Živjo..sem pred kratkim postav ponosni latnik Mazde 6 letnik 06 2.0D (143KM). Veliko ste mi pomagali člani tega foruma, predvsem pri razumevanju delovanja DPF filtra in pri pravilni nastavitvi porabe na potovalnem rač..za to se vam vsem zahvaljujem, ker ste mi prihranili enega ali dva obiska pri pooblaščenem serviserju!
Zadnje čase bolj zavzeto spremljam med vožjo tudi trenutno porabo na moji mazdici in opažam, da kadar se približujem recimo semaforju, že preden začnem zavirati dam motor v prosti tek in zaviram samo z zavoro, se na displeju za trenutno porabo prikazujejo različne vrednosti (pri tem seveda ne držim noge na stopalki za plin, DPF filter pa tudi ni bil aktiven), prikazujejo se vrednosti od 1 litra pa tja do 8 litrov ali več z decimalkami vred. Ko vozilo popolnoma ustavim pa se na displeju prikaže (tako kot mora) ------.
Meni pa se zdi bolj logično da bi trenutna poraba morala biti na displeju prikazana z 0.0, ker med vožjo, ko odvzamem plin se ta 0.0 tudi prikaže (razen če je ukloplen ta blesav DPF filter)
Ma kdo kakšno pojasnilo za ta primer????
Hvala in lp