Pozdravljeni, sem nov na vašem forumu
Sam sicer vozim Hondo, so mi pa Mazde tudi všeč, v bistvu kar vsi Japanci..hehehe
Prijatelj kupuje avto in sem mu svetoval. naj kupi v cenovnem razredu cca. 800.000 Mazdo 323....po mojem vredi avto.
Za vas poznavalce Mazde imam nekaj vprašanj glede motorja 323 F 1.5 90km, kaka je kaj poraba, slabosti, kvarljivost, skratka vse o tem avtu in motorju...
Hvala že vnaprej
Lp
KAALman
8 Jun 2005, 13:54
motor 1.5 je isti v več modelih mazde 323...
motor je čisto povprečen, ni nek dirkač ipd...
poraba od 7 do 9 litrov povprečno ponavadi pod 8 ali tu okrog, če je mestna vožnja
o kvarljivosti pa ne vem kaj dosti povedat
BrainLess
8 Jun 2005, 15:15
je 16 ventilec DOHC, dirkač res ni, "potegne" od 3,5 - 4k obratov naprej!
Je pa full notranje urejen - oblika, športni sedeži, trše podvozje, lega ok,.....
Kvarljivost - odvisno od prejšnjega lastnika + potrošni material (manšete in podobno)!
Vsekakor pa ni slab avto - ravno nasprotno
torstorm
8 Jun 2005, 21:58
za te konje vleče res dobro, dirkać ni noben od teh mazd, razen kake rx-7, rx-8.
Hvala za pomoč in uporabne informacije....
Aha, še nekaj, avto ima menda že serijsko vso inštalacijo za klimo, se pravi je potrebno kupit samo kompresor in ga priklopit, a imate kake veze tule na forumu, da bi blo možno kupit kompresor za klimo.....rabljen seveda
Namreč prijatelja moti samo to, da nima klime
Lp
YavarYe X6V6
9 Jun 2005, 20:04
| QUOTE (jaro @ Jun 9 2005, 08:56) |
Hvala za pomoč in uporabne informacije....
Aha, še nekaj, avto ima menda že serijsko vso inštalacijo za klimo, se pravi je potrebno kupit samo kompresor in ga priklopit, a imate kake veze tule na forumu, da bi blo možno kupit kompresor za klimo.....rabljen seveda Namreč prijatelja moti samo to, da nima klime
Lp |
Tole z vso inštalacijo za klimo je larifari. Noben avto NIMA vgrajenega hladilnika, uparjalnika napeljanih cevi in žic in je brez kompresorja.

Tako da kar pozabi na klimo, tako da bi vgradil samo kompresor.
torstorm
9 Jun 2005, 22:11
menjati moraš notranjo škatlo za tisto kjer je hladilnik notri, potem hladilnik klime še moraš dati spredaj, potem rabiš kompresor, cevi,.....Tu okrog nas dela eden to, samo je cena okrog 120k sit.
pierce
10 Jun 2005, 08:34
Sem lastnik točno takega modela, kot povprašuješ. Vsi odgovori do sedaj so točni, dodal bi le, da se meni zdi teh 90 konj zelo šibkih, saj je res, da se nad 3000 solidno zavrti, samo imam feeling, da so do sedaj vsi avti, ki sem jih vozil in ki so imeli podobno moč (ali pa celo manj) vsekakor bolj potegnili.
Glede klime, nisem strokovnjak, ampak do sedaj sem prejemal informacije, da vgradnja klime ni najbolj priporočljiva (pa ne zaradi stroška), ne vem pa razlogov za in proti, no za 120k bi jo jaz vgradil (imam pa res gumb za AC, tudi lučka zasveti

), ker navkljub šibedahu zna kar zahajcati v tem vremenu...
A tako potem

, saj bi blo res mal čudno, da bi blo vse napeljano....
Fantje moram vas pohvalit in vaš forum, ker ste se tako hitro in korektno odzvali na moje povpraševanje v zvezi z dotičnim avtom.
Hvala za pomoč, sedaj se je treba sam še odločit in kupit....
Lp
No prijatelj se je odločil in kupil omenjeno Mazdo, ki je zelo lepo ohranjena.
Slike sledijo kmalu.....
Lp
Grega_
13 Jun 2005, 11:44
Pozdravljeni!
No pa sem našel forum na katerem mi boste še najbolje odgovorili.
Zanimam se za nakup Mazde 323 C l.1996. Avto naj bi bil odličen, samo saj veste, treba ga je pogledat a ne. Za ogled sem že dogovorjen, zdej bi pa prosil če mi kdo pove kje ma omenjeni avto kakšne hibe na katere moram biti posebej pozoren, da ne bom kaj spregledal. Oz. če kdo vozi omenjeni model, bi prosil, da kaj o avtu napiše.
lp, Grega
Ne vem kaj vidite na C napram modelu f.F ima 5 vrat,ko zadaj podreš sedeže ful prostora.C je po moji oceni nepraktičen avto.F je športna liomuzina avto ki ima vse.obliko, velikost,opremo.model star 10 let pa še vedno zelo lep in iskan avto.Podvozje in motor isti c kot f.Edina slaba lastnost teh starih modelov 323f,626,xedos itd je elektronika-frtajler.Ko začne avto cukat, dela pa ne dela, al pa čist crkne je šla elektronka-frtajler.Kkomur se je to zgodilo že ve kaj je ta pizdarija, ni poceni od 150.000 na gor-novo.Ne velja pa za vse, ko te doseže te doseže če te.Vsekakor model f dosti boljši in lepši pa še razpon dodatne opreme je ful velik.Avto se da ful zrihtat.
torstorm
14 Jun 2005, 21:42
Prednost C modela pa je da jih ni veliko in če ga imaš dobro porihtanega zgleda zelo cool.Pa body kit se da lepše gor nareti ker je trivratni model.Narediš ali pa kupiš zadnje obrobe ki segajo od vrat pa čez cele blatnike zadaj(podobno kot ferrari testarosa), na feltne pa distančnike da pridejo gume bolj ven,...
Kar se tiče moči motorja in zmogljivosti ... tole sem jaz spravil iz mojega avta, ki je enako motoriziran.
LabiGT
17 Jun 2005, 20:33
Ok zdaj smo ugotovili da mazdini stevci so patoloski laznivci
| QUOTE (DANDO @ Jun 14 2005, 20:51) |
| Ne vem kaj vidite na C napram modelu f.F ima 5 vrat,ko zadaj podreš sedeže ful prostora.C je po moji oceni nepraktičen avto.F je športna liomuzina avto ki ima vse.obliko, velikost,opremo.model star 10 let pa še vedno zelo lep in iskan avto.Podvozje in motor isti c kot f.Edina slaba lastnost teh starih modelov 323f,626,xedos itd je elektronika-frtajler.Ko začne avto cukat, dela pa ne dela, al pa čist crkne je šla elektronka-frtajler.Kkomur se je to zgodilo že ve kaj je ta pizdarija, ni poceni od 150.000 na gor-novo.Ne velja pa za vse, ko te doseže te doseže če te.Vsekakor model f dosti boljši in lepši pa še razpon dodatne opreme je ful velik.Avto se da ful zrihtat. |
Vsake oči majo svojga malarja. Men je BA model ponesrečen

. Otožne prednje luči, nesrečen zadek, čudne zadnje luči

...C mi je bolj všeč ...sam mislim, da BG ni dobil dostojnega naslednika. BG je ustvaril nek image (eden prvih z 'zapiralnimi' lučmi) pol pa

...Tist k je za BA pršlo pa katastrofa (nič s športnostjo)...so kr ukinil 323F

...pa tako zmagovalno se je začel...323F BG je prvi veleprodajni športni mazdin hit pri nas (in po svetu), vsak ga pozna...kasnejše modele pa le redki

...žal...
BrainLess
17 Jun 2005, 22:17
@ 323F
Tak kot si rekel - vsake oči majo svojega malarja!
Mislim da je bg eden najbolj neposrečenih bodelov f-ke (l. 90)! Mi je recimo hatchback dosti lepši, še sedan letnika 90mi je nekak lepši od f-ke!
Tak da si pomojem BA zasluži već kot naziv f!
.... no, kasnejši modeli f ke (letnik 00 recimo) so pa res ponesrečeni! Sej ne rečem da je slab - ravno nasprotno, samo f bi naj stal za športnost kar za ta model nebi rekel - bolj je podoben družinskemu mini enoprostorcu kot sport kupeju!
| QUOTE (LabiGT @ Jun 17 2005, 21:33) |
Ok zdaj smo ugotovili da mazdini stevci so patoloski laznivci |
Verjetno res ja.
Je pa zanimivo videt kazalec na tek hitrosti, seveda po klancu navzdol in z vetrom v hrbet.
| QUOTE (BrainLess @ Jun 17 2005, 23:17) |
@ 323F
Tak kot si rekel - vsake oči majo svojega malarja! Mislim da je bg eden najbolj neposrečenih bodelov f-ke (l. 90)! Mi je recimo hatchback dosti lepši, še sedan letnika 90mi je nekak lepši od f-ke! Tak da si pomojem BA zasluži već kot naziv f! .... no, kasnejši modeli f ke (letnik 00 recimo) so pa res ponesrečeni! Sej ne rečem da je slab - ravno nasprotno, samo f bi naj stal za športnost kar za ta model nebi rekel - bolj je podoben družinskemu mini enoprostorcu kot sport kupeju! |
Se strinjam. F naj bi ostal športnik (leti na l.00).
Drgač pa vsake oči majo svojga malarja tud 100% drži...
Važn da je vsak s svojim zadovoljen

...
YavarYe X6V6
19 Jun 2005, 06:50
| QUOTE (Virage @ Jun 17 2005, 20:07) |
Kar se tiče moči motorja in zmogljivosti ... tole sem jaz spravil iz mojega avta, ki je enako motoriziran. |
Jaz sem se pa za njim peljal z nagibalnikom.
| QUOTE (YavarYe X6V6 @ Jun 19 2005, 07:50) |
| Jaz sem se pa za njim peljal z nagibalnikom. |
In koliko je tebi kazal števec

?
BrainLess
19 Jun 2005, 09:28
| QUOTE |
Važn da je vsak s svojim zadovoljen ...
|
Pa pa nam služi tako kot treba!
| QUOTE (YavarYe X6V6 @ Jun 19 2005, 07:50) |
| Jaz sem se pa za njim peljal z nagibalnikom. |
Takrat sva šla pa iz MS? okrog 200 km/h?
Tale fotka je bila posneta na poti, ko smo šli na lanski koprski drag.
KAALman
19 Jun 2005, 20:25
| QUOTE (David @ Jun 19 2005, 20:32) |
Katera fotka????
LP daVid |
tistale na prvi strani te teme, bolj proti koncu je Virage dal fotko, ko je njegov aparat skor 200 letel
| QUOTE (KAALman @ Jun 19 2005, 20:25) |
| QUOTE (David @ Jun 19 2005, 20:32) | Katera fotka????
LP daVid |
tistale na prvi strani te teme, bolj proti koncu je Virage dal fotko, ko je njegov aparat skor 200 letel |
uuu shit.....tega pa sploh vidu nisem.....
Virage.....Mazda je in mazda bo!!!! ZOOM ZOOM
LP daVid
| QUOTE (KAALman @ Jun 19 2005, 21:25) |
| QUOTE (David @ Jun 19 2005, 20:32) | Katera fotka????
LP daVid |
tistale na prvi strani te teme, bolj proti koncu je Virage dal fotko, ko je njegov aparat skor 200 letel |
Nisi dobro gledal

skoraj 220 po števcu. Kolk je realno je pa težko ocenit. Po mojem kakih 200 - 205 ...
| QUOTE (Virage @ Jun 19 2005, 22:41) |
| QUOTE (KAALman @ Jun 19 2005, 21:25) | | QUOTE (David @ Jun 19 2005, 20:32) | Katera fotka????
LP daVid |
Nisi dobro gledal  skoraj 220 po števcu. Kolk je realno je pa težko ocenit. Po mojem kakih 200 - 205 ... |
ah sej niti ni važno....dobro je videt to.....jest še moje 3ke ne morem pripravit do te številke.....
LP daVid