Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Nakup Mazde2
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Eva
Pozdravljeni!

Morda kdo od vas pozna tudi Mazdo2 ?

Odločamo se nakup novega avtomobila za hčerko, ki je dobila prvo zaposlitev in naekrat je en avto pri hiši premalo. Zeleni malček ji je strašno všeč. Ker naš mošnjiček ni preveč zajeten, smo izbirali med Mazdo2, Seat Ibizo, Opel Corso in Hyundai i20 ali i30.

Se bomo pravilno odločili, če se odločimo za Mazdo2 ? Dnevno bo prevozila cca 7-8 km, razen občasnih daljših voženj (morje in obiski). Kako je z vzdrževanjem, rezervnimi deli (upamo, da ne bodo potrebni, ampak nikoli se ne ve), morda omenite zadeve, ki so problematične. Morda primerjava cena/kvaliteta?

Skratka, mazde ne poznamo in nam bo vsaj vaš nasvet prav prišel.

schurda
Sosed jo ima ravno za take vožnje, pa nima nobenih težav z njo.

Razmerje cena:kvaliteta? Potem je najboljše, če kupite avto za 500 €, ta ima sigurno dobro razmerje. devil.gif Se opravičujem, ampak danes nas s to frazo tako bombardirajo, da sploh pozabimo, kaj želimo. Kvaliteta je znana, vprašanje je samo, ali smo pripravljeni plačati zanjo.
Eva
Morda sem se narobe izrazila. Za cca 9.000 EUR bi radi zadosti zanesljiv avto za vsakdanje vožnje, ki ne bo kar naprej na servisu zaradi tega ali onega. Logično mi je, da to ni kvaliteta, udobje ali prestiž, ki ga ponujajo mnogo dražji avtomobili.

Za primer: : gledali smo tudi Fiat Punto, ki je cenejši, ampak je odpadel zaradi praktičnih izkušenj s službenimi fiati, ki so non-stop na servisu.
Grega_
Sem jo vozil velikokrat in avto je res ok (ta dvojka v dveh letih ni imela nič problemov-samo redna servisa) vozi se lepo, skratka tip top, verjetno gledate 1.3 motor, pa še ta sta dva, eden 75km drugi pa 85km. Avto je kvaliteten in tudi udoben za svoj razred, ter res nezahteven, samo tanka se ga in to je to. Tudi različni paketi opreme so. Tale mi je v oči padel in če je vse ok z njim je res dobra cena http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4017443&show=1 ,malo čudno glede na to da je že 2 lastnik ipd. ampak nikoli se ne ve dokler se ne pogleda, (je pa v začetnem paketu opreme) in če hčerka ni pogoj kakšna avtomatska klima, električne šipe zadaj, lita platišča, potovalni računalnik in komande na volanu bi bila ta oprema čisto dovolj.
tomaz108
(Eva @ 10 Sep 2010, 14:05) *

Morda sem se narobe izrazila. Za cca 9.000 EUR bi radi zadosti zanesljiv avto za vsakdanje vožnje, ki ne bo kar naprej na servisu zaradi tega ali onega. Logično mi je, da to ni kvaliteta, udobje ali prestiž, ki ga ponujajo mnogo dražji avtomobili.

Za primer: : gledali smo tudi Fiat Punto, ki je cenejši, ampak je odpadel zaradi praktičnih izkušenj s službenimi fiati, ki so non-stop na servisu.

Če želite zanesljiv avto, ki se ne kvari, je M2 zagotovo dobra izbira.
tauko
na forumu ni veliko lastnikov dotične mazdice, samo kot ostali pravijo, z nakupom le-te ne boste zgrešili...zadnjo besedo pri nakupu bo verjetno tako ali tako imela vaša hčerka?
Če ne gre drugače in če imate dovolj časa na razpolago, naj vsaj testno proba 2 ali 3 znamke, da sploh vidi, kaj ji najbolj ustreza smile.gif
vid007
Mazda2 je najboljša izbira, med tistim, kar izbirate. Tudi sam sem lastnik Mazde2 in to že dobro leto in pol moram reči avto dela kot je treba, samo redni servisi in tankaj in se pelji. Je pa moja sicer z malo več opreme model TE, barva pa je prav tako črna.
Eva
Hvala za vaša mnenja.

Avto je naročen (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3297134&show=1).

Ker pa se morda še kdo zanima za nakup in išče informacije, bom poročala, kako se obnaša, ko ga dobimo in sprobamo.
Boss
To pa le... vsake izkušnje so dobrodošle pa veliko užitkov z avtom.

Aja še to... tale motor je res šparovček tako da bo tudi kasneje denarnica bolj vesela ashamed0001.gif
Deeyan
(Eva @ 13 Sep 2010, 10:15) *

Hvala za vaša mnenja.

Ker pa se morda še kdo zanima za nakup in išče informacije, bom poročala, kako se obnaša, ko ga dobimo in sprobamo.

pa slike v predstavitev članov gor, ko bo doma happy0158.gif
YavarYe X6V6
(Eva @ 13 Sep 2010, 10:15) *

Hvala za vaša mnenja.

Glede na to da ga boste kupl pri močniku, servis pa to ...
ducky
M2 vsekakor najboljša izbira izmed omenjnenih avtov biggrin.gif
Grega_
Vid007 koliko stanejo redni servisi za dvojko (na pooblaščencu)?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.