Pomoč - Iskanje - Uporabniki - Koledar
Gume
Mazda forum Slovenija > Mazda > Splošna debata
RoKo
Pozdravljeni!

Moj problem so gume B. Turanza 205/55/16 ki so sicer odlične, vendar so pri 9000 km že zrele za zamenjavo! mad.gif Če je mogoče imel kdo enak preoblem, me zanima katere gume so bolj vzdržljive a še vedno dovolj dobre za Mazdo 6? Kaj pa Pirelli po ADACu najboljša guma?

LP

Japanac
Ni več mesa il kaj? Kako se voziš? Če greš res hitro kroz zavoje il startaš jako, ni čudno...
Jel guma ravnomjerno potrošena ili samo unutarnji ili vanjski rub?
LabiGT
Jaz sem bral da so imeli podobne pritozbe tudi eni lastniki M6 s temi gumami. Baje da je tovarniska napaka to..ker 9000km je res premal (razen ce se gres dirkat).
No jaz mam izkusnje s Pirelli P7 in so res odlicne gume. Definitivno so vreden nakupa (na vseh testih razturajo).
Trenutno mam pa Good Year Eagle F1, so tudi dobre, mogoce prevec sportne za ta avto...na dezju pa nimajo konkurence in so zelo udobne za sportne gume.
komar
QUOTE (LabiGT @ Jun 12 2005, 09:45)
in so zelo udobne za sportne gume.

In glasne...?! whatever.gif
LabiGT
Nope, so zelo tihe (edino je pa res da jih menjam spredaj-zadaj vsakih 5000km, ker ta smrekast profil je lahko zelo glasen ce pride do ne-enakomerne obrabe).
Skratka zadovoljen sem s temi gumami..moja ocena: 8/10 smile.gif
David
QUOTE (LabiGT @ Jun 12 2005, 15:26)
-.......ker ta smrekast profil je lahko zelo glasen ce pride do ne-enakomerne obrabe).......

Ja ja to sem tudi jest opazu....a torej ta smrekast profil kriv za tako glasnost.....hm...zanimivo...sam useeno se mi zdi da je to premalo kilometrov za totalno obrabo....Neglede na to da so mehke gume....

In dejansko če se ne preganjaš skozi ovinke in speljuješ ful....se nebi smele obrabit tako hitro.... z0tdntknw.gif

LP daVid
komar
QUOTE (LabiGT @ Jun 12 2005, 16:26)
ker ta smrekast profil je lahko zelo glasen ce pride do ne-enakomerne obrabe

Verjetno se je meni to zgodilo na Bridgestone Potenca RE720 - na koncu so imele še full profila - pele (ma kaj pele - kričale) pa so tako, da sem na koncu poživčkal in kupil nove - ContinentalSportContact 2 - meka za ušesa - vozne lastnosti pa ... DOBRE no! rolleyes.gif

Papa, Tomi

P.S.: So pa zdržale 35k km pa je profila še vsaj za enkrat toliko! whatever.gif
David
QUOTE (komar @ Jun 12 2005, 20:16)
.....vozne lastnosti pa ... DOBRE no! rolleyes.gif

Tomi kaj to pomeni....da so dobre dobre al sam dobre?? unsure.gif

LP daVid
komar
Zelo dobre so!
Sicer pa poglej malo teste na ADAC in podobne strani!
No, cena pa ni dobra no (je kar viskoka) - pa ka te to nam... rolleyes.gif

Papa, Tomi
RoKo
Ja, ne vozim prav nežno to je res, ma vseeno recimo Yokohama na prejšni Mazdi 323f so zdržale prek 40.000 km! Imam občutek da je to neka soft varianta gume za recimo "privajanje avtu" ! Najprej je začelo piliti robove, pa mi je vulkanizer svetoval naj povečam tlak na 2.7 bara tko da je sedaj enakomerno obrabljena vsa površina! Za nove pa nevem ali Pirelli, mogoče Michelin? Saj cenovno itak ni dost razlike!

LP
David
QUOTE (RoKo @ Jun 12 2005, 21:10)
Ja, ne vozim prav nežno to je res, ma vseeno recimo Yokohama na prejšni Mazdi 323f so zdržale prek 40.000 km! Imam občutek da je to neka soft varianta gume za recimo "privajanje avtu" ! Najprej je začelo piliti robove, pa mi je vulkanizer svetoval naj povečam tlak na 2.7 bara tko da je sedaj enakomerno obrabljena vsa površina! Za nove pa nevem ali Pirelli, mogoče Michelin? Saj cenovno itak ni dost razlike!

LP

Hm....ja očitno je res kriva serijska napaka....sam pa mislim da neglede na tvojo vožnjo bi mogle gume več zdržat......Če so ti na prejšnjem avtu zdržale yokohama tolko.....pa so tudi mehke gume......pol bi tudi te mogle usaj pol tolko......

LP daVid
komar
QUOTE (RoKo @ Jun 12 2005, 22:10)
Za nove pa nevem ali Pirelli, mogoče Michelin? Saj cenovno itak ni dost razlike!

LP

Trenutno definitivno Pirelli cool.gif - mogoče se bo z leti kaj spremenilo whatever.gif .
No, to je samo moje mnenje, ker če voziš tako kot si napisal, Michelin ni guma zate!

Papa, Tomi
janik
Mene pa v zvezi z gumami zanima sledeče. Bridgestonke (B390 195/65-R15), ki sem jih dobil zraven M6 sedaj nove prodajam, pa jih nisem našel v nobenem ceniku. A jih je mogoče kdo izmed vas prodajal iz na koliko (če ni poslovna skrivnost ...)?
Aja, zamenjal sem pa za Michelin Primacy 205/55R16.
komar
Moj kolega je prodal nove ContinentalEcoContact 195/65x15 (bile so na Škodi Octaviji) za 40.000,00 - komaj, tako da ne preveč pričakovat! mad.gif
LabiGT
Ja, racunaj okoli 40.000sit....(jih bo mal tezje prodat ker so zanic gume)
Probaj dat po oglasih (bolha.com, itd itd)
janik
Saj kupca že imam, samo cene ne znam postavit.
David
QUOTE (sammy @ Jun 17 2005, 10:30)
Saj kupca že imam, samo cene ne znam postavit.

JAh postavi ceno 10k na komad.....pa rešen problem.... biggrin.gif

LP daVid
janik
Sem vprašal vulkanizerja: nove pridejo okoli 22 jurjev. Moje imajo prevoženih 1000 km.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.