LabiGT
22 Jul 2010, 16:06
Jaoo...vsaj dobra novica je, da je Kosovo tudi po mednarodnem pravu priznano

tukaj pol sem prinesel se svoje:
olje - valvoline synpowe 5w40
jermen - gates
mikrojermen+rolce - skf
sprednje diske - brembo
zadnje ploscice - nipparts
je blo treba menjat obe zadnje celjusti
in pa podlozko pri injektorju tud
in to je to, gremo naprej
(LabiGT @ 22 Jul 2010, 17:06)

Jaoo...vsaj dobra novica je, da je Kosovo tudi po mednarodnem pravu priznano

tukaj pol sem prinesel se svoje:
olje - valvoline synpowe 5w40
jermen - gates
mikrojermen+rolce - skf
sprednje diske - brembo
zadnje ploscice - nipparts
je blo treba menjat obe zadnje celjusti
in pa podlozko pri injektorju tud
in to je to, gremo naprej
Uf sam to je res prelomen čas, ali metanje denarja za avto ki bo še delal, ali pa vložiti denar v nekaj novejšega......
Mater konkretna cifra....

mene na servisu ne vidjo več samo še šušmarija, jeb..š žige pa servisno knjigo, itaq avto nima nobene cene več žigosan al pa ne...
tomaz108
23 Jul 2010, 07:50
240k, super. Koliko km pa delajo takšne mašine v povprečju brez kakšnih večjih problemov?
LabiGT
24 Jul 2010, 22:23
QUOTE(tomaz108 @ 23 Jul 2010, 08:50)

240k, super. Koliko km pa delajo takšne mašine v povprečju brez kakšnih večjih problemov?
180.000km
Mraušk Mčk
26 Jul 2010, 15:11
Labi, a mogoče imaš info koliko sicer stane na ac cosmosu servis na 240Kkm, če vse za to potrebne dele prodajo na servisu?
lp
M
LabiGT
26 Jul 2010, 16:20
drugace (brez celjusti in brez menjave zavor) treba pridet isto kot pri 120.000, se pravi okoli 700 eur tam nekje...
schurda
27 Jul 2010, 09:33
Ja, kaj pa jermen? Pri 120 se ponavadi menja.
Sej mislim, da je napisal, da je prinesel svoj jermen... samo delo za menjavo so mu računali
LabiGT
16 Sep 2010, 08:37
po 6000km prevozenih, poraba olja = 0.
Zamenjali so tisto podlozko, olje je Valvoline synpower 5w40, tko da tudi tempo cez 200 brez problema.
Vseeno pa spremljam olje skor vsakic ko tankam

ziher je ziher
LabiGT
27 Sep 2010, 15:14
(LabiGT @ 27 Sep 2010, 16:14)

Lepa cifra.
P.s.baje,da ti gori lučka od rezerve za nafto.
LabiGT
27 Sep 2010, 22:24
jap, sem glih takrat tankal, noter je slo 50 litrov...
se pravi poraba je bla 6.8l/100km (prej je bil shell)
QUOTE(LabiGT @ 27 Sep 2010, 23:24)

Tole pa glih ni bla najbolj ugodna poraba
LabiGT
28 Sep 2010, 08:43
QUOTE(Boss @ 28 Sep 2010, 09:28)

Tole pa glih ni bla najbolj ugodna poraba

od teh 736km, vec kot 300 jih blo prevozenih z 180-200km/h
ostalo pa 150km/h
to je odlicno...
vceri sem dal petrol in takoj se je zacel avto pritozevat
iceman22
28 Sep 2010, 08:48
(LabiGT @ 27 Sep 2010, 23:24)

js nevem kako vam rata imet tako nizko porabo...js sem najnizjo imel ko sem sel v makedonij in takrat je bilo 6.3l drugac pa nikoli pod 7.0l...trenutno mam 7.4l..morem ocitno na kaksemn tecaj varcne voznje...
LabiGT
28 Sep 2010, 08:52
odvisno kje se vozis, ce si skoz na avtocesti in se peljes okol 150, potem dobrih 7 je tudi zame normalno...
QUOTE(iceman22 @ 28 Sep 2010, 09:48)

js nevem kako vam rata imet tako nizko porabo...js sem najnizjo imel ko sem sel v makedonij in takrat je bilo 6.3l drugac pa nikoli pod 7.0l...trenutno mam 7.4l..morem ocitno na kaksemn tecaj varcne voznje...
Da se

pa to še vedno ne pomeni vožnja v stilu starih atejev in babic. Odločni pospeški, precej predvidevanja, pravilna varnostna razdalja, da ni treba vsakih 10sekund po bremzi tapkat pa še in še pa se da vsaj s pol litra manj vozit v povprečju. Če maš pa še kako relacijo in da ne pretiravaš z brzino se da pa tud pod 6 litrov peljat. Če bi Labi peljal v povprečju tam nekje 140km/h bi mel porabo z liter nižjo.
iceman22
28 Sep 2010, 09:08
(Boss @ 28 Sep 2010, 09:54)

Da se

pa to še vedno ne pomeni vožnja v stilu starih atejev in babic. Odločni pospeški, precej predvidevanja, pravilna varnostna razdalja, da ni treba vsakih 10sekund po bremzi tapkat pa še in še pa se da vsaj s pol litra manj vozit v povprečju. Če maš pa še kako relacijo in da ne pretiravaš z brzino se da pa tud pod 6 litrov peljat. Če bi Labi peljal v povprečju tam nekje 140km/h bi mel porabo z liter nižjo.
js sej fora je ce se vcasih odlocim furat v stilu "ala dedek" mam ponavadi visjo porabo...no js mam vsega po mal in avtocesto in mestno...je pa res da kr hitro vozim..pa ce bi kj predvideval ne bi ze pakne menjal...
morem spremenit nacin voznje..
SpEkTr
28 Sep 2010, 15:23
Labi a si ti menjal mikrojermen? Meni ga je včeraj na avtocesti odtrgalo, avto ropotal ko hudič...potem pa avtovleka do mehankarja po diagnozo. Najprej me je našopal, da mi je mašina zaribala :-) bastard

Skratka nikjer preparet jermen, baje naj bi ga kaka žval nagrizla..
QUOTE(SpEkTr @ 28 Sep 2010, 16:23)

Skratka nikjer preparet jermen, baje naj bi ga kaka žval nagrizla..
Kuna
SpEkTr
28 Sep 2010, 16:28
Hja, pravijo da je to možno. Ker jermen je bil načeloma še čisto lep, nič razpokan. svaša
iceman22
28 Sep 2010, 18:24
(Boss @ 28 Sep 2010, 16:41)

Kuna

js sem pr mojmu ze 2x zamenjal protihrupno zascito v motornem prostoru in naj bi bla kriva kuna,pa sem nastimal notri od konrada zadevo kao proti kunam pa nc ne pomaga,tko da sem nazadnje obupal in sem nastimal radio v blizini avta...in zdej zaenkrat je mir...upam da bo tako tudi ostalo...
YavarYe X6V6
28 Sep 2010, 19:16
(iceman22 @ 28 Sep 2010, 19:24)

js sem pr mojmu ze 2x zamenjal protihrupno zascito v motornem prostoru in naj bi bla kriva kuna,pa sem nastimal notri od konrada zadevo kao proti kunam pa nc ne pomaga,tko da sem nazadnje obupal in sem nastimal radio v blizini avta...in zdej zaenkrat je mir...upam da bo tako tudi ostalo...
In pol men pravte da v govcih živim ?
iceman22
28 Sep 2010, 19:39
(YavarYe X6V6 @ 28 Sep 2010, 20:16)

In pol men pravte da v govcih živim ?
nimam tezav v slovenij,tezave se pojavijo ko grem v makedonij,pomojem ker je ponavadi grem pozimi in zmerej zvecer prihajam domov pa masina je topla in se kuna spravi notri,ampak k sreci je zaenkrat ostalo samo pri uni zasciti ni se splavla na kable,jermen itd..
(iceman22 @ 28 Sep 2010, 09:48)

Ja, moja poraba je natanko ista, mislim da tipi malo pretiravajo o nizki porabi...

Pa saj ne moreš vozit tak stroj s petimi litri ma dejmo no...penzioneri neki...
QUOTE(RoKo @ 28 Sep 2010, 22:32)

Ja, moja poraba je natanko ista, mislim da tipi malo pretiravajo o nizki porabi...

Pa saj ne moreš vozit tak stroj s petimi litri ma dejmo no...penzioneri neki...

Ma ti si penzioner, k edin penzionerji ne znajo porabe znižat
Mal se hecam ampak ni daleč od resnice - počasna penzionerska pospeševanja so smrt za ugodno porabo. Najbolje je odločno pospešit do željene hitrosti potem pa enakomerno vstrajat pri tej hitrosti z ustrezno prestavo.
SpEkTr
29 Sep 2010, 10:44
Razen če maš DPF. Potem ti ob odločnem pospeševanju saje nabuta v filter in to pomeni hitrejšo regeneracijo, kot pri blagem pospeševanju. Zdej katera opcija (obe sta slabi) je boljša, ne vem
LabiGT
29 Sep 2010, 10:55
men se zdi, da jaz pa roko odlocno pospesujeva in vztrajava pri enakomerni voznji, ampak se to dogaja pri ca. 160km/h naprej
QUOTE(LabiGT @ 29 Sep 2010, 11:55)

men se zdi, da jaz pa roko odlocno pospesujeva in vztrajava pri enakomerni voznji, ampak se to dogaja pri ca.
160km/h naprej 
hehe...Mythbuster Jamie Hyneman bi rekal: Well, there's your problem
(LabiGT @ 29 Sep 2010, 11:55)

men se zdi, da jaz pa roko odlocno pospesujeva in vztrajava pri enakomerni voznji, ampak se to dogaja pri ca. 160km/h naprej

To bo ja!

Sicer pa je.eš pol litra gor al pa dol...
(RoKo @ 29 Sep 2010, 12:34)

To bo ja!

Sicer pa je.eš pol litra gor al pa dol...

Meni se tudi ne da cincat pa nekaj na to porabo gledat.
Trenutno imam tudi jaz 7.5/100.Mislim,da je to kar normalna poraba za normalno vožnjo za tako težek avto.
Vsaj na testih bi tako napisali.Vse kar je manj je mnogo relacije in AC po predpisih in čim manj mesta(še posebej klancev kot pri nas).
halo kolk ste zapeli za to

pa sej noben ne govori o tem, da morate cincat - štos je samo v tem, da se pač da vozit tudi z manj kot 6 litri oziroma celo manj kot 5 litri, če bi se človek to zahotel oziroma bi se vozil po ustreznih cestah.
Saj pravim, DA SE, ampak je to le za mazohiste in tiste, ki jim je vožnja muka in vse prehitro kar je nad 100kmh.
iceman22
29 Sep 2010, 11:58
glede pospesevanja in enakomerne voznje ne bi zgubljal besed,ponavadi da v visjo prestavo tam okoli 3.500 rpm vcasih ce se kj dirka tudi do skoraj 5.000rpm gre (ja mazda dizel se navija do tam) stil voznje je pa tak prva prestava skoraj samo speljevanje,druga do 40km/h tretja do 80km/h cetrta do110 km/h peta do 160 km/h ssesta pa vcasih do 235km/h..sploh pa zdej ko plavci stavkajo..
(iceman22 @ 29 Sep 2010, 12:58)

glede pospesevanja in enakomerne voznje ne bi zgubljal besed,ponavadi da v visjo prestavo tam okoli 3.500 rpm vcasih ce se kj dirka tudi do skoraj 5.000rpm gre (ja mazda dizel se navija do tam) stil voznje je pa tak prva prestava skoraj samo speljevanje,druga do 40km/h tretja do 80km/h cetrta do110 km/h peta do 160 km/h ssesta pa vcasih do 235km/h..sploh pa zdej ko plavci stavkajo..
Teb še malo žre....
QUOTE(jures @ 29 Sep 2010, 13:03)

Teb še malo žre....
Sej zato se men sploh ne zdi, da Mazda diesel velik žre, ker jo lahko kar konkretno stiskaš pa bo poraba še vedno v zelo normalnih mejah.
Po moje diesla praktično ne moreš spraviti čez 8,5 razen, če bi cel tank naredu v mestni gužvi samo s prvo in drugo prestavo.
iceman22
29 Sep 2010, 12:19
(Boss @ 29 Sep 2010, 13:05)

Sej zato se men sploh ne zdi, da Mazda diesel velik žre, ker jo lahko kar konkretno stiskaš pa bo poraba še vedno v zelo normalnih mejah.
Po moje diesla praktično ne moreš spraviti čez 8,5 razen, če bi cel tank naredu v mestni gužvi samo s prvo in drugo prestavo.
lahko lahko,se spomnim lansko leto ko sem bil v makedonij mislim da sem imel porabo okoli 13l,ampak to je bilo zato k sem imel eno slabo nafto notri in mi je enkrat zmrznala pa sem jo hotu porabit , sem pa imel skoraj polno..tko da mi je avto mislim da ene 3 dni laufau najmanj po ene 16 ur na dan,tudi ko sem sel na kavo v kaksen lokal je avto lafau..tko da ja smo eni taki pacienti da je vse mozno...
sem pa med vozbjo najvec porabo imel 8.2 l na 1060 km...lansko leto poleti... iz mak do slo..
Sam sem mel kak mesec (ali več) porabo povprečno 8.3. Sicer sem se začel v službo (cca. 50km/dan) vozit večinoma po avtocesti, hitrost tam do 160km/h, povprečna hitrost pa je bla (po BC) cca 55km/h. Sem najprej misli, da je to "normalno", ampak mi na srečo ni dalo miru in sem šel do Mazda servisa. Dali smo na tester, kjer so zaznali nekaj na EGR ventilu. Na srečo je bila počena samo ena cevka, ki gre na ta ventil, kar je baje rezultiralo v večji porabi. Zamenjano v petek, do danes je poraba po BC (več ali manj iste relacije) tam nekje 7,8l.
Od kod vam 6l (ali manj) pa mi ni jasno

Je pa res, da vsa leta opažam da imam pozimi kak liter ali več nižjo porabo, verjetno zimske gume, klima ne dela na polno, pa še počasneje se (vsaj v povprečju) vozimo.
(pagat @ 29 Sep 2010, 15:45)

Sam sem mel kak mesec (ali več) porabo povprečno 8.3. Sicer sem se začel v službo (cca. 50km/dan) vozit večinoma po avtocesti, hitrost tam do 160km/h, povprečna hitrost pa je bla (po BC) cca 55km/h. Sem najprej misli, da je to "normalno", ampak mi na srečo ni dalo miru in sem šel do Mazda servisa. Dali smo na tester, kjer so zaznali nekaj na EGR ventilu. Na srečo je bila počena samo ena cevka, ki gre na ta ventil, kar je baje rezultiralo v večji porabi. Zamenjano v petek, do danes je poraba po BC (več ali manj iste relacije) tam nekje 7,8l.
Od kod vam 6l (ali manj) pa mi ni jasno

Je pa res, da vsa leta opažam da imam pozimi kak liter ali več nižjo porabo, verjetno zimske gume, klima ne dela na polno, pa še počasneje se (vsaj v povprečju) vozimo.
Sej smo že ugotovili,da je normalna poraba za M6 diesel tam nekje okoli 7-7,5 l/100.
Kar je manj je zelo "previdna" vožnja ali pa Shell gorivo.
(Boss @ 29 Sep 2010, 13:05)

Ja, kaj še.... cel tank po AC v Nemčiji s povprečjem 180 km/h.... čez 10... pa še liter olja za povrh.........
Probaj....
SpEkTr
30 Sep 2010, 06:02
Vsak ima svojo 'normalno' porabo, glede na stil vožnje, ki ga ima. pri meni je okol 6,6 povprečna v slabih 60.000 km. Je pa mal avtoceste, pa mal mestne in primestne vožnje. Po AC grem ponavadi tja do 140, ko me prime pa tut 200+ :-).
QUOTE(RoKo @ 29 Sep 2010, 22:21)

Ja, kaj še.... cel tank po AC v Nemčiji s povprečjem 180 km/h.... čez 10... pa še liter olja za povrh.........
Probaj....

Norc