Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Duh po nafti
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
pozdrav
Pozdravljeni!

Sem pred skoraj dvema mesecema kupil Mazdo 6 CD140 Sport TE letnik 2008 40000 Km. V nedeljo pa sem med čakanjem v koloni zaznal močan smrad v avtu po nafti - kot bi se razlila ali puščala. Po prihodu na avtocesto (ko smo šli hitreje) pa je ta smrad popolnoma izginil in se ni več pojavljal. Ali ima kdo podobno izkušnjo ali razlago kaj je vzrok. A je mogoče ta DPF?
jures
(pozdrav @ 29 Jul 2010, 12:14) *

Pozdravljeni!

Sem pred skoraj dvema mesecema kupil Mazdo 6 CD140 Sport TE letnik 2008 40000 Km. V nedeljo pa sem med čakanjem v koloni zaznal močan smrad v avtu po nafti - kot bi se razlila ali puščala. Po prihodu na avtocesto (ko smo šli hitreje) pa je ta smrad popolnoma izginil in se ni več pojavljal. Ali ima kdo podobno izkušnjo ali razlago kaj je vzrok. A je mogoče ta DPF?

Najprej probaj smrad locirati - če ti smrdi z vklopljenim notranjim krozenjem zraka je v kabini, če ne verjetno kje pri motorju pušča (ker ti smrad ventilacija prinese)

Nafta ful smrdi, že če imaš kako cunjo, kantico ali kaj malo politega v avtu, ali če si tankal da je ven se razlilo je dovolj.
mazdaman
Ti je smrdelo samo enkrat?

ker lahko je smrdel avto pred tabo z0tdntknw.gif
pozdrav
Ja res je smrdelo samo enkrat. pa se tudi sam tolažim ,da je bil kateri izmed vozil pred mano.

Smrad je definitivno prišel po ventilaciji, je blo deževno vreme, kolona iz Dragonje proti Kopru. Motor nikjer ne pušča (ker je pod avtom popolnoma suho) možnost samo od izpuha.

Pa vas vseeno sprašujem če se je to že komu zgodilo.
Gustav
meni se je to dogajalo na fiatu ko mi je puščala pumpa... menim da se to na mazdi neb smel zgodit sploh ne na novi. bodi pozoren, sicer pa servis pa naj oni izumljajo kaj je.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.