iceman22
28 Jul 2010, 15:16
ali kdo sluajno ve kok stane menjava plosic?ali naj dam original gor ali pa kj drugega?gre se seveda za mazdo 6 08l.dizel
Čak mal... a jih že rabiš menjat? Kolk km pa že imaš narejenih?
glej nove so gvišno 100€,od konkurence pa kakih 40€ so pa lih tko dobre če ne boljše (tko mimo grede vem da za M3 original so u bistvu pagid)
iceman22
28 Jul 2010, 18:59
mam jih 59tisoc km..mislim da so za menjat ker sem mi je pojavu en zvok..ni cvilec zvok je pa tak kot da bi kovina od kovini drgala...mislim da je cas da jih menjam...kok stanejo ploscice z delom vse skupaj..
Ne vem, ampak za moje pojme je to malo hitro razen, če zelo veliko zaviraš. Vizualno preveri koliko je še mesa na ploščicah.
Za take čudne zvoke je včasih kriv zablodeli kamenček, ki se zatakne in drsa po disku. Meni se je to 1x zgodilo na prejšnji šestki in 2x na Golfu. Taprvič smo ga celo peljali na servis, kjer so se samo malo nasmihali verjetno mislič "joj kaki butlni".
iceman22
28 Jul 2010, 19:21
kahko da je tudi to,ker se mi zvok pojavi samo na eni strani...kako ga lahko odpravim,ce je to?
Če je kamenček ga pač samo nekaj časa ignoriraš in ga samo počasi zbrusi in ven odnese. Lahko pa daš kolo dol pa pregledaš kompletno čeljust, diske in ploščice, če je kje zataknjen.
iceman22
28 Jul 2010, 19:29
(Boss @ 28 Jul 2010, 20:26)

Če je kamenček ga pač samo nekaj časa ignoriraš in ga samo počasi zbrusi in ven odnese. Lahko pa daš kolo dol pa pregledaš kompletno čeljust, diske in ploščice, če je kje zataknjen.
za drugo opcijo je prevec dela mislim da bo prva opcija,ignoriral bom,mislim da bo prej kamen prej odnehal

...
sporocim kako bo..
aja na kok pa se menjajo ploscice?
To je pa čist odvisno kako voziš. Če se zaletavaš od semaforja do semaforja in voziš na premajhni razdalji ali pa po hribu navzdol zaviraš samo z zavorami bodo trajale zelo malo.
Meni osebno sigurno preko 80kkm. Zadnje ploščice sem sam kupil in menjal daljnega leta 1994 na Peugeotu. Vse ostale so bile menjane v garanciji pa ne zarad obrabe ampak zaradi garancijskih menjav zvitih diskov. Na Clarusu recimo so po 80kkm imele še skoraj polovico mesa.
Samo roko na srce diski v mazdah so 1 falus, in km ne pomenijo pravega merila.
Kamencek bi moral puscati vsaj malo vizualne sledi - crto po disku dokler se ne zbrusi, sicer bi pa moral s prostim ocesom videt koliko cca je se mesa na ploščicah - a se ne vidi?
Pokliči drugače v Tapos Medvode in vprasaj za informativno ceno
mazdaman
29 Jul 2010, 06:43
Če je kamenček na notranji strani boš težko videl sled
Za menjavo prednjih in zadnjih ploščic za delo računajo 1,5 ure (velikokrat ti želijo zaračunat 2 celi uri, sam to prej preveri in se zmeni).. jaz sem plačal skupaj ca. 40€. - seveda, na nepooblaščenem servisu
Neoriginalne ploščice stanejo prednje komplet od ca. 35€ naprej in zadnje komplet od ca. 30€ naprej.
schurda
29 Jul 2010, 21:13
Jst bom imel 75 kkm pa so čisto OK. Je pa res, da je precej AC in 0 hriba.
iceman22
6 Aug 2010, 15:06
evo ploscice so menjane ker so ble obrabljene do konca,cena prednjih plosic je bila 66e in 14e delo..tko da vse skupaj za 80e...mislim da ni drago...