Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 ne vžge
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
3plat
Mazda 6 diesel, letnik 03 100kw, 150000 km. Avto mi je že nekaj časa cukal, v prostem teku pa ugašal. Včeraj pa se je zgodilo sledeče: avto je popolnoma izgubil moč. Brez dodajanja plina sploh ne vžge. Ko med vžiganjem dodajam plin avto sicer vžge, ampak potem takoj ugasne. Po nekaj poskusih mi je uspelo doseči cca 4000 obratov, ko pa sem spustil plin, je takoj crknil. Ima kdo kako idejo? malo sumim črpalko goriva, je pa problem da avta ne morem spravit niti iz garaže, kaj šele do servisa. Že vnaprej se zahvaljujem za kakršen koli odgovor. Mimogrede, diagnostika je pokazala nekaj v zvezi s pritiskom goriva ( P0193, P0112)
Boss
Tole bi lahko bila tudi visokotlačna pumpa, čeprav je lahko sum tudi na IMV ventil z0tdntknw.gif
YavarYe X6V6
IMV ventil je za zamenjat in bo kresnila s prve, zamenjava je cca 20 min če si bolj smotan, pa tudi z garaže ni treba spravljat avta.
Isto je blo pri mojem fotru.
3plat
Zamenjan IMV in Rail (visokotlačni) ventil. Računalnik ne pokaže nobene napake več, avto pa sicer vžge, vendar ni nobene moči. V prostem teku pa seveda takoj crkne. Očitno je še vedno nekaj s pritiskom narobe, zgleda da bo treba še visokotlačno črpalko zamenjat... Mi je pa mehanik rekel, da je očitno prejšnji lastnik enkrat tankal bencin. Ima mogoče še kdo idejo? Zakaj računalnik ne pokaže napake na črpalki? angry.gif angry.gif angry.gif
Danny
filter goriva še zamenji

3plat
Filter je bil zamenjan pred dvema mesecema. Saj dovod je vredu, nizkotlačna črpalka deluje normalno
YavarYe X6V6
Vsak kukrtolk vreden tester pokaže tlak nafte v comonailu, če je prenizek je pač visokotlačna pumpa fuč.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.