varčevanje, da se mu dogaja, da včasih mrzel pocuka.
- izgleda predobro tako, da se ti zna kaka zavist podpisat na pleh - men so ga recimo po vratih polili z zavornim oljem oz. nekim topilom laka
- šef mi je rekel, da mi bo znižal plačo, ker ima kao preveč denarja, da si lahko privoščim tak avto

Komaj sem ga prepričal, da ne stane več kot 27k€ in da to ni Leksus