Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Koliko Lažejo števci Za Hitrost?
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
Boss
A je kdo kontroliral koliko mu laže števec za hitrost? Jaz imam občutek, da je to tam nekje med 5-10% več kot je realno.

Za hitrost me niti ne zanima toliko ampak ali se pri tem pozna tudi pri zapisovanju prevoženih kilometrov in če je to nekako povezano bi pri resničnih prevoženih 200.000km na števcu bilo zapisano od 210.000 - 220.000km. To pa je že razlika enega rednega servisa in nekoliko znižane cene vrednosti avtomobila.

In če je to res potem je temu primerno tudi višja povprečno izračunana poraba goriva saj pomeni nekje pri 7l/100km to realno 3 do 7 deci več kot si naračunaš zaradi nepravilnega beleženja kilometrov.

Bi bilo fino, da tisti ki imate GPS mal pretestirate a držijo moje trditve al se zastonj sekiram.
LabiGT
Po tovarniskih podatkih moja gre 198km/h...po stevcu pa tole:
user posted image

po famoznem klancu pri Sezani, gre tudi do 240...
Boss
Evo tole je 10+% razlike, če velja tovarniški podatek o max hitrosti ... zdaj bi bilo dobro preverit a se to odraža tudi na napačnem prikazu prevoženih kilometrov?
David
Ma mojo Mazdo tudi spravim do tam nekje 210 km/h...... tovarniška max hitrost je pa 191 km/h......torej je teh 10% dosti realnih.....posledično zaradi tega pa tudi kilometrina malo napačna.........

LP daVid
LabiGT
Zanimivo je da smo mel GPS in je bla realna hitrost 206km/h..ce se prav spomnim (ker smo se vec ukvarjali s pospeski)...po raznih forumih sem tudi sledil da je koncna hitrost visja kot deklarirana...je pa pogresek merilca cca. 5%
YavarYe X6V6
Jaz sem svojo testiral z gps-om in najbolj mi "laže" pri 100 km/h in to tam okrog 10 km/h več kot je res. pri 200 km/h pa "laže" samo še 3 km/h več. je pa tudi koliko zaupati gps-u? Ima kdo izkušnje s tem, je gps merodajen ali ne ?
Kyuss
QUOTE (YavarYe X6V6 @ May 30 2005, 11:46)
Jaz sem svojo testiral z gps-om in najbolj mi "laže" pri 100 km/h in to tam okrog 10 km/h več kot je res. pri 200 km/h pa "laže" samo še 3 km/h več. je pa tudi koliko zaupati gps-u? Ima kdo izkušnje s tem, je gps merodajen ali ne ?

Mislim, da je. Mi imamo v avtu Talktrackov GPS in kaže cca. 3-4 km/h manj. Prav toliko kažejo stacionarni radarji in policijski mobilni radar. Preverjeno. wink.gif
David
Opazil sem da vas ima dosti GPS v avtu.....razlog??? Potovanja, ceste itd??

LP daVid
YavarYe X6V6
Samo je pa razlika tudi v tem kašno dimezijo gum imaš na avtu, tako da imaš večji ostopek, bolj odstopa dimenzija gum od predpisanih. Saj nobena dimezija ni 1:1 kar se obsega tiče, glede na predpisano, pa je lahko samo 5 mm razlike, pri 100 km/h pa je razlika že kar očitna.
Kyuss
QUOTE (David @ May 30 2005, 15:15)
Opazil sem da vas ima dosti GPS v avtu.....razlog??? Potovanja, ceste itd??

LP daVid

Pri našem avtu služba.
Boss
biggrin.gif hehe.. ampak vsi se vrtite okoli hitrosti. A je kdo slučajno primerjal dolžino prevožene poti štete po števcu in po GPS-ju? Ker, če je tudi tu razlika 10% nas proizvajalci resno za nos vlečejo.

Za hitrost razumem, ker vseeno vpliva na to, da nas zavaja v pozitivno (realno zaradi tega vozimo počasneje/verjetno na osnovi tega tudi varneje) ampak, vse ostalo pa je v škodo potrošnika.

Lahko pa, je moje razmišljanje popolnoma napačno, ker načeloma ni povezave z merilnikom hitrosti in merilnikom prevožene poti saj bi potem merilnik hitrosti kazal enakomerno napako (recimo 10%) vendar je YavarYe napisal, da ima pri 100km/h napake 10% pri 200 pa samo še 1.5% če seveda drži GPS.
Kyuss
QUOTE (Boss @ May 31 2005, 10:51)
biggrin.gif hehe.. ampak vsi se vrtite okoli hitrosti. A je kdo slučajno primerjal dolžino prevožene poti štete po števcu in po GPS-ju? Ker, če je tudi tu razlika 10% nas proizvajalci resno za nos vlečejo.

Naš avto ima prevoženih okrog 65.000 km, GPS pa kaže nekje 500-1000 km manj.
janik
GPS lahko kaže manj ali enako razdaljo kakor števec. GPS odčitava pozicijo v časovnih intervalih. Kadar z avtom delaš ovinek je pot med dvema točkoma, ki ju je zabeležil GPS krajša (ravna črta) od poti (lok), ki si jo dejansko prevozil z avtom. Merjenje razdalje z GPS-om je zato najbolj točno, kadar se pelješ naravnost. Poleg tega pa ima GPS še naključno napako (do 5-10m, odvisno od pogojev), ki še dodatno pripomore k netočnosti meritev.
Boss
QUOTE (Kyuss @ May 31 2005, 10:54)
QUOTE (Boss @ May 31 2005, 10:51)

Naš avto ima prevoženih okrog 65.000 km, GPS pa kaže nekje 500-1000 km manj.

Tole je pa kar točno, če upoštevamo še Sammyeve pripombe je napaka okrog 1% popolnoma sprejemljiva.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.