Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
DSC OFF se ne vklopi
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
radiokills
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj. Pred kratkim sem postal ponosni lastnik mazde6 2.3 bencinarja happy0158.gif .

Danes sem za hec pritisnil tipko DSC OFF in zgodilo se ni nič. Kontolno se mi lučka vžge, ko dam kontakt tako da sem možnost pregorele žarnice izključil. Po občutku mi DSC dela. Blizu doma imam eno nerodno križišče, ki je malo spolzko in v klanec. Če speljem malo bolj grobo, se kolesa sicer zavrtijo a zatem začne utripat rumena indikatorska lučka (avto pod katerim sta dve vijugi). Tudi zadnjič, ko sem bolj grobo peljal v ovinek po mokri cesti je lučka parkrat utripnila. Tako kot pravim - po filingu mi DSC dela.

Ne vem pa zakaj ga ne morem izklopit. Malo sem brskal po forumih in videl da je pri M3 potrebno gumb držat pred vžigom in nato še 20 sek. Ali je pri šestki podobno. Kako vam deluje ta gumb? Ali je razlika pri izklopljenem DSC-ju zelo opazna? Malo mi je škoda avta, da bi ga preizkušal na asfaltu, kakega makedamskega parkinga pa tud ni prav blizu.

Saj ne da bi bil kak frik in se bi na vsak način vozil brez DSC-ja, malo me skrbi zaradi prihajajoče zime in da bi se kje 'zaplezal', takrat je sigurno lažje spravit avtomobil iz snega brez DSC-ja.

Hvala za kakršnekoli napotke.
RoKo
Pozdrav,
men napiše ko pritisnem gumb "DSC OFF" in mislim da ko še enkrat pritisnem "DSC ON"....sicer pa ga ne izklaplajam, edino ko je sneg ga izklopim ker nima smisla... wink.gif
schurda
Čudno, meni "prime" takoj. glare.gif
radiokills
Pa se ful pozna če je DSC izklopljen? Malo me skrbi da ne dela. Zdajle ko je dež avto vse prerad 'zakoplje'.
jures
(radiokills @ 5 Oct 2010, 12:26) *

Pa se ful pozna če je DSC izklopljen? Malo me skrbi da ne dela. Zdajle ko je dež avto vse prerad 'zakoplje'.

a se ti gume vrtijo v prazno al malo zakoplje pol pa prime??
radiokills
(jures @ 5 Oct 2010, 12:49) *

a se ti gume vrtijo v prazno al malo zakoplje pol pa prime??

Hja, mal težko rečem, ker ko zakoplje čist refleksno popustim gas smile.gif. No sej pravim, po filingu bi reku da dela, tudi lučka požmiga. Najbolje da ga peljem na mazda servis, pa da ga priklopijo.
Boss
Počaki, da bo sneg in boš brez težav to sprobaval - sej ne boš takoj rinil v zasnežene klance, ali pač? z0tdntknw.gif punk.gif
radiokills
Zelo verjetno ne biggrin.gif . Ampak sej veš kak je ko maš nov avto, te pač zmotijo tele napakice, pa pomagajo odgovori drugih uporabnikov, da vidiš kake izkušnje imajo oni.
SpEkTr
Izklopi ga, nato pa pejdi z 2. prestavo recimo, pa ga zahodi do podna pa boš videl..če ti bo obratomer zabilo proti rdečem polju pol je izklopljeno. Če ti bo pa 'moril' obrate na ne vem recimo 4000 obratov tam nekje, potem pa očitno dela smile.gif
STAJERC
Sem se danes pogovarjal z 2 mehanikoma.

Daj najprej preveri če stikalo sploh dela. Mogoče je napaka samo v stikalu. To je najverjetejša napaka.

Ker DSC dela 100 %, sam tako kot je napisal SpEkTr ti drži obrate na cca 4.000 in ne pusti, da bi kopal na polnih obratih, kot če je sistem izklopljen.

To jaz tudi nisem mogel verjeti, ker sem bil navajen BMW-jevega sistema, ki jemle moč tako občutno da lahko avto celo ugasne na snegu.

lp sašo
radiokills
Hja, vidiš, na stikalo pa sploh pomislu nisem. Bom šel do kolega ki je avtoelektričar, pa bova pogledala. Sej nisem imel namena zapaničarit blush.gif , mal pa sem se ustaršil stroškov, hehe, v manualu tud ne piše tega o omejevanju pod 4000 obratov, pač pa samo da 'preprečuje vrtenje koles v prazno'. Kot pravim, nimam izkušenj s tem sistemom blush.gif Drgač je pa avto res fejst smile.gif

Hvala za vse informacije, pa poročam kaj bom izvedel pri avtoelektričarju.
Activa
Na travniku ga sprobaj, če se ti zdi škoda avta. Makadam je slabši za avto kot moker asfalt.
Drugače pa tipka DSC OFF deluje takoj, ko jo aktiviraš.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.