Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 240.000km
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
LabiGT
Jaoo...vsaj dobra novica je, da je Kosovo tudi po mednarodnem pravu priznano smile.gif
IPB Image

IPB Image

tukaj pol sem prinesel se svoje:

olje - valvoline synpowe 5w40
jermen - gates
mikrojermen+rolce - skf
sprednje diske - brembo
zadnje ploscice - nipparts

je blo treba menjat obe zadnje celjusti
in pa podlozko pri injektorju tud

in to je to, gremo naprej

jures
(LabiGT @ 22 Jul 2010, 17:06) *

Jaoo...vsaj dobra novica je, da je Kosovo tudi po mednarodnem pravu priznano smile.gif

tukaj pol sem prinesel se svoje:

olje - valvoline synpowe 5w40
jermen - gates
mikrojermen+rolce - skf
sprednje diske - brembo
zadnje ploscice - nipparts

je blo treba menjat obe zadnje celjusti
in pa podlozko pri injektorju tud

in to je to, gremo naprej

Uf sam to je res prelomen čas, ali metanje denarja za avto ki bo še delal, ali pa vložiti denar v nekaj novejšega......
RoKo
Mater konkretna cifra.... angry.gif mene na servisu ne vidjo več samo še šušmarija, jeb..š žige pa servisno knjigo, itaq avto nima nobene cene več žigosan al pa ne... wink.gif
tomaz108
240k, super. Koliko km pa delajo takšne mašine v povprečju brez kakšnih večjih problemov?
LabiGT
QUOTE(tomaz108 @ 23 Jul 2010, 08:50) *

240k, super. Koliko km pa delajo takšne mašine v povprečju brez kakšnih večjih problemov?

180.000km smile.gif
Mraušk Mčk
Labi, a mogoče imaš info koliko sicer stane na ac cosmosu servis na 240Kkm, če vse za to potrebne dele prodajo na servisu?

lp
M
LabiGT
drugace (brez celjusti in brez menjave zavor) treba pridet isto kot pri 120.000, se pravi okoli 700 eur tam nekje...
schurda
Ja, kaj pa jermen? Pri 120 se ponavadi menja.
Boss
Sej mislim, da je napisal, da je prinesel svoj jermen... samo delo za menjavo so mu računali
LabiGT
po 6000km prevozenih, poraba olja = 0.

Zamenjali so tisto podlozko, olje je Valvoline synpower 5w40, tko da tudi tempo cez 200 brez problema.

Vseeno pa spremljam olje skor vsakic ko tankam smile.gif
ziher je ziher
LabiGT
love0072.gif
Alex
(LabiGT @ 27 Sep 2010, 16:14) *

love0072.gif

Lepa cifra. happy0158.gif
P.s.baje,da ti gori lučka od rezerve za nafto. wink.gif
LabiGT
jap, sem glih takrat tankal, noter je slo 50 litrov...
se pravi poraba je bla 6.8l/100km (prej je bil shell)
Boss
QUOTE(LabiGT @ 27 Sep 2010, 23:24) *

Tole pa glih ni bla najbolj ugodna poraba devil.gif
LabiGT
QUOTE(Boss @ 28 Sep 2010, 09:28) *

Tole pa glih ni bla najbolj ugodna poraba devil.gif

od teh 736km, vec kot 300 jih blo prevozenih z 180-200km/h
ostalo pa 150km/h
to je odlicno...
vceri sem dal petrol in takoj se je zacel avto pritozevat
iceman22
(LabiGT @ 27 Sep 2010, 23:24) *

js nevem kako vam rata imet tako nizko porabo...js sem najnizjo imel ko sem sel v makedonij in takrat je bilo 6.3l drugac pa nikoli pod 7.0l...trenutno mam 7.4l..morem ocitno na kaksemn tecaj varcne voznje...
LabiGT
odvisno kje se vozis, ce si skoz na avtocesti in se peljes okol 150, potem dobrih 7 je tudi zame normalno...
Boss
QUOTE(iceman22 @ 28 Sep 2010, 09:48) *

js nevem kako vam rata imet tako nizko porabo...js sem najnizjo imel ko sem sel v makedonij in takrat je bilo 6.3l drugac pa nikoli pod 7.0l...trenutno mam 7.4l..morem ocitno na kaksemn tecaj varcne voznje...

Da se blush.gif pa to še vedno ne pomeni vožnja v stilu starih atejev in babic. Odločni pospeški, precej predvidevanja, pravilna varnostna razdalja, da ni treba vsakih 10sekund po bremzi tapkat pa še in še pa se da vsaj s pol litra manj vozit v povprečju. Če maš pa še kako relacijo in da ne pretiravaš z brzino se da pa tud pod 6 litrov peljat. Če bi Labi peljal v povprečju tam nekje 140km/h bi mel porabo z liter nižjo.
iceman22
(Boss @ 28 Sep 2010, 09:54) *

Da se blush.gif pa to še vedno ne pomeni vožnja v stilu starih atejev in babic. Odločni pospeški, precej predvidevanja, pravilna varnostna razdalja, da ni treba vsakih 10sekund po bremzi tapkat pa še in še pa se da vsaj s pol litra manj vozit v povprečju. Če maš pa še kako relacijo in da ne pretiravaš z brzino se da pa tud pod 6 litrov peljat. Če bi Labi peljal v povprečju tam nekje 140km/h bi mel porabo z liter nižjo.

js sej fora je ce se vcasih odlocim furat v stilu "ala dedek" mam ponavadi visjo porabo...no js mam vsega po mal in avtocesto in mestno...je pa res da kr hitro vozim..pa ce bi kj predvideval ne bi ze pakne menjal...

morem spremenit nacin voznje..
SpEkTr
Labi a si ti menjal mikrojermen? Meni ga je včeraj na avtocesti odtrgalo, avto ropotal ko hudič...potem pa avtovleka do mehankarja po diagnozo. Najprej me je našopal, da mi je mašina zaribala :-) bastard smile.gif

Skratka nikjer preparet jermen, baje naj bi ga kaka žval nagrizla..
Boss
QUOTE(SpEkTr @ 28 Sep 2010, 16:23) *

Skratka nikjer preparet jermen, baje naj bi ga kaka žval nagrizla..

Kuna z0tdntknw.gif
SpEkTr
Hja, pravijo da je to možno. Ker jermen je bil načeloma še čisto lep, nič razpokan. svaša smile.gif
iceman22
(Boss @ 28 Sep 2010, 16:41) *

Kuna z0tdntknw.gif

js sem pr mojmu ze 2x zamenjal protihrupno zascito v motornem prostoru in naj bi bla kriva kuna,pa sem nastimal notri od konrada zadevo kao proti kunam pa nc ne pomaga,tko da sem nazadnje obupal in sem nastimal radio v blizini avta...in zdej zaenkrat je mir...upam da bo tako tudi ostalo...
YavarYe X6V6
(iceman22 @ 28 Sep 2010, 19:24) *

js sem pr mojmu ze 2x zamenjal protihrupno zascito v motornem prostoru in naj bi bla kriva kuna,pa sem nastimal notri od konrada zadevo kao proti kunam pa nc ne pomaga,tko da sem nazadnje obupal in sem nastimal radio v blizini avta...in zdej zaenkrat je mir...upam da bo tako tudi ostalo...

In pol men pravte da v govcih živim ?
iceman22
(YavarYe X6V6 @ 28 Sep 2010, 20:16) *

In pol men pravte da v govcih živim ?

nimam tezav v slovenij,tezave se pojavijo ko grem v makedonij,pomojem ker je ponavadi grem pozimi in zmerej zvecer prihajam domov pa masina je topla in se kuna spravi notri,ampak k sreci je zaenkrat ostalo samo pri uni zasciti ni se splavla na kable,jermen itd..
RoKo
(iceman22 @ 28 Sep 2010, 09:48) *

Ja, moja poraba je natanko ista, mislim da tipi malo pretiravajo o nizki porabi... devil.gif Pa saj ne moreš vozit tak stroj s petimi litri ma dejmo no...penzioneri neki... harhar.gif
Boss
QUOTE(RoKo @ 28 Sep 2010, 22:32) *

Ja, moja poraba je natanko ista, mislim da tipi malo pretiravajo o nizki porabi... devil.gif Pa saj ne moreš vozit tak stroj s petimi litri ma dejmo no...penzioneri neki... harhar.gif

Ma ti si penzioner, k edin penzionerji ne znajo porabe znižat harhar.gif

Mal se hecam ampak ni daleč od resnice - počasna penzionerska pospeševanja so smrt za ugodno porabo. Najbolje je odločno pospešit do željene hitrosti potem pa enakomerno vstrajat pri tej hitrosti z ustrezno prestavo.
SpEkTr
Razen če maš DPF. Potem ti ob odločnem pospeševanju saje nabuta v filter in to pomeni hitrejšo regeneracijo, kot pri blagem pospeševanju. Zdej katera opcija (obe sta slabi) je boljša, ne vem smile.gif
LabiGT
men se zdi, da jaz pa roko odlocno pospesujeva in vztrajava pri enakomerni voznji, ampak se to dogaja pri ca. 160km/h naprej tongue.gif
Boss
QUOTE(LabiGT @ 29 Sep 2010, 11:55) *

men se zdi, da jaz pa roko odlocno pospesujeva in vztrajava pri enakomerni voznji, ampak se to dogaja pri ca. 160km/h naprej tongue.gif

hehe...Mythbuster Jamie Hyneman bi rekal: Well, there's your problem biggrin.gif
RoKo
(LabiGT @ 29 Sep 2010, 11:55) *

To bo ja! happy0158.gif Sicer pa je.eš pol litra gor al pa dol... harhar.gif
Alex
(RoKo @ 29 Sep 2010, 12:34) *

To bo ja! happy0158.gif Sicer pa je.eš pol litra gor al pa dol... harhar.gif

Meni se tudi ne da cincat pa nekaj na to porabo gledat. tongue.gif
Trenutno imam tudi jaz 7.5/100.Mislim,da je to kar normalna poraba za normalno vožnjo za tako težek avto.
Vsaj na testih bi tako napisali.Vse kar je manj je mnogo relacije in AC po predpisih in čim manj mesta(še posebej klancev kot pri nas).
Boss
halo kolk ste zapeli za to biggrin.gif pa sej noben ne govori o tem, da morate cincat - štos je samo v tem, da se pač da vozit tudi z manj kot 6 litri oziroma celo manj kot 5 litri, če bi se človek to zahotel oziroma bi se vozil po ustreznih cestah.

Saj pravim, DA SE, ampak je to le za mazohiste in tiste, ki jim je vožnja muka in vse prehitro kar je nad 100kmh. tongue.gif
iceman22
glede pospesevanja in enakomerne voznje ne bi zgubljal besed,ponavadi da v visjo prestavo tam okoli 3.500 rpm vcasih ce se kj dirka tudi do skoraj 5.000rpm gre (ja mazda dizel se navija do tam) stil voznje je pa tak prva prestava skoraj samo speljevanje,druga do 40km/h tretja do 80km/h cetrta do110 km/h peta do 160 km/h ssesta pa vcasih do 235km/h..sploh pa zdej ko plavci stavkajo..
jures
(iceman22 @ 29 Sep 2010, 12:58) *

glede pospesevanja in enakomerne voznje ne bi zgubljal besed,ponavadi da v visjo prestavo tam okoli 3.500 rpm vcasih ce se kj dirka tudi do skoraj 5.000rpm gre (ja mazda dizel se navija do tam) stil voznje je pa tak prva prestava skoraj samo speljevanje,druga do 40km/h tretja do 80km/h cetrta do110 km/h peta do 160 km/h ssesta pa vcasih do 235km/h..sploh pa zdej ko plavci stavkajo..

Teb še malo žre....
Boss
QUOTE(jures @ 29 Sep 2010, 13:03) *

Teb še malo žre....

Sej zato se men sploh ne zdi, da Mazda diesel velik žre, ker jo lahko kar konkretno stiskaš pa bo poraba še vedno v zelo normalnih mejah.

Po moje diesla praktično ne moreš spraviti čez 8,5 razen, če bi cel tank naredu v mestni gužvi samo s prvo in drugo prestavo.
iceman22
(Boss @ 29 Sep 2010, 13:05) *

Sej zato se men sploh ne zdi, da Mazda diesel velik žre, ker jo lahko kar konkretno stiskaš pa bo poraba še vedno v zelo normalnih mejah.

Po moje diesla praktično ne moreš spraviti čez 8,5 razen, če bi cel tank naredu v mestni gužvi samo s prvo in drugo prestavo.

lahko lahko,se spomnim lansko leto ko sem bil v makedonij mislim da sem imel porabo okoli 13l,ampak to je bilo zato k sem imel eno slabo nafto notri in mi je enkrat zmrznala pa sem jo hotu porabit , sem pa imel skoraj polno..tko da mi je avto mislim da ene 3 dni laufau najmanj po ene 16 ur na dan,tudi ko sem sel na kavo v kaksen lokal je avto lafau..tko da ja smo eni taki pacienti da je vse mozno...

sem pa med vozbjo najvec porabo imel 8.2 l na 1060 km...lansko leto poleti... iz mak do slo..
pagat
Sam sem mel kak mesec (ali več) porabo povprečno 8.3. Sicer sem se začel v službo (cca. 50km/dan) vozit večinoma po avtocesti, hitrost tam do 160km/h, povprečna hitrost pa je bla (po BC) cca 55km/h. Sem najprej misli, da je to "normalno", ampak mi na srečo ni dalo miru in sem šel do Mazda servisa. Dali smo na tester, kjer so zaznali nekaj na EGR ventilu. Na srečo je bila počena samo ena cevka, ki gre na ta ventil, kar je baje rezultiralo v večji porabi. Zamenjano v petek, do danes je poraba po BC (več ali manj iste relacije) tam nekje 7,8l. tongue.gif z0tdntknw.gif

Od kod vam 6l (ali manj) pa mi ni jasno huh.gif Je pa res, da vsa leta opažam da imam pozimi kak liter ali več nižjo porabo, verjetno zimske gume, klima ne dela na polno, pa še počasneje se (vsaj v povprečju) vozimo.
Alex
(pagat @ 29 Sep 2010, 15:45) *

Sam sem mel kak mesec (ali več) porabo povprečno 8.3. Sicer sem se začel v službo (cca. 50km/dan) vozit večinoma po avtocesti, hitrost tam do 160km/h, povprečna hitrost pa je bla (po BC) cca 55km/h. Sem najprej misli, da je to "normalno", ampak mi na srečo ni dalo miru in sem šel do Mazda servisa. Dali smo na tester, kjer so zaznali nekaj na EGR ventilu. Na srečo je bila počena samo ena cevka, ki gre na ta ventil, kar je baje rezultiralo v večji porabi. Zamenjano v petek, do danes je poraba po BC (več ali manj iste relacije) tam nekje 7,8l. tongue.gif z0tdntknw.gif

Od kod vam 6l (ali manj) pa mi ni jasno huh.gif Je pa res, da vsa leta opažam da imam pozimi kak liter ali več nižjo porabo, verjetno zimske gume, klima ne dela na polno, pa še počasneje se (vsaj v povprečju) vozimo.

Sej smo že ugotovili,da je normalna poraba za M6 diesel tam nekje okoli 7-7,5 l/100. wink.gif
Kar je manj je zelo "previdna" vožnja ali pa Shell gorivo.
RoKo
(Boss @ 29 Sep 2010, 13:05) *

Ja, kaj še.... cel tank po AC v Nemčiji s povprečjem 180 km/h.... čez 10... pa še liter olja za povrh......... biggrin.gif
Probaj.... tongue.gif
SpEkTr
Vsak ima svojo 'normalno' porabo, glede na stil vožnje, ki ga ima. pri meni je okol 6,6 povprečna v slabih 60.000 km. Je pa mal avtoceste, pa mal mestne in primestne vožnje. Po AC grem ponavadi tja do 140, ko me prime pa tut 200+ :-).
Boss
QUOTE(RoKo @ 29 Sep 2010, 22:21) *

Ja, kaj še.... cel tank po AC v Nemčiji s povprečjem 180 km/h.... čez 10... pa še liter olja za povrh......... biggrin.gif
Probaj.... tongue.gif

Norc happy0158.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.