Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Risi in poliranje
Mazda forum Slovenija > Mazda > Tehnične težave, vzdrževanje in stroški
BrainLess
Ni ga lepšega, kot se zjutraj prebuditi v sobotnem sončnem jutru in zaglegati na svojem lepotcu rise od mačkinih krempljev mad.gif mad.gif mad.gif

Hja pa je treba polirat...... pa glede na to da je avto temne barve še tolko težje, ker se ročno pozna (razen če si neke vrste mojster)...

Mate kakšne izkušnje z poliranjem.... kako, s čem, .... oziroma kam dat polirat in kolko stane?

Ročno sem že poliral, vendar se še tako potrudim na koncu se vseeno malo pozna....
Sishi
Poliranje je zelo drago (cca 10kSIT v LJ). Bolje se je tega lotiti sam. Polirne paste so od 1k do 2,5kSIT, vata za poliranje cca 500SIT. Dobro je imeti eno grobo (pasto) za večje praske in eno fino (mleko) po možnosti v barvi vozila. Priporočam Sonax. Obstajajo tudi t.i. scratch remover-i (kot Gs-27 iz reklame) vendar niso kaj boljši od navadne grobe paste. Najprej spoliraš z grobo pasto (ne šparaj, moraš imeti dovolj nanosa) potem pa še s fino, ki je v barvi vozila. To da najprej naneseš pasto z gobico, počakaš par minut in nato s krožnimi gibi spoliraš do sijaja, ti verjetno ni treba razlagat. Takoj po končanem poliranju je potrebno dobro očistiti plastične (letvice ipd) in gumijaste (okoli šip) površine, če ne se pasta zažre v plastiko, gumo in jo je potem težko spraviti ven! Poliranje pride najbolj do izraza na že zbledelih (nemetalik) avtolakih, saj jim povrne prvotni sijaj. Za večje praske pa nažalost ni tako učinkovito. Vseeno priporočam poliranje vsaj enkrat letno. Upam, da bodo praske po poliranju čimmanjše.
LabiGT
kot je rekel efica smile.gif, probaj rocno s sonaxom ki je barven (takega mam jaz, in take majhne praske grejo dol). Je pa dela s tem poliranjem za 3 ure priblizno unsure.gif
BrainLess
tnx, bom probal....

sicer imam enego pro polirno pasto, od ličarja (ne wem trenutno imena) ampak je super.....

Sem pa mislil tud nabavit polir mašino (ta poceni 3-4k), samo bi se naj vsaj temenjši avti polirali pri različnih stopnjah z različnimi gobicami (glede grobosti), tak da bi naj ta cenejša bla denar vstran vržen, one "taboljše" pa tud niso poceni.....

Nevem, bom še razmislil!

Lahko pa bi se en vikend dobli pa meli polir vikend tongue.gif biggrin.gif
David
QUOTE (BrainLess @ Jun 11 2005, 12:44)
tnx, bom probal....

sicer imam enego pro polirno pasto, od ličarja (ne wem trenutno imena) ampak je super.....

Sem pa mislil tud nabavit polir mašino (ta poceni 3-4k), samo bi se naj vsaj temenjši avti polirali pri različnih stopnjah z različnimi gobicami (glede grobosti), tak da bi naj ta cenejša bla denar vstran vržen, one "taboljše" pa tud niso poceni.....

Nevem, bom še razmislil!

Lahko pa bi se en vikend dobli pa meli polir vikend tongue.gif biggrin.gif

hihih.....in ti usi pomagali polirat...... biggrin.gif biggrin.gif Glej če maš srce gledat kako ti moje "nespretne" roke polirajo TVOJ avto....po lahko računaš name.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

LP daVid
LabiGT
Jaz mam boljsi predlog: bomo mi poliral ti pa mesaj koktejle. Ok? biggrin.gif
vuk
QUOTE (BrainLess @ Jun 11 2005, 10:20)
Ni ga lepšega, kot se zjutraj prebuditi v sobotnem sončnem jutru in zaglegati na svojem lepotcu rise od mačkinih krempljev mad.gif mad.gif mad.gif

Hja pa je treba polirat...... pa glede na to da je avto temne barve še tolko težje, ker se ročno pozna (razen če si neke vrste mojster)...

Mate kakšne izkušnje z poliranjem.... kako, s čem, .... oziroma kam dat polirat in kolko stane?

Ročno sem že poliral, vendar se še tako potrudim na koncu se vseeno malo pozna....

Pkliči tega mojstra: 041/715-935, Grega - www.poliranje.com...pa reči,da te Aljoša pošilja;jaz sem z njegovim delom zelo zadovoljen;enkrat sem dal spolirat cel avto, je bil lepši kot nov, drugič pa mi je nekdo pustil svojo barvo na mojem avtu in je tudi super zrihtal. Računaš pa lahko na cca. 15.000 SIT za celoten avto, poliranje pa traja cc. 3-4 ure.
lp vuk
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 11 2005, 13:31)
Jaz mam boljsi predlog: bomo mi poliral ti pa mesaj koktejle. Ok? biggrin.gif

Ma tudi ok......jest sem še vedno za....sam pa spet ne vem kako bi zgledalo poliranje avta s 0.5 plus promila v riti.....Mislim da gibi nebi bli podobni polirni elipsi...... biggrin.gif biggrin.gif

LP daVid
BrainLess
QUOTE (David @ Jun 11 2005, 14:47)
Ma tudi ok......jest sem še vedno za....sam pa spet ne vem kako bi zgledalo poliranje avta s 0.5 plus promila v riti.....Mislim da gibi nebi bli podobni polirni elipsi...... biggrin.gif biggrin.gif

LP daVid

Pol bom pa novi post odprl "prosim za donacijo" - za novo barvanje biggrin.gif tongue.gif

Hec!

@Vuk hvala, ga bom kontaktiral!
Boss
Po poliranju bo šele smeh, ko bodo mački z drsečga pleha padal rolleyes.gif
Sishi
QUOTE (BrainLess @ Jun 11 2005, 13:44)

Polir mašine so bull shit! To je stran vržen denar! Jest sem probal tud z mašino, pa na koncu vidiš, da je full jeba. Roka je še vedno roka. Pa za svojga konjička ti je ne sme bit žal kdaj mal uporabit wink.gif .

P.S:Pa napiš kako ti bo ratal!
Kyuss
Brainless, da bi uspel zakriti rise, moraš vedeti, kako globoki so. Če je načet samo lak, se še lahko rešiti, če pa barva, pa bolj težko. Običajno je barva troslojna (redko dvoslojna), lak pa običajno v dveh slojih. Odvisno je tudi od tega, kateri sloj je spraskan. Manjše praske se običajno lahko odstranijo s poliranjem, kjer na mestu praske in v njeni okolici s polirnim sredstvom pobrusiš prvi sloj do te mere, da zgladiš robove.
Če so risi pregloboki, pa ostane samo še brušenje in ponovno barvanje.
Kyuss
Če kdo v bodoče rabi poliranje, poznam nekoga, ki to opravi nadvse odlično. Stane pa do 20.000 SIT, s tem da dobiš nekaj popusta, če obljubiš, da naslednje leto spet prideš. wink.gif
Mazda323
Heh, pri meni še je ceneje biggrin.gif, to pa vedno lepo kar z roko polirajte pa muzika pa veselo na delo, meni sploh ni problem avta polirat pa še kalorije porabiš biggrin.gif ...... Saj nekateri veste kaj je očiščen avto... samo se ne bom hvalil..., ker včasih tudi kaj spregledam! biggrin.gif tongue.gif wink.gif
Kyuss
QUOTE (Mazda323 @ Jun 13 2005, 18:44)
Heh, pri meni še je ceneje biggrin.gif, to pa vedno lepo kar z roko polirajte pa muzika pa veselo na delo, meni sploh ni problem avta polirat pa še kalorije porabiš biggrin.gif ...... Saj nekateri veste kaj je očiščen avto... samo se ne bom hvalil..., ker včasih tudi kaj spregledam! biggrin.gif tongue.gif wink.gif

Hja, okej, vsak svoje zagovarja. Vem pa, da je človek profesionalec, stranke pa tudi iz tujine. wink.gif
Mazda323
Ej da ne bo pomote jaz nimam nobene ročne avto pralnice ali karkoli podobnega, pač rad perem avte in prav uživam zraven...., in ne zagovarjam svoje delo pač povem kar mislim....! wink.gif
Kyuss
No, gospod, ki ga omenjam, je avtoličar.
Marko_mx-3
QUOTE (Mazda323 @ Jun 13 2005, 20:22)
Ej da ne bo pomote jaz nimam nobene ročne avto pralnice ali karkoli podobnega, pač rad perem avte in prav uživam zraven...., in ne zagovarjam svoje delo pač povem kar mislim....! wink.gif

A nisi ti prišel na srečanje v Velenje z najbolj spucano 323 v slo?
komar
QUOTE (Marko_mx-3 @ Jun 14 2005, 23:44)
A nisi ti prišel na srečanje v Velenje z najbolj spucano 323 v slo?

Mislim, da pri Mazda323 piše nekako takole:

"Avto: Se ga nimam, bo pa:)" rolleyes.gif

torej - težko no...
vuk
Seveda je prišel na srečanje z najbolj spucano 323, pač je ni sam vozil;sam tolko v vednost,pri bajti majo tri Mazde. Ko pa bo Mazda323 pokazal svojo 323 bo tudi lep pogled biggrin.gif
komar
QUOTE (vuk @ Jun 15 2005, 08:12)
Seveda je prišel na srečanje z najbolj spucano 323, pač je ni sam vozil;sam tolko v vednost,pri bajti majo tri Mazde. Ko pa bo Mazda323 pokazal svojo 323 bo tudi lep pogled biggrin.gif

Hmmm, torej njegova sestra tako čisti svoj avto!!! cool.gif
Ljubca mogoče???? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ka te jaz vem no... z0tdntknw.gif
vuk
Nope nič sestra,kr on sam čisti tudi njen avto...kaj več pabo že sam povedal, da ne bo glih zgledalo kot, da sem njegov odvetnik. biggrin.gif
Mazda323
Hehe, hvala Vuk da si odgovarjal na zastavljena vprašanja ko nisem bil prisoten, odvetnik moj! biggrin.gif tongue.gif

@Marko_mx-3, zdaj če je najbolj čista v Slo to je vprašanje to je mazda-mx3 razglasil, vendar se je dobro spomnil! smile.gif

Vidim da nekatere, sploh našega Komarja dosti muči glede mene biggrin.gif pa nič zato, lepo da si radoveden saj jaz sem tudi! biggrin.gif
Da razčistim zadeve, če pa ti še ne bo kaj jasno pa kar vprašaj!
Ne nimam še avta ker še nimam izpita vendar stoji pa že avto v garaži 323BJ, tale 323BG je od moje sestre in od nobene lubice biggrin.gif ( lubice več ni, je šla papa ), jaz ji pač perem avto in mi sploh ni problem pa še rad delam, ker mi je pravi užitek
( avto se mora svetit.. ), v predstavitev članov sem pač predstavil 323BG in Premaciya kateri je od mojega očeta in nekateri ste mislili da imam jaz 323BG vendar ni tako, žal vas moram razočarat! biggrin.gif
Aja pač čistim skoraj vse avte pri hiši pa oče tudi dostikrat svojo omaro... biggrin.gif
Zdaj če te še kaj zanima ti bom rade volje odgovoril, vendar mi sedaj nič ne pride na pamet kaj bi še lahko o sebi povedal sem čist navadni dijak elektro šole rad "šraufam" in pomagam ostalim če seveda le znam katerega zanimajo avti
( predvsem pa Mazde ) zato pa sem se prijavil na tale forum ker je prav lepo bit na tem forumu pa čeprav ne vozim osebno Mazde in upam da vas to ne moti? Bom pa jo vozil k malu! No pa še kaj bi se našlo... ! biggrin.gif

ps. Bom pa sestri reko naj se že enkrat prijavi na forum čeprav jo že dolgo pregovarjam!

Lp. Matej

LabiGT
a nisi ti ze 18 let star? izpit za avto!! kaj se caka?? jaz nisem mogu cakat do 18 leta (no sej tudi nisem hehe, ampak v Istanbulu noben ni gledu)
Mazda323
Sem že 18 star, vendar prej ni šlo časovno skozi da bi šel delat sedaj bom pa šel, samo še par dni...! cool.gif
LabiGT
Drzimo pesti da bos s prve naredu (no, sej sem preprican da bos).
cool.gif
David
Itak da bo.....in pol bo za srečo use mazdaše na tem forumu na pivo povabu.....!!! 323 zmenjeno??? biggrin.gif biggrin.gif

LP daVid

P.S. drgač pa srečno na izpitu..... wink.gif

Mazda323
Heh, ok zmenjeno, samo da boš ti tudi kaj prispeval z svojimi koktaili ker vsak ne pije piva...! biggrin.gif biggrin.gif wink.gif
David
QUOTE (Mazda323 @ Jun 15 2005, 20:50)
Heh, ok zmenjeno, samo da boš ti tudi kaj prispeval z svojimi koktaili ker vsak ne pije piva...! biggrin.gif biggrin.gif wink.gif

Glej zmenjeno.....sem se pripravljen "žrtvovat".... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

LP daVid
Marko_mx-3
Čim hitrej po izpit drugač ga nikol ne boš naredu tko kot jaz za A kategorijo sem jo istočasno delu z izpitom za avto sam na vožnjo nikol nisem šel in mi je vse propadl.

Drugač pa velik sreče!
Sishi
QUOTE (Mazda323 @ Jun 15 2005, 19:08)
Sem že 18 star, vendar prej ni šlo časovno skozi da bi šel delat sedaj bom pa šel, samo še par dni...! cool.gif

Veliko sreče na bližajočem se izpitu wink.gif .
lesi
Mam eno vprašanej v zvezi s kvaliteto barve na 6-kah, letnik 2004 (upam, da sem vpisal pod pravo temo).

Je barva res tok zanič, da se pri vsakem bunkcu od vrat pozna orng pika in to do temeljne barve?

Imate vi tudi takšne izkušnje?

Hvala!
Boss
a si ziher, da je to tvoja temeljna barva... je pa res, da bi lahko bila barva bolj trpežna, ker če bo letos huda zima, bo bila moja havba spet čist popikana... mad.gif
Alex
(lesi @ 13 Oct 2007, 23:12) *

Mam eno vprašanej v zvezi s kvaliteto barve na 6-kah, letnik 2004 (upam, da sem vpisal pod pravo temo).

Je barva res tok zanič, da se pri vsakem bunkcu od vrat pozna orng pika in to do temeljne barve?

Imate vi tudi takšne izkušnje?

Hvala!

Po mojem to ni tvoja temeljna barva ampak od tistih kret...v,kateri ne pazijo in kar razbijajo tuja vrata... mad.gif

(Boss @ 13 Oct 2007, 23:33) *

a si ziher, da je to tvoja temeljna barva... je pa res, da bi lahko bila barva bolj trpežna, ker če bo letos huda zima, bo bila moja havba spet čist popikana... mad.gif

Ja,barva je res bolj "občutljiva" na kamenčke.Tudi sam imam namreč spredaj vse popikano... z0tdntknw.gif
lesi

Ja mislim, da je kar temeljna barva... ker e kot, da bi se je malo, kot pikica, odluščilo sad.gif

Kaj potem na vsake toliko prebarvate havbo? Polirate?

LP
Alex
(lesi @ 14 Oct 2007, 23:03) *

Ja mislim, da je kar temeljna barva... ker e kot, da bi se je malo, kot pikica, odluščilo sad.gif

Kaj potem na vsake toliko prebarvate havbo? Polirate?

LP

Jaz vsake toliko "ritokiram" z majhnim čopičem pikice.Čez grem z prozornim lakom.Original barvo pa dobiš na servusu...ali pa ti jo zmeša kak dober pitor... wink.gif
lesi
Super, hvala!
Bom šel na servis povprašat za barvo pa za kakšen šnel kurz iz korekture.

LP
sipi
No super tema happy0158.gif .Namreč meni je nekdo na havbi naredil ris z ključem in moram sedaj zadevo porihtat pa me zanima,če kdo ve kje se nahaja ta šifra barve za avto,da bi mi potem mojstri namešal barvo.Nekdo pravi,da je ta šifra barve ponavadi v prtljažniku nekje napisana samo jaz je ne najdem,če kdo ve kje ta šifra nahaja naj mi prosim napiše.Je pa avto mišje sive barve drugače.
Alex
(sipi @ 28 Oct 2007, 07:18) *

No super tema happy0158.gif .Namreč meni je nekdo na havbi naredil ris z ključem in moram sedaj zadevo porihtat pa me zanima,če kdo ve kje se nahaja ta šifra barve za avto,da bi mi potem mojstri namešal barvo.Nekdo pravi,da je ta šifra barve ponavadi v prtljažniku nekje napisana samo jaz je ne najdem,če kdo ve kje ta šifra nahaja naj mi prosim napiše.Je pa avto mišje sive barve drugače.

Tudi sam sem jo izkal povsod v avtu,a je nisem našel. whatever.gif
Drugače pa,predvidevam da imaš tako svetlo sivo mišjo kot jaz(obstaja tudi bolj temno siva)...

"Naša" se imenuje Titanium gray.Jih je pa spet kar nekaj:

-od junija 2002-aprila 2004 je titanium gray 25 g

-od aprila 2004 naprej je titanium gray II 28 y

-face-liftana je titanium gray 29y.

To bo ble vse te mišje sive titanium gray barve... biggrin.gif
Boss
Za šifro barve pojdi na servis, kjer ti bodo vpisali serijsko avtomobila in med podatki, ki jih vrne računalnik, je tudi točna šifra barve.

Pri nekaterih pa so to šifro vpisovali tudi v servisno knjižico - poglej mogoče je tam wink.gif
Alex
(Boss @ 28 Oct 2007, 11:17) *

Za šifro barve pojdi na servis, kjer ti bodo vpisali serijsko avtomobila in med podatki, ki jih vrne računalnik, je tudi točna šifra barve.

Pri nekaterih pa so to šifro vpisovali tudi v servisno knjižico - poglej mogoče je tam wink.gif

Sam problem je,ker si pitor s to številko,ki jo ima vpisano v servisno knjigo ne bo kej dosti pomagal. whatever.gif
Edino na servisu mu pol lahko dajo ustrezno barvo.
sipi
Hvala za odgovore happy0158.gif .Bom šel res kar na servis povprašat pa če imajo tam barvo bo tudi vredu.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.