Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Yokohama Parada
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Deeyan
Če nebom dobil rabljenih pnevmatik imam namen kupit tole Yokohamo Parada, ma kdo kake izkušnje s to gumo?

http://www.gommeimport.it/immagini/prodott...80214191011.jpg
Symon
Ene dva kolega imata. Pravita, da fajn držijo sploh ko se ogrejejo. happy0158.gif
Deeyan
(Symon @ 6 Jul 2010, 08:04) *

Ene dva kolega imata. Pravita, da fajn držijo sploh ko se ogrejejo. happy0158.gif

kaj pa po mokrem?
Symon
(Deeyan @ 6 Jul 2010, 10:42) *

kaj pa po mokrem?

Ja no nobena taka guma ni za divjat po mokrem.
Deeyan
(Symon @ 6 Jul 2010, 11:53) *

Ja no nobena taka guma ni za divjat po mokrem.

ma ne za divjat, če je dober oprijemljiva po mokrem, boljše kot te ko sm jih mel zdele gor so ziher (Marangoni Zeta Linea)

http://www.pro-line.ro/fotografii/201.jpg
mazdaman
Vidim, da iščeš lepo gumo, poceni in dobre karakteristike.

to ne gre skupaj!!!
Symon
happy0158.gif happy0195.gif
Deeyan tele so po tvojem gotovo slabe gume ker nimajo športnega profila kajne? wink.gif

Če hočeš pa res mehko gumo pa tudi tole ni slaba ideja pa še za spremembo je poceni in fajn lima:

Špan ima pa baje R888 poceni, če ima še kaj na zalogi. Pa spet niso za po dežju. Če hočeš izmed teh naštetih treh dobro za po dežju vzemi Michelin Exalto PE2 ker ti iz izkušenj povem, da po suhem limajo, po dežju pa tudi ni nobene drame. So pa kar mehke, če ga teraš kako relacijo točno vidiš kako je nacufana.

Ampak saj hočeš dobro gumo in take so mehke in hitro grejo. wink.gif Za ene 2 leti bosta, 4 pa gotovo ne.
Deeyan
Ne rabim zdej neki, da se full drži po dežju, ampak iz izkušenj povem, da so ble tiste Marangonijeve katastrofa u dežju, na ovinku sm mal gas zategnu pa je že nesl na počez pa ni blo nvem kake brzine, po suhem so se pa limale ceste ko nvem kaj.

gledu sm že tut

Kumho ECSTA SPT KU31
Kumho KU39
Goodyear EAGLE F1
Pirelli P ZERO NERO
Toyo PROXES T1-R
in
Yokohama S01 S.Drive

Michelinke so pa že predrage, gledem cenovno max do 115€ na komad, sm že pomislu tut na Savo Intenso (ki so se mi na Daihatsuju odlično držale po suhem in po mokrem) ampak mi jih je vulkanizer odsvetoval, je reku, da niso več to kar so ble.
Boss
Če bi izbiral zase bi se odločal med tema dvema

Goodyear EAGLE F1
Pirelli P ZERO NERO

eagle f1 (smrekca) zelo lepo odvajajo vodo in so zelo vodljive po mokrem. So pa to športne gume z eno slabostjo, da jim pobira robove tako, da jih moraš nujno pumpat tam nekje na 3,0 bara, kar pa pomeni, da so malo bolj neudobne. Se pa zato odkupijo z užitki pri športni vožnji. devil.gif
Deeyan
(Boss @ 7 Jul 2010, 07:59) *

Če bi izbiral zase bi se odločal med tema dvema

Goodyear EAGLE F1
Pirelli P ZERO NERO

eagle f1 (smrekca) zelo lepo odvajajo vodo in so zelo vodljive po mokrem. So pa to športne gume z eno slabostjo, da jim pobira robove tako, da jih moraš nujno pumpat tam nekje na 3,0 bara, kar pa pomeni, da so malo bolj neudobne. Se pa zato odkupijo z užitki pri športni vožnji. devil.gif

prejšnje marangonke sm mogu pumpat na 3.5 wink.gif
Boss
QUOTE(Deeyan @ 7 Jul 2010, 12:02) *

prejšnje marangonke sm mogu pumpat na 3.5 wink.gif

no sej ... pol si pa že navajen laugh.gif v glavnem to sem opozoril zato, ker je bilo veliko ljudi nezadovoljnih z obrabo robov in vsi so pumpali po navodilih proizvajalca avtomobila... se pravi redko čez 2,2 bara kar je absolutno premalo za to gumo. Pa tud za ostale gume ni nič narobe, če se pumpajo 10-20% več kot je navedeno na listku na vratih.
Deeyan
(Boss @ 7 Jul 2010, 12:06) *

no sej ... pol si pa že navajen laugh.gif v glavnem to sem opozoril zato, ker je bilo veliko ljudi nezadovoljnih z obrabo robov in vsi so pumpali po navodilih proizvajalca avtomobila... se pravi redko čez 2,2 bara kar je absolutno premalo za to gumo. Pa tud za ostale gume ni nič narobe, če se pumpajo 10-20% več kot je navedeno na listku na vratih.

js sm pumpu tak ko je pisal na gumi, za dimenzijo 205/40R17 pa itak pri men nč ne piše tongue.gif

zdej sm najdu še tole gumo

Nokian Z XL pozna kdo to?

http://www.gume.si/index.php?stran=doloci_...kel&id=1077
Symon
(Deeyan @ 6 Jul 2010, 23:19) *

Michelinke so pa že predrage, gledem cenovno max do 115€ na komad, sm že pomislu tut na Savo Intenso (ki so se mi na Daihatsuju odlično držale po suhem in po mokrem) ampak mi jih je vulkanizer odsvetoval, je reku, da niso več to kar so ble.

Ti si že v osnovi zaj*bal ker si se odločil sploh za tako veliko gumo in drago dimenzijo. 17 na 323c z 1,5 mlinčkom je čisto preveč iz stališča perfomans in lege. Pomoje bi s kakimi 15 colami avto šel bolj pa isto bi se držal. Ne vem v čem je fora, da si kupiš 17 colske feltne potem pa ugotoviš, da so drage gume in poskušaš dobiti poceni ampak dobre gume? Ampak ajde eni pravijo "all go, no show" eni pa "all show, no go". wink.gif

Toyo Proxes T1-R dobiš za 100€ na gume-direkt. Tam imajo tudi Kumho KU31 še ceneje in niso slabe gume. Prijatelj jih ima na P106 Rallye s katerim je na Racelandu vozil boljši čas kot marsikdo drug (57s). Če ne pa tiste, ki sem ti svetoval zgoraj.
Deeyan
kaj pa tele so vredne tega dnarja?

http://www.bolha.com/pnevmatike-17/pnevmat...-oglas383791826
LabiGT
dobro zgledajo, prakticno nove
p zero nero je itak zakon guma
YavarYe X6V6
Js bi vzel in tudi sem, Dunlop sportmaxx TT, niso poceni so pa odlične, tud inštruktor na vranskem je samo debelo gledal kako to dobro prime na gladkih podlagah, pri cca 10 stopinjh.
Niso pa poceni.

PS: So pa sportmaxx brez tt za moje pojme še boljše in cenejše, so pa po teži za skoraj 1/4 težje od teh s TT oznako.
Deeyan
(YavarYe X6V6 @ 7 Jul 2010, 13:47) *

Js bi vzel in tudi sem, Dunlop sportmaxx TT, niso poceni so pa odlične, tud inštruktor na vranskem je samo debelo gledal kako to dobro prime na gladkih podlagah, pri cca 10 stopinjh.
Niso pa poceni.

PS: So pa sportmaxx brez tt za moje pojme še boljše in cenejše, so pa po teži za skoraj 1/4 težje od teh s TT oznako.

u mater, to je skor 200€ komad blink.gif

najbrž se bom kr za tiste Pirelli Pzero Nero odloču wink.gif
Deeyan
Evo sm ubavu točno te Pirellke z oglasa, zaenkrat morm rečt, da so happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.