Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Izguba tablice
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Stroker
Torej kot pravi naslov teme sem sam pred kratkim izgubil registrsko tablico in sem se kar malo lovil kako ukrepati in ker v iskalniku nisem našel nobenih zapisov na to temo, sem se odločil spisati postopek kaj narediti, morda pa komu prav pride.

Jaz sem tablico izgubil nekje med večdnevnim potepanjem po Avstriji in sem opazil, da nimam prednje tablice dan pred povratkom domov. Da bi tablico iskal naokoli mi ni prišlo niti na misel (kilometri cest in vsa možna parkirišča…), zato sem naredil začasno tablico iz papirja tako, da sem položil papir na zadnjo tablico in jo »skopiral«, nato sem jo zataknil notri na armaturko pod šipo. Na poti iz Salzburga do Lj. nisem imel nobenih težav, pa sem večkrat srečal tudi police.gif ...

Ko sem prišel domov sem pa urejal zadeve in gre takole:
1. Greš na najbližjo upravno enoto (kakšno avtohišo kjer opravljajo tudi registracije vozil), kjer prijaviš izgubo tablice (napišeš en stavek kako/kje si jo izgubil na list papirja), ter podpišeš zahtevek za naročilo nove tablice zaradi izgube.

2. Sedaj sta dve možnosti:
a. Kupiš dve popolnoma novi tablici (dobiš jih takoj, plačaš dve tablici + nova prometna) in stare odjaviš.
b. Naročiš eno tablico (enako kot izgubljena) (čakaš 3 do 7 dni, plačaš le eno tablico, prometna ostane stara). Tukaj je pa en hakelc in sicer, če imaš še stare tablice (sem štejejo tudi prve z EU/SLO modro oznako, ki so brez črtne kode in črno obrobljene) in ne novih (s črtno kodo na dnu tablice in zeleno obrobljene) moraš naročiti dve tablici in ko ju dobiš moraš staro z avta vrniti. Torej plačaš dve tablici, če nimaš novih zeleno obrobljenih, če imaš pa že nove, plačaš le eno.

3. Na u.e. dobiš račun na katerem je razvidno, da je naročena nova tablica zaradi izgube in s tem računom se lahko normalno voziš okoli. Če te ustavi policaj ne bo nobenih komplikacij ali kazni.

4. Po nekaj dneh te obvestijo, da so tablice nared, jih greš iskat (vrneš eno staro) in to je to.

Izgubo tablice ni treba prijaviti policiji, ker nimajo kaj narediti in te le pošljejo na u.e., če gre pa za sum kraje tablice pa kar prijavit tudi na policijo.
Cena ene tablice je pod 15 €.

Upam, da ne bo treba tega nikomur koristit, ampak, če že....
Ninja
Men se pa možnost b. ne zdi najbolj pametna. Predvsem zaradi možnosti zlorabe, če slučajno kakšen bad guy najde tvojo izgubljeno tablico in potem počne neumnosti.
A je treba v tem primeru tablico čimprej odjavit oz. prijavit policiji?
Drugač pa prevenetiva je še zmer najbl zihr. 2 šraufa pa maš mir happy0158.gif
LabiGT
jaz ne vidm b opcije tongue.gif

drugace pa s sraufi lahko dobis kazen
Alex
(LabiGT @ 15 Jul 2010, 13:28) *

jaz ne vidm b opcije tongue.gif

drugace pa s sraufi lahko dobis kazen

Če se jih vidi,če se jih vidi. tongue.gif
Stroker
Jah, jaz sem izbral opcijo b (pač sem želel imeti enak napis kot prej). Če pa bo kakšen avstrijc počel vragolije z mojo staro tablico, je pa na u.e. vse zabeleženo...

Drugače sem imel pa prej tablico le zalepljeno na odbijač z obojestranskim selotejpom (brez okvirčka), pa sem jo enkrat zataknil za en grm in se je malo odlepila na enem robu. Pa je tako zdržala dobro leto...

Sedaj pa je poleg obojestranskega selotejpa še po en majhen net v vsakem vogalu (pa vem, da se ne sme tablic luknjati).
qwerty
Kaj pa če imaš ti naprimer tri tablice? pa eno izgubiš... Pa daš tretjo gor in pol ko vračaš tablice moreš izgubljeno plačati ali kako... Kolega ma ta problem... Ker ma kljuko je tri dobil... In je tretjo dal gor in ena mu fali... Ko vračaš plačaš? Ker itk grejo v uničenje...
Stroker
(qwerty @ 18 Jul 2010, 22:21) *

Kaj pa če imaš ti naprimer tri tablice? pa eno izgubiš... Pa daš tretjo gor in pol ko vračaš tablice moreš izgubljeno plačati ali kako... Kolega ma ta problem... Ker ma kljuko je tri dobil... In je tretjo dal gor in ena mu fali... Ko vračaš plačaš? Ker itk grejo v uničenje...

?
Nič ni treba plačat, če vračaš tablice, pač naj reče, da je ena izgubljena...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.