Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Mazda 6 ne vžge
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
mojamazda6
Pozdravljeni!

Sem lastnik Mazde 6 letnik 2003 (diesel). Imel sem prazen tank, odšel tankat na petrol, ko sem se pripeljal domov mi je začel motor čudno "peti", ko nek star traktor. Ko sem ga poskušal še 3-5 x vžgati ni več vžgal ampak je samo "verglou". Prišel je mehanik, ki je priklopil avto na računalnik, kateri je pokazal da naj bi bila napaka v IMV ventilu. Danes smo ventil zamenjali, a avto vseeno ne vžge. Ko ga je ponovno priklopil na računalnik, ta ni pokazal nobene druge napake. Mi lahko kdo pove ali je že imel podobne izkušnje in kaj je narobe!

hvala za odgovore
jures
(mojamazda6 @ 12 Aug 2010, 20:51) *

Pozdravljeni!
Sem lastnik Mazde 6 letnik 2003 (diesel). Imel sem prazen tank, odšel tankat na petrol, ko sem se pripeljal domov mi je začel motor čudno "peti", ko nek star traktor. Ko sem ga poskušal še 3-5 x vžgati ni več vžgal ampak je samo "verglou". Prišel je mehanik, ki je priklopil avto na računalnik, kateri je pokazal da naj bi bila napaka v IMV ventilu. Danes smo ventil zamenjali, a avto vseeno ne vžge. Ko ga je ponovno priklopil na računalnik, ta ni pokazal nobene druge napake. Mi lahko kdo pove ali je že imel podobne izkušnje in kaj je narobe!
hvala za odgovore

Potegnil smeti v filter?
mojamazda6
Ne, baje da ne..so pogledali filtre in so ok.
Nova varianta je ta da naj bi preskočil jermen, ampak tudi mehanik ne ve točno, se bo jutri "poglobil".
3plat

Pozdravljeni!
hvala za odgovore

Če avto ne vžge, pol verjetno tud komunikacije s testerjem ni možno vzpostavit. Te 6-tice itak rabijo kar precej časa da se komunikacija vzpostavi. obstaja pa več možnosti: računalnik motorja, visokotlačna črpalka, rail ventil, padec napetosti ali pa prevelik upor nekje na kablih... Če je jermen vredu, ga probaj na vsak način vžgati(vmes dodajaj gas), da se bo pojavla nova napaka in jo bo s testerjem lahk odčital
jures
Če je to res naj pogleda če je bila posledica pol tisti tok tok še hujša...
tomaz108

Pozdravljeni!
hvala za odgovore

Račun od Petrola spravi, mogoče bo dobro tožit, če si kaj čudnega natankal.
Sirius
(tomaz108 @ 13 Aug 2010, 12:55) *

Račun od Petrola spravi, mogoče bo dobro tožit, če si kaj čudnega natankal.
Iz rezervoarja potegni še liter dizla in ga shrani za analizo. Ča se bo izkazalo, da je krivo gorivo,dokumentiraj vse ugotovitve, ki kažejo na to, usedline v filtru, korozijo...
Boss
Jaz bi začel s filtrom in smetmi. Kolk kilometrov (realnih) ima avto že narejenih?

Če je tank bil že zelo zasvinjan je lahko marsikaj potegnilo notri in zabasalo filter.

Kaj pa črpalka v tanku? Se jo sliši, ko daš kontakt? Preveri, če normalno vleče gorivo.
Danny
če jo sploh ma poglejte nizkotlačno črplko pri rezervarju k če je prišeu zrak mimo in ma ze nekaj km za sabo je možno da je šla,in zato meče vn napake z gorivom
jures
(Boss @ 13 Aug 2010, 14:47) *

Jaz bi začel s filtrom in smetmi. Kolk kilometrov (realnih) ima avto že narejenih?

Če je tank bil že zelo zasvinjan je lahko marsikaj potegnilo notri in zabasalo filter.

Kaj pa črpalka v tanku? Se jo sliši, ko daš kontakt? Preveri, če normalno vleče gorivo.

Sem mu najprej predlagall pa 'mehankar' rekel da ne. mojamazda6 kaj pa je to za en 'šalabajzar' - servis na domu ali pravi servis?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.