Žal se je nardil karambol.
Verjetno je totalka in nevem, če se bo splačal popravljat. Cenilec bo v ponedeljek ocenil.
Smo pa dan pred tem kupili Citroena C4 Grand Picasso.
Deeyan
31 Dec 2010, 20:47
neeeeeeeeee!!!!
kaj blo?
jao in to na zadnji dan.............
(Mary @ 31 Dec 2010, 20:07)

Smo pa dan pred tem kupili Citroena C4 Grand Picasso.
Ajajaj, če to ni ironija. Nekaj podobnega se je zgodilo pri nas doma (ko smo imeli v garaži dobesedno 1 dan star traktor, star se je pri vleki drv z vitlom prebrnil in sama sreča, da ni bilo nikomur nič, niti "bočno-na bok" parkiranemu IMTju

). Upam, da je drugače s potniki vse v redu in je se Mazdina varnost izkazala z odliko.
EDIT: Še meni, ko sem imel že 100NXa doma sem čez nekaj dni podrl smetnjak in zbil zadnjo šipo, pa sem imel 250€ stroškov. Izgleda je to kar pogosto, da se star avto poslovi na tak način, ko vidi novo konkurenco.
Nesreča se je naredila v sredo.
V križišču sem enmu odvzela prednost.
S potniki vse o.k.
ajej, važno, da ste vi vsi ok.

glavno da ste vsi ok,mala nepazljivost in je sranje,mazdica pa je nazalost totalka ceprav bi marsikateri to popravljal
(BOBI @ 1 Jan 2011, 11:24)

glavno da ste vsi ok,mala nepazljivost in je sranje,mazdica pa je nazalost totalka ceprav bi marsikateri to popravljal
odvisno kolk je kej steber fasu
Jaz še tud upam, da se bo dala popravit. Je pa podvozje menda zvito. Steber je pa fejst fasu. Bomo vidl kaj bo cenilec v ponedeljek povedal.
Z M A J
1 Jan 2011, 12:31
Uf zgleda grozno, velike sreče pri popravilu oz. izbiri naslednika!
(Mary @ 1 Jan 2011, 12:02)

Jaz še tud upam, da se bo dala popravit. Je pa podvozje menda zvito. Steber je pa fejst fasu. Bomo vidl kaj bo cenilec v ponedeljek povedal.
če ga steber fejst faše, avto ni nikol več kot je bil
Z M A J
1 Jan 2011, 17:00
Kaj pa LPG inštalacijo, boste prestavli v drug avto, če je ta za odpis?
Poskusi čimveč iztržit na račun predelave na LPG, ko ti bojo ocenjeval, če je totalka!!!
(JozaGulikoza @ 1 Jan 2011, 17:00)

Kaj pa LPG inštalacijo, boste prestavli v drug avto, če je ta za odpis?
Poskusi čimveč iztržit na račun predelave na LPG, ko ti bojo ocenjeval, če je totalka!!!

imaš lahko zlate feltne pa ne dobiš na ta račun nič več
Z M A J
1 Jan 2011, 17:30
Mislim da ima "Bi-fuel" avto, na trgu kar precej drugačno izhodiščno ceno kokr navadn Benzar, kako je s feltnam pa ne bi vedu!
QUOTE(JozaGulikoza @ 1 Jan 2011, 17:30)

Mislim da ima "Bi-fuel" avto, na trgu kar precej drugačno izhodiščno ceno kokr navadn Benzar, kako je s feltnam pa ne bi vedu!

Žal čist nič

Zato ker se da instalacijo odmontirat in prodat naprej.
uklopko
1 Jan 2011, 21:13
da je le z vsemi osebami OK
Važno je da so vsi živi in zdravi, avto bo pa že nekako.
Avto očitno ima dobro bočno zaščito, ker vizualno ne zgleda slabo.
Glede varnostnih naprav v avtu me pa zanima, kaj vse se je sprožilo.
Iz slike vidim sprožena obe zavesi in bočni airbag v sovoznikovem sedežu. Kaj pa pirotehnični zategovalniki varnostnih pasov in sprednji airbagi?
(Activa @ 1 Jan 2011, 23:09)

Važno je da so vsi živi in zdravi, avto bo pa že nekako.
Avto očitno ima dobro bočno zaščito, ker vizualno ne zgleda slabo.
Glede varnostnih naprav v avtu me pa zanima, kaj vse se je sprožilo.
Iz slike vidim sprožena obe zavesi in bočni airbag v sovoznikovem sedežu. Kaj pa pirotehnični zategovalniki varnostnih pasov in sprednji airbagi?
Sprednji airbagi so ok tak da armaturka je še cela

(Sproženi airbagi 3/8)
Za zategovalnike pa ne vem kak bi se to videlo.
Mislim da se ne splača popravljat. Pomoje bo cenilec ocenil kot totalka.
odvisn kok je totalka pa kok bi prislo popravljanje. avto bi 100% moral dat na mizo pa ravnat, prag je unicen, vrata, blatnik, steber.. se kar hitro nabere par tisoc.
lepa mazda

lepa barva pa lepa trojka (lepsa kot hatch he he)
Če bo totalka se pobere dol kar je vrednega (feltne, airbage, plinska napeljava itd...) pa na odpad. Žal.
Če bo šla na odpad, kupim jaz kontrolno ploščo za avt. klimo
Z M A J
2 Jan 2011, 12:00
Avto je bil res ful lep, sedan že nasploh mi je všeč, v tej barvi pa je nenormalno lep!
Ni nujno, da je tole totalka. A si peljala avto po karambolu? A gre naravnost (stoji volan naravnost)?
Če so nosilni deli samonosne karoserije premaknjeni bolj proti sredini jih takle trk ne zvije. Če pa je prag nosilni element pol pa žal ne bo pomoči brez menjave celotne karoserije.
(Symon @ 2 Jan 2011, 11:44)

Če bo totalka se pobere dol kar je vrednega (feltne, airbage, plinska napeljava itd...) pa na odpad. Žal.

bi se kr strinju, žal
Škoda jo je...res ena izmed lepših trojk sploh s to barvo

R.I.P
(Mary @ 2 Jan 2011, 06:47)

Sprednji airbagi so ok tak da armaturka je še cela

(Sproženi airbagi 3/8)
Za zategovalnike pa ne vem kak bi se to videlo.
Sproženi zategovalniki varnostnih pasov smrdijo po smodniku poleg tega so tudi nazaj potegnjeni.
Ponavadi se prožijo pri čelnih trkih, za bočne pa ne vem.
Nekoče sem pri Crash testih gledal posnetke, kako se pri različnih trkih prožijo Airbagi.
Posebej je bilo to očitno pri bočnih trkih, kjer bi se naj prožile samo stranske vreče, kar se je pri vašem trku tudi potrdilo. Nekateri avti pa so pri bočnem trku sprožili tudi sprednje vreče, za kar so dobili tudi slabšo oceno.
V končni fazi pomeni nepotrebno proženje Airbagov tudi strošek pri popravilu.
Vem da so se pri Mazdi 3 prožili po potrebi, ena Honda pa je aktivirala nekaj vreč več.
Hvala za informacije in lep pozdrav.
(Activa @ 2 Jan 2011, 14:33)

Sproženi zategovalniki varnostnih pasov smrdijo po smodniku poleg tega so tudi nazaj potegnjeni.
Ponavadi se prožijo pri čelnih trkih, za bočne pa ne vem.
Pa kar fajn te zašponajo ti pasovi.
Od 5:00 naprej. Zanimivo, to ima že prvi Clio pa ni nujno, da ima airbage. Vsaj od prijatelja Clio 16V jih ima.
Sicer pa pohvale Mazdi, da sproži le airbage, ki so potrebni. Vsaj en nepotreben strošek manj.
(Symon @ 2 Jan 2011, 16:40)

Pa kar fajn te zašponajo ti pasovi.
Od 5:00 naprej. Zanimivo, to ima že prvi Clio pa ni nujno, da ima airbage. Vsaj od prijatelja Clio 16V jih ima.
Sicer pa pohvale Mazdi, da sproži le airbage, ki so potrebni. Vsaj en nepotreben strošek manj.
ok, mi ni nč hudo pri srcu, ker to počnejo z renault-i
(Symon @ 2 Jan 2011, 16:40)

Še vseeno sta se 2 airbaga preveč sprožlla
Dugače zategovalniki pa mislim da se niso sprožli.
(Boss @ 2 Jan 2011, 12:55)

Ni nujno, da je tole totalka. A si peljala avto po karambolu? A gre naravnost (stoji volan naravnost)?
Žal ga nisem več peljala, sem morala s sinom v bolnico. Moj ni mogel po avto it, tk da ga je avto vleka odpeljala. In ker pred blokom ne more bit je pri eni avto hiši za ograjo. Jutri ga bo treba drugam pelat.
Ta "eksplozivne" pasove majo že naše BA-jke, če sem jest prov informiran

Sam da je blo z vami vse v redu

Pleh je pa pleh - nadomestljivo, življenje pa - neprecenljivo
Čeprav je res škoda avta in upam, da se ga bo dalo popravit, sem vesela da je s sinom vse ok. Drugič bom mogla pa bolj po pameti vozit.

jaz pa vem da se da ta avto kar lepo popravit kolker vidim je streha vredu nič zacvikana samo stena je malo tu pa tam napeta steber je pa punktiran se samo menja prag pa se ven vreže pa se novi gor zmontira edino kar je problem so naši servisi ker majo tako svinjsko poceni ure in nadomestne dele ker pa zna to doma nardit je pa bolše greš na odpad najdeš isti model in se cela stena menja
QUOTE(Štraus @ 2 Jan 2011, 22:08)

jaz pa vem da se da ta avto kar lepo popravit kolker vidim je streha vredu nič zacvikana samo stena je malo tu pa tam napeta steber je pa punktiran se samo menja prag pa se ven vreže pa se novi gor zmontira edino kar je problem so naši servisi ker majo tako svinjsko poceni ure in nadomestne dele ker pa zna to doma nardit je pa bolše greš na odpad najdeš isti model in se cela stena menja
Točno tako... Bratova Lantra je bila pred kakimi 10 leti točno takole udarjena pa smo zamenjali prag stebriček in vrata pa skup sestavili. Nič ni bilo zategnjeno ali pa kakor koli v vinkel avto pa je še danes brez rje lepo na cesti. Je pa to treba obvezno dat kakemu kleparju v delo, ker na uradnem ne bo šlo skoz s ceno, ki jo bo zavarovalnica odobrila.
(Mary @ 2 Jan 2011, 21:23)

Čeprav je res škoda avta in upam, da se ga bo dalo popravit, sem vesela da je s sinom vse ok. Drugič bom mogla pa bolj po pameti vozit.
S kod si pa? Drugače se lohk pozanimam kolk bi te to stalo pri kleparju, ki mi je porihtu C-jko
(Deeyan @ 3 Jan 2011, 07:01)

S kod si pa? Drugače se lohk pozanimam kolk bi te to stalo pri kleparju, ki mi je porihtu C-jko

Iz celja.
Če lahko povprašaš, bi bila vesela.
Jaz sem malo po odpadih poklicala, kolko bi me stali deli, in mislim, da bi se dalo to popravit, Če le niso kleparji in ličarji predragi.
Uh kakšna škoda

sam, da ste vsi OK.
Jaz tud poznam enga dobrega kleparja...je zrihtal že take primere...ja pa iz LJ - pa ni drag.
(tauko @ 2 Jan 2011, 21:13)

Ta "eksplozivne" pasove majo že naše BA-jke, če sem jest prov informiran

si ziher???
Ufffff, v glavnem pa najbolj pomembno je da ste jo vsi dobro odnesli. Jest mislim da bo tole totalka, tako da le glej da čimveč dobiš zanjo (od zavarovalnice in od prodaje). Po delih je verjetno ne boš prodajala, sploh če nimaš prostora, volje do "šraufanja" ipd. Mogoče če bi dobila dovolj odškodnine za avto in poceni,poceni dele (kar bo težka) bi se nekako še izšlo da bi bila vsaj na nuli z vsem skupaj. Če samo na zunaj pogledaš so za zamenjat, oboja vrata, stebriček in ravnanje zgoraj, popravljati prag, zadnji blatnik,baloni, mogoče je celo malo zamaknilo avto, že milimeter je dost. (sam sem imel pri enemu avtu ker je bil slabo popravljen 1cm razlike - kar je že ogromno, in je bila cela štala za vozit se, avto je šel na mizo potem je bilo pa ok).
Grega, prag se ne popravlja ampak se ga ven odreže in zamenja z drugim iz drugega avtomobila.Oziroma se vse ven odreže, popravlja pa se le zadnji blatnik. A bo treba na mizo dat je pa večino odvisno od zgradbe spodnjega dela karoserije. če so nosilni elementi, ki skrbijo za trdnost same karoserije pomaknjeni bolj proti sredini je celo možno, da avto ni nič zamaknjen.
(Mary @ 3 Jan 2011, 08:00)

Iz celja.
Če lahko povprašaš, bi bila vesela.
Jaz sem malo po odpadih poklicala, kolko bi me stali deli, in mislim, da bi se dalo to popravit, Če le niso kleparji in ličarji predragi.
super, sma blizu, js sm iz bližine Polzele
(Boss @ 3 Jan 2011, 12:07)

Grega, prag se ne popravlja ampak se ga ven odreže in zamenja z drugim iz drugega avtomobila.Oziroma se vse ven odreže, popravlja pa se le zadnji blatnik. A bo treba na mizo dat je pa večino odvisno od zgradbe spodnjega dela karoserije. če so nosilni elementi, ki skrbijo za trdnost same karoserije pomaknjeni bolj proti sredini je celo možno, da avto ni nič zamaknjen.
..vem vem, mišljeno je bilo tako, zamenjati-popraviti, tudi blatnike največkrat režejo ven, čeprav tukaj niti ni take sile da bi bilo težko poklepati. Največkrat je težko na uč oceniti, ker se ne vidi kaj je spodaj ipd., ampak glede na to da je mazdicam cena kar padla potem si hitro tam tam pri totalki, kako je pa s poceni deli in znamko Mazda pa vemo

, se pa vse da porihtati, samo če je le klepar kot se zagre in popravi avto kot da bi svojega popravljal.
(Ploki @ 3 Jan 2011, 08:22)

si ziher???
Sej sem reku baje

Bom povedu, k bom pas menjal na voznikovi strani, če mi je kej u glavo raznesl
(Deeyan @ 3 Jan 2011, 13:37)

super, sma blizu, js sm iz bližine Polzele

A si kej povprasal tistga kleparja?
Limit za popravilo so mi dali 3600€
(Mary @ 6 Jan 2011, 17:31)

A si kej povprasal tistga kleparja?
Limit za popravilo so mi dali 3600€
bom jutri šel do njega

sicer bo od oka težko reku, ker bi mogu avto videt v živo
Na zavarovalnici sem dobila zapisnik o ogledu poškodovanega vozila.
(Ploki @ 3 Jan 2011, 08:22)

si ziher???

ja majo plinske bombice se mam doma pase ce bo kdo kdaj rabo
Se pravi lih za lih ni totalka??

koliko je dejansko vreden cel avto? ne vem točno keri letnik imaš. Samo to je prva ocena, ko bodo pa mehankarji dvignili avto in pogledali zna pa narasti....npr. meni je prvo ocenil na par 100 eur barvanje odbijača (odbijač je zgledal cel,samo barva je bila razpokana ker me je ena butnila)...no na koncu so iz servisa ponovno klicali na zavarovalnico da je cel odbijač fuč, strošek je bil 1000eur.
..upam da ti čimprej uspe spraviti avto na cesti
Na zavarovalnici je reku da rabim met predracun od kleparja da lahka razglasi totalko.
Da se lahka potem naprej menimo. Da 3600€ z racuni je pa max vrednost ,ki bi jo se popravljali.
Sem sla na Selmarja, ker je tuki zraven pa so rekli da za 150€ mi nardijo predracun

.
Grrrrr