Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Resetiranje stekel
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
SpEkTr
Mene pa zanima nekaj glede funkcije avtomatskega dviga/spusta stekla. Vsake toliko časa se mi zgodi, da mi voznikovo steklo ne gre več avtomatsko gor oz. dol. Potem je potreben reset. Ma kdo kako idejo, kaj ga tolk zmoti? Jaz namreč še nisem odkril vzorca smile.gif
Jest
(SpEkTr @ 9 Jul 2010, 08:35) *

Mene pa zanima nekaj glede funkcije avtomatskega dviga/spusta stekla. Vsake toliko časa se mi zgodi, da mi voznikovo steklo ne gre več avtomatsko gor oz. dol. Potem je potreben reset. Ma kdo kako idejo, kaj ga tolk zmoti? Jaz namreč še nisem odkril vzorca smile.gif

Mogoce slab akumulator? Pa mu pri vecji obremenitvi za trenutek zmanjka sape smile.gif ...
SpEkTr
Hja, na to nisem pomislil, vžiga še čisto normalno...Možno je. Bomo videli pozimi. Avto bo star 4 leta...smile.gif
YavarYe X6V6
(SpEkTr @ 9 Jul 2010, 08:51) *

Hja, na to nisem pomislil, vžiga še čisto normalno...Možno je. Bomo videli pozimi. Avto bo star 4 leta...smile.gif

Zamenat ga bo treba, ni druge. devil.gif
Boss
QUOTE(YavarYe X6V6 @ 9 Jul 2010, 08:54) *

Zamenat ga bo treba, ni druge. devil.gif

a avto al steklo? happy0195.gif

Jest
(Boss @ 9 Jul 2010, 08:58) *

a avto al steklo? happy0195.gif

Obatroje smile.gif
SpEkTr
Jup, akumulator je sitnica smile.gif
YavarYe X6V6
Če je problem samo v eni šajbi je napak drugje in ne na akuju, vsi vema da pri navoru samo aku malo oslabi in že ne kresne, recim labijev primer, avto vergla in ne zalaufa, nov aku kresne s prve.
Verjetno kaj podobnega kot je blo na sovoznikovih vratih - slab kontakt. biggrin.gif
SpEkTr
Hm..pitaj boga, kak kontakt. Sicer hvala bogu, stvar ni tko zlo moteča smile.gif
Jest
(YavarYe X6V6 @ 9 Jul 2010, 11:04) *

Če je problem samo v eni šajbi je napak drugje in ne na akuju, vsi vema da pri navoru samo aku malo oslabi in že ne kresne, recim labijev primer, avto vergla in ne zalaufa, nov aku kresne s prve.
Verjetno kaj podobnega kot je blo na sovoznikovih vratih - slab kontakt. biggrin.gif

Saj tastara sestica je imela tako samo na voznikovi strani avtomatsko ustavljanje sip ...
YavarYe X6V6
(Jest @ 9 Jul 2010, 11:33) *

Saj tastara sestica je imela tako samo na voznikovi strani avtomatsko ustavljanje sip ...

Ne feisliftana ima vse na avto, tako kot ma nova in tako ima spektr.
SpEkTr
(YavarYe X6V6 @ 9 Jul 2010, 11:52) *

Ne feisliftana ima vse na avto, tako kot ma nova in tako ima spektr.

Ja, točn tko. happy0158.gif
Mraušk Mčk
Reset stekel? confused0059.gif Pa a si poizkusil tudi hard reset (s kamnom) happy0195.gif

Pri moji 6ki (l. 2002) je bila tudi občasna težava z dvigom/spuščanjem stekel, simptomi pa so bili takšni, da sem bil povsem prepričan, da ima stikalo slab kontakt. Vendar je bila napaka v motorčku, ne v stikalu.

Slab aku pri mojem navorniku ni povzročl nikakršnih težav v smislu počasnejšega zagona. Manifestiral se je tako, da je pri zagonu kazalce na števcih zabilo.
Danny
gumb šip zadrži v skrajne pozicije ko pride šipa dol zadrži gumb dol (in bos slisu klik v vratih) in ponovi za zgornjo pozicijo in use skupi 3,4x da se nauči kje ma konc in začetek
YavarYe X6V6
(Danny @ 16 Jul 2010, 21:04) *

gumb šip zadrži v skrajne pozicije ko pride šipa dol zadrži gumb dol (in bos slisu klik v vratih) in ponovi za zgornjo pozicijo in use skupi 3,4x da se nauči kje ma konc in začetek

Pozabu si povedat da je to treba narest vse na vsakih vratih posebej in ne na voznikovih, razen vozikovega stekla.
Danny
oz.tista vrata k majo avtomatski pomik
skiny
(SpEkTr @ 9 Jul 2010, 06:35) *

Men se je tut kr nekajkrat to zgodil in mislim da ga včsih zje... če zapiraš ali odpiraš šipe avtomatsko in medtem ugasneš avto ( ne spomnim pa se a ga zje... če šipe potem sam zapreš al ne) dry.gif
SpEkTr
(skiny @ 23 Jul 2010, 13:23) *

Men se je tut kr nekajkrat to zgodil in mislim da ga včsih zje... če zapiraš ali odpiraš šipe avtomatsko in medtem ugasneš avto ( ne spomnim pa se a ga zje... če šipe potem sam zapreš al ne) dry.gif

Hm, možno. Jaz imam pa malo na sumu zapiranje/odpiranje preko daljinca, samo še nisem uspel najti nekega vzorca.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.