Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Zarošena Luč
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Kyuss
Pozdravljeni!

Pri mazdi 323 S (1995) se mi rosi desni sprednji žaromet. Kondenz se pojavi več ali manj na spodnjem robu. Svetilnost opazno ni manjša, me pa stvar malce moti. Kakšna ideja, kaj bi bilo smotrno najprej preveriti? Je treba demontirati celoten žaromet, da bi lahko snel samo steklo, glede na to, da ima steklo dve kovinski sponki na zgornjem delu žarometa?

Hvala!
David
Cau!

Ja smotrno je dat celo luč dol, pa tesnila pregledat ker so verjetno že preperela, od tod kondenz! Poskusi to, če ne rata pa poročaj naprej.....

LP daVid
b mx-6
Snemi luč, odstrani sponke, daj jo za kakšno minutko v pekač pogret, tako da ti bo šlo steklo stran od ohišja (ne na preveliki temperaturi), ščisti silikonski kit iz stekla in ohišja, razmasti stičišča na steklu in ohišju z alkoholom,s sušilcem za lase segrej ohišje in steklo da se kondenz do konca posuši(če se še ni), na novo nanesi silikonski kit, dobro stisni skupaj ohišje in steklo (pomagaj si s kakšnim močnim lepilnim trakom), ter počakaj da se silikonski kit posuši (uporabi neagresiven silikonski kit).

Vsaj tako bi jaz napravil če bi se meni to zgodilo. wink.gif

Če se mogoče kje motim naj me kdo popravi.

LP Boštjan
David
Boštjan odlično povedano......hehehe sam ta zadeva s pečico me pa do solz nasmejala.....sicer pa dobra ideja.....biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

LP daVid
b mx-6
Ja takšen je pač način, da jo sploh narazen dobiš, moreš jo nekak segret, da se silikonski kit mal stopi. Ali pa s heat gun-om, ampak je vprašljivo, kaj se bo zgodilo s plastiko ohišja, če se ne bo zaradi visoke temperature začela topiti. biggrin.gif
KAALman
QUOTE (b mx-6 @ May 19 2005, 09:30)
Ja takšen je pač način, da jo sploh narazen dobiš, moreš jo nekak segret, da se silikonski kit mal stopi. Ali pa s heat gun-om, ampak je vprašljivo, kaj se bo zgodilo s plastiko ohišja, če se ne bo zaradi visoke temperature začela topiti. biggrin.gif

gre tudi s heat gunom, ampak, pazljivo, ker heat gun ogreje eno točko zelo močno, in lahko pride do deformacije...

BTDT smile.gif

samo nisem deformiral k sreči biggrin.gif
je pa kar skoraj 2 uri dela z eno lučjo, tista tesnilna masa je zaj*bana u 100 gromova biggrin.gif
b mx-6
starejš je avto, slabše je ker je bol zapečeno, zavzame pa res kar nekaj časa.
Kyuss
Mnja, se pozna, da sem, kar se tiče avtov, več ali manj slaboumen. wink.gif

Boštjan, bom kar ta tvoja navodila upošteval, a s to izjemo, da luči ne bi rad dajal v pečico. Bom poskusil raje s sušilcem ali pa bom z modelarskim nožem zarezal v silikon in ga potem sčistil.

Kakšen silikon priporočaš (znamka/tip)?
b mx-6
Ne vem točno kako se mu reče, pejt v merkur ali kakšno takšno trgovino,pa tam povprašaj po neagresivnem silikonu. Sej more tudi na tubi gor pisati. Je že dolgo tega ko sem ga uporabljal za tablce gor limat. sad.gif
Kyuss
Sem včeraj vse zrihtal. Kupil sem brezkislinski silikon, ki zdrži temperature od -50 pa do 180 stopinj. Maso sem stisnil kar okrog roba in je preživel celo noč in celo jutri na vlagi, pa se še vedno ni rosilo. wink.gif

Aja, kondenz pa sem skozi luknjo posušil s sušilcem za lase.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.